Városházi Hírek

Városházi Hírek


Útépítési munkák

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mai napon (2019. május 23.) érkezett tájékoztatása szerint a 1116 jelű Szentendre - Visegrád összekötő út 17+175 – 18+699 km szelvények közötti szakaszán (Pilisszentlászló – Visegrád) útépítési munkák kezdődnek.

A munkálatok 2019. május 24-től 2019. június 7-éig zajlanak, naponta 7-től 19 óráig. A munkavégzés félpályás lezárás, sebesség korlátozás és jelzőőrös forgalomirányítás mellett történik.

A munkálatok idejére megnövekedett utazási idővel kell számolni.


Tájékoztató a Fő utcai csatornarekonstrukció állásáról

A DMRV Zrt. által a szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkálatok kivitelezésével megbízott ADONYI Vagyonkezelő Kft. képviseletében Adonyi József ügyvezető az önkormányzat megkeresésére az alábbi tájékoztatást adta:

A csatornavezeték cseréje a Fő utca patikától a Polgár boltig terjedő szakaszán folyamatban van. Sajnálatos módon a kivitelező által megbízott cég a kivitelező ütemtervétől eltérően kezdte meg a burkolat felbontását a Delta felőli szakaszon, amiért a lakosság szíves elnézését kérik. Kérdésünkre az ügyvezető arról tájékoztatott, hogy a csatornacsere egy üzemben lévő, ráadásul a Várost ellátó fővezetéken zajlik, melynek folyamatos üzemelését biztosítani kell. Ennek megfelelően a munkálatokat kizárólag szakaszosan – 3 métertől legfeljebb 15 méterig – lehet végezni. A munkálatok haladását befolyásolja az is, hogy a feltáráskor milyen közműhelyzet (pl. illegális lakossági rákötés, nem jelzett egyéb közművezeték) fogadja a munkát végző szakembereket, illetve, hogy van-e a feltárt vezetékszakasz közelében másik közmű. Másik közmű közelsége esetén ugyanis a munkálatokat kizárólag kézi erővel lehet elvégezni annak érdekében, hogy a másik közmű ne sérüljön. Ez sok esetben sajnos csak a feltáráskor derül ki, nincs feltüntetve a közműtérképen, vagy nem a közműtérképen feltüntetett nyomvonalon találjuk a valóságban! A burkolat teljes helyreállítására a vezetékcserét követő tisztítás, kamerázás, illetve nyomáspróba eredményeinek kiértékelését követően kerülhet sor. A beruházás ezen szakaszának várható befejezése 2019. július 10.

Adonyi József jelezte, hogy bár elérhetőségét a lakossági tájékoztatókon többször is közzé tettük, illetve április 16-án lakossági fórumot is tartott a témában, mégsem tapasztal lakossági érdeklődést. Ezért kéri, hogy kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban keressék őt telefonon a 70/430-7453-as telefonszámon. Mivel sokat tartózkodik a helyszínen, személyes konzultációra is van lehetőség. Adonyi József nem facebook felhasználó, így az ott közzé tett észrevételekre nem tud érdemben reagálni.


Visegrád Város Önkormányzatának a Város hivatalos honlapjával kapcsolatos közleménye ITT olvasható.

közzétéve: 2019. május 13.


Tájékoztató a patikaház felújításának állásáról

Visegrád Város Önkormányzata a patikaház tetőfelújítása miatt a fecskefészkek eltávolításával kapcsolatban engedélykérelmet nyújtott be a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályhoz.

A természetvédelmi szakemberek részvételével megtartott helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy a tetőfelújítást két ütemben lehetséges elvégezni tekintettel arra, hogy költési időben – április és szeptember között – nem folyhat építési tevékenység az érintett épületrészen. Az első ütemben a tetőfedés cseréjét végzi el a kivitelező, a második ütemben /a költési időszak után/ pedig az ereszalj faanyagvédelmi kezelése és felújítása zajlik majd. Mivel az eresz állapota miatt a falból darabok potyoghatnak, az állványzat és védőháló az első ütem befejezését követően az épületen marad. A második ütem munkálatai várhatóan szeptemberben kezdődnek. A kivitelező az átjárhatóságot lehetőségei szerint biztosítja.

Köszönjük türelmüket!


Pályázati kiírás jegyző munkakör betöltésére: Visegrád Város Önkormányzat Polgármestere a „Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Visegrádi Polgármesteri Hivatalban jegyző munkakör betöltésére. A pályázati kiírás itt, továbbá itt megtekinthető.


FONTOS INFORMÁCIÓ!!!

Ez úton hívjuk fel figyelmüket arra, hogy aki még nem vette át a kommunális hulladékgyűjtő edényekre ragasztandó matricát, kérjük, fáradjon be érte a polgármesteri hivatalba. A matrica átvételéhez az első félévi kommunális adó befizetését igazoló csekkszelvény, vagy utalási bizonylat bemutatása szükséges. 2019. május 2-ától a szolgáltató kizárólag az érvényes matricával ellátott hulladékgyűjtő edények tartalmát szállítja el, azaz április 30-án még elviszi, egy héttel később, május 7-én matrica hiányában már nem!!!


