vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus űrlapok .

Városházi hírek


Kéményseprés:
 A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprő ipari szerv a 2017. évi kéményseprő ipari sormunka ütemtervét elkészítette és tájékoztatásul a polgármesteri hivatalnak megküldte. Eszerint Visegrádon 2017. június 1. és 2017. október 30. között történik a sormunka végzése.

tovább

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Visegrád

 

Obergünzburg

Visegrád testvérvárosa, Obergünzburg Bajorország déli részén, Kelet-Allgäuban található. A város az Alpok előterében, a Günz folyócska völgyében, 750-900 m tengerszint feletti magasságon fekszik. Zöld lombok, fenyőerdők és a távolban hófödte hegycsúcsok, ligetekben megbívó gazdaságok, legelésző tehenek látványa fogadja az ideérkezőt. tovább .

Lanciano

2001. évi Palotajátékok királyi menetében csodálatos középkori ruhákba öltözött felvonulók váltották ki a nézősereg elismerését. Az olaszországi Abruzzo tartomány Lanciano városából érkeztek a lelkes hagyományőrzők a Mastrogiurato Kulturális Egyesület képviseletében, Danilo Marfisi úr vezetésével. A következő évben már zászlósaik színpompás bemutatójában is gyönyörködhetett a Palotajátékok közönsége, városunk dobosokból, bajvívókból és táncosokból álló küldöttsége pedig viszonzásképpen Lanciano főterén tartott bemutatót a középkori vásárbíró (Mastrogiurato) választáson. A két város fiataljai között nagyon rövid idő alatt mély barátság alakult ki, melynek alapja a középkori hagyományok és egymás kultúrája iránti érdeklődés. tovább .

Parajd

2009. augusztus 29-én, Visegrád millenniumi ünnepségén Bokor Sándor Parajd és Hadházy Sándor Visegrád polgármestere aláírta a két település testvérvárosi szerződését. Mi előzte meg és érlelte tetté ezt a megállapodást? tovább .