vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus űrlapok .

Városházi hírek

Karácsonyi szünet: Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Visegrádi Polgármesteri Hivatal 2017. december 21-étől 2018. január 1-jéig zárva tart. Nyitás: 2018. január 2. kedd. Anyakönyvezés esetén hívható telefonszámok: 06 (20) 456 2924, 06 (20) 599 9217

Minden kedves ügyfelünknek békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk! Visegrádi Polgármesteri Hivatal, Visegrád Város Önkormányzata

tovább

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Természeti értékek

Madas László Erdészeti Erdei Iskola

Madas László Erdészeti Erdei Iskola

Az Erdei Művelődés Háza létrehozásának ötlete a Pilisi Parkerdőgazdaságot 1969-ben éve megalapító legendás igazgatótól, Dr. Madas Lászlótól származik, aki a hetvenes években bevonta az erdei fejlesztésekbe az akkor pályakezdő Makovecz Imrét. Makovecz 1977 és 1981 között a Pilisi Parkerdőgazdaság főépítészeként dolgozott, a Parkerdőben a mai napig legismertebb alkotása az 1988-ban épített, az idők során több mint százezer gyerek által látogatott Erdei Művelődés Háza épülete.

Az Erdei Művelődés Házához kapcsolódóan 2002 óta 11 korszerű faházban egyszerre 150 fő számára biztosítható a szállás. 2003-ban három lépcsős oktatási rendszer kiépítése kezdődött, amely keretén belül azóta 3 tanösvény készült el a hozzá kapcsolódó vezető füzetekkel, mesekönyvekkel és oktatási programmal együtt.

Az erdei iskola dolgozóinak munkája az elmúlt negyed század során több generáció természethez való viszonyát formálta. Ma az itt évtizedekkel ezelőtt „jurta táborban” résztvevők gyermekei ismerkednek az erdővel, az erdész munkájával és a természetvédelemmel. Az erdei iskola vezetője, Békefi Andrásné 20 éves környezeti nevelési munkáját 2008. áprilisban a környezetvédelmi miniszter elismerő oklevél adományozásával köszönte meg.

Részletes, aktuális tájékoztatás a Madas László Erdészeti Erdei Iskola portálján olvasható

kapcsolódó képek

-
-
-
-
-
-