vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek

Elindult az Országos Mentőszolgálat fiatalokat célzó önkéntes programja, melynek keretében 150 fő 18 és 22 év közötti fiatal számára nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjen Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba.

tovább

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Visegrád

 

Obergünzburg

Visegrád testvérvárosa, Obergünzburg Bajorország déli részén, Kelet-Allgäuban található. A város az Alpok előterében, a Günz folyócska völgyében, 750-900 m tengerszint feletti magasságon fekszik. Zöld lombok, fenyőerdők és a távolban hófödte hegycsúcsok, ligetekben megbívó gazdaságok, legelésző tehenek látványa fogadja az ideérkezőt. tovább .

Lanciano

2001. évi Palotajátékok királyi menetében csodálatos középkori ruhákba öltözött felvonulók váltották ki a nézősereg elismerését. Az olaszországi Abruzzo tartomány Lanciano városából érkeztek a lelkes hagyományőrzők a Mastrogiurato Kulturális Egyesület képviseletében, Danilo Marfisi úr vezetésével. A következő évben már zászlósaik színpompás bemutatójában is gyönyörködhetett a Palotajátékok közönsége, városunk dobosokból, bajvívókból és táncosokból álló küldöttsége pedig viszonzásképpen Lanciano főterén tartott bemutatót a középkori vásárbíró (Mastrogiurato) választáson. A két város fiataljai között nagyon rövid idő alatt mély barátság alakult ki, melynek alapja a középkori hagyományok és egymás kultúrája iránti érdeklődés. tovább .

Parajd

2009. augusztus 29-én, Visegrád millenniumi ünnepségén Bokor Sándor Parajd és Hadházy Sándor Visegrád polgármestere aláírta a két település testvérvárosi szerződését. Mi előzte meg és érlelte tetté ezt a megállapodást? tovább .