vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek

Elindult az Országos Mentőszolgálat fiatalokat célzó önkéntes programja, melynek keretében 150 fő 18 és 22 év közötti fiatal számára nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjen Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba.

tovább

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Hírek, programok

Iskolatörténeti kiállítás - FELHÍVÁS

Iskolatörténeti kiállítás - FELHÍVÁS

Az Áprily Iskoláért Alapítvány az iskola fennállásának 230. évfordulója, valamint Áprily Lajos halálának 50., születésének 130. évfordulója tiszteletére iskolatörténeti kiállítást tervez. 

Kérjük, hogy akinek az iskola épületével, nevelőkkel, gyermekekkel kapcsolatos dokumentuma, fotók, tankönyvek, bizonyítványa, ellenőrző könyve, taneszköz stb. birtokában van, jelezze Mezei Annának!

telefon: 06 26 397 129 vagy 06 20 965-1534
e-mail: mezeianna3@gmail.com

A kiállítás tematikáját, a kiállításra felajánlott tárgyak, dokumentumok stb. felhasználását személyesen beszéljük meg, figyelembe véve az egyéni igényeket, feltételeket.

Visegrád és Pest megye legrégibb intézménye sorsdöntő pillanatához érkezett a bővítés, felújítások lehetőségével! Előlegezzük meg a bizalmat, hogy az Áprily iskola az elkövetkező újabb évszázadokra is méltó marad a Viktorin József által írt feladatához: „…, hogy benne kiváló ifjúság neveltessék”.

Várom és előre is köszönöm mindenkinek, aki csatlakozik az Áprily Iskoláért Alapítvány kezdeményezéséhez! A gyűjtéshez, feldolgozáshoz, a kiállítás tervezéséhez is szívesen fogadjuk a segítséget! Mutassuk meg, hogy a 21. század visegrádi polgárai is úgy állnak a jövő nemzedékek neveléséhez, mint ahogy elődeink 230 éven át magukénak érezték a „templom és iskola” sorsát!

„A nagyapáink, nagyanyáink,
Szemük biztatás vagy vád:
Ne hagyjátok a templomot,
A templomot s az iskolát!”

(Reményik Sándor)

Mezei Anna
nyugalmazott iskolaigazgató,
az Áprily Iskoláért Alapítvány kuratóriumának elnöke

szerző: Önkormányzat 2017. szeptember 30. 00:00 „ hozzászólás ” : 0