vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


A szelektív hulladékgyűjtést végző cég (NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft) technikai okok miatt nem tudott mindenki számára kék színű csere zsákot biztosítani a következő házhoz menő papírgyűjtéshez. 

tovább

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Hírek, programok

Kulturális Örökség Napjai - Visegrád

Kulturális Örökség Napjai - Visegrád

2017-ben Visegrád is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű programsorozathoz, mely 1984-ben Franciaországban indult útjára azzal a céllal, hogy azok a kiemelkedő, várhatóan széleskörű érdeklődésre számot tartó műemléképületek, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt, egy hétvégére nyissák meg kapuikat, és fogadják a kíváncsi látogatókat.

A rendezvény egyfajta mozgósító akció, mely a szervezők szándéka szerint erősíti a polgárokban a kulturális örökség megóvásának igényét. Egy kicsit leegyszerűsítve azt is mondhatjuk, hogy csak azt tudjuk igazán szeretni, aminek az értékeit jól ismerjük, és amit jól ismerünk, azt szeretjük és arról gondoskodunk is. Az Európai Örökség Napjai tehát fontos szerepet játszanak az európai identitástudat kialakításában, nemcsak kulturális, hanem szociális, politikai és gazdasági értelemben is.

PROGRAM

"Lakóház, templom, iskola" - Egy visegrádi épület hosszú élete a 14. századtól napjainkig

Kováts István régész, a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma munkatársának helyszíni szakvezetése és vetített képes előadása
időpont: 2017. szeptember 16. szombat, 10:00 óra
Találkozó a visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola Rév utca 2. szám alatti bejáratánál.

"Élet a római Limes mentén" - A visegrád-szentgyörgypusztai őrtorony feltárás közben

Gróf Péter régész, a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma munkatársának helyszíni szakvezetés, a dunakanyari limes és az ásatás bemutatása
időpont: 2017. szeptember 17. vasárnap, 11:00 óra
helyszín: Visegrád, Mogyoróhegy u. (megközelítés: Volán busszal a Szociális otthon megállónál kell leszállni és a lépcsőn felmenni a Mogyoróhegy utca felé → TÉRKÉP)

A programokon való részvétel ingyenes!

szerző: Önkormányzat 2017. szeptember 16. 10:00 „ hozzászólás ” : 0