vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Műemlékek, múzeumok

Pálinkamúzeum

Pálinkamúzeum

A pálinka történelme sok szállal kötődik Visegrádhoz. Az első írásos emlék szerint Károly Róbert feleségét, Erzsébet királynét, aki a visegrádi fellegvárban élt, gyógyították sikeresen az ún. „Aqua vitae reginae Hungariae” – „a magyar királyné életvize” megnevezésű szeszes itallal. Ez egy rozmaringos ízesítésű borpárlat volt, ami a mai pálinkánk őse.

Gyűjteményünkben és a kiállításon szeretnénk bemutatni a zugfőzés minél több korabeli fortélyát és leleményét. A tiltott pálinkafőzés több évtizedet ölelt fel Magyarországon a Tanácsköztársaság utáni időktől egészen 2010-ig. Részletek:

Két kisfilm a pálinkafőzés történetét dolgozza fel, valamint érdekes összeállítást láthatnak a pálinka alapanyagairól, ezen belül a gyógy pálinkákról is. A filmek izgalmas titkokat árulnak el arról, hogy elődeink hogyan védekeztek a finánc ellen és hova dugták az egyébként folyamatosan főzött zugpálinkát. 

A múzeumban található címkekészítő szoftver segítségével saját, egyedi pálinkacímke készíthető, mely a MEZTELEN PÁLINKA termékcsaládunkra azonnal fel is ragasztható. A jégvermünkben található interaktív zugfőző életkép a látogatók által indítható el a „nagy piros gomb” megnyomásával. Ekkor életre kel a kuktában fortyogó cefre és megláthatjuk, hogy bizony alkalmanként mennyire veszélyes is lehet a tiltott főzés!
Ugyanitt aranyos emlékként fotót készíthetnek magukról a látogatók a fotókészítő konzolon található vezérlő segítségével.

  • Cím: 2025 Visegrád, Rév u.1.

  • info@palinkamuzeumvisegrad.hu

  • www.palinkamuzeumvisegrad.hu

  • facebook.com/zugfozdepalinkamuzeum

  • T: 06/26-597-026, 06/20-939-1790

Nyitva tartás

Októbertől áprilisig: szerda-vasárnap: 10:00-18:00 (hétfő, kedd ZÁRVA)
Májustól szeptemberig: kedd-vasárnap: 10:00-18:00 (hétfő ZÁRVA)

Tavaszi és téli időszakban kérjük, tájékozódjon erről weboldalunkon:

www.palinkamuzeumvisegrad.hu

Pálinka túráinkról, kóstolóinkról bővebben a múzeum shopban vagy honlapunkon tájékozódhat.

kapcsolódó képek

-
-
-
-