Villamos hálózati rekonstrukciós munkálatok Szentgyörgypusztán

Érintett utcák: Erdőalja utca, Kökény utca, Mogyoróhegy utca, Somfa utca. A munkálatokat végző cég tájékoztatója ITT olvasható


Szennyvízcsatorna vezeték rekonstrukció

Értesítjük a Tisztelt Lakókat, Ingatlantulajdonosokat, hogy a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV Zrt.) megbízásából az ADONYI
Vagyonkezelő Kft. (1174 Budapest Ferihegyi út 267.) megkezdte a VISEGRÁD, FŐ utca / Nap utca – Apátkúti patakig tartó szakaszon/ a SZENNYVÍZCSATORNA vezeték rekonstrukciós munkáit. A munkavégzés folyamatos, ezért forgalomkorlátozásokra a hétvégi napokon is számítani lehet.

Kivitelező: ADONYI Vagyonkezelő Kft. (Budapest 1174. Budapest Ferihegyi út 267.) Adonyi József +36 70 430 7453


Kommunális hulladékgyűjtő edények – 2019. évi matrica

Az éves "kukamatrica" átvételével kapcsolatos tájékoztatónkat ITT olvashatják.


Segítség a közlekedőknek

Mindannyiunk biztonsága érdekében a patikaház tetőfelújításának idejére a Városgazdálkodási Csoport munkatársai forgalomtechnikai tükröt helyeztek ki a Fő-, Rév- és Nagy Lajos utcai kereszteződés templom felőli oldalán. Ezzel kívánjuk segíteni a közlekedőket, akiket ismételten arra kérünk, hogy a munkálatokkal érintett terület közelében mind gyalogosan, mind gépjárművel a megszokottnál is körültekintőbben közlekedjenek! Vigyázzunk egymásra!

Krónikás


Megkezdődött a patikaház tetőfelújítása

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdődött a gyógyszertár fölötti tetőszerkezet felújítása a Herold Kft . kivitelezésében. A munkálatok ideje alatt a tetőbontás, az építőanyag deponálása, valamint a felállított állványzat miatt az épület melletti járdaszakasz (Fő- és Rév utca felőli oldal) lezárására kell számítani.

Arra kérünk mindenkit, hogy a munkálatokkal érintett terület közelében mind gyalogosan, mind gépjárművel a megszokottnál is körültekintőbben közlekedjen. Vigyázzunk egymásra és az ott dolgozókra! Segítő közreműködésüket előre is köszönjük!

A kivitelezés előreláthatólag május végéig tart.

Krónikás


Tájékoztató bírósági ülnökök választásáról: A hirdetmény és annak dokumentumai INNEN letölthetők.


Hírek az egészségházról

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy az egészségház felújítása során kiderült, hogy az épület tetőszerkezete könnyező házigombával fertőzött. Ez az emberi egészségre ártalmatlan, azonban olyan mértékben károsította az épületet, hogy várhatóan jelentős mértékben vissza kell bontani.

Az egészségügyi ellátást ideiglenesen a Rendőrség épületében fogjuk biztosítani, a költözés időpontjáról tájékoztatjuk majd Önöket. A Polgármesteri Hivatal és a Városgazdálkodási Csoport munkatársai jelenleg is azon fáradoznak, hogy megfelelő feltételeket biztosítsanak a Tisztelt Lakosság számára.

Az egészségházzal kapcsolatban igyekszünk Önöket az önkormányzat kommunikációs csatornáin keresztül folyamatosan tájékoztatni.


Ne dőljön be a csalóknak! A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztatója INNEN letölthető.


Intézze ügyeit elektronikusan!

Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel, melyek között Visegrád Város Önkormányzata is megtalálható.

Ügyintézés megkezdéséhez kattintson az alábbi linkre!

e•papír

Az Önkormányzati Hivatali Portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A Portál az alábbi linkre kattintva érhető el.

ELÜGY - ASP Portál


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

2019. január elsejétől Visegrád település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Ezzel a változással a városban a lakossági tulajdonú ingatlanok és társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

Részletes tájékoztatót a témával kapcsolatban ITT olvashatnak.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés 2019

A szolgáltatótól kapott 2019-es ütemterv letölthető: INNEN


Vegye át házszámtábláját!

Az elmúlt évben lezajlott lakcímrendezést követően elkészült új házszámtáblákat az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja minden lakos számára. Átvételi lehetőség a hivatal nyitva tartási idejében a Fő utca 81. szám alatt. A következő felsorolásból láthatja, hogy készült-e már az Ön számára házszámtábla:

Mátyás király utca, Patak zug, Sziget utca, Szőlőskert utca, Újkert utca, Vár szer, Sirály utca, Schulek utca, Salamontorony utca, Gizella út, Duna-parti út, Malom köz, Török utca, Pázmány Péter utca, Temetősor utca, Szentgyörgypuszta út, Dobos utca, Rigó köz, Esztergomi út, Kálvária utca, Királykunyhó völgy, Lepence völgy, Nyírfa utca, Patak sétány, Jurta szállás, Mócsai tanya, Sibrik dűlő, Bányatelep utca, Kőbánya utca, Malomhegy utca, Rigó utca, Újkert köz, Rév utca, Duna utca, Feketehegy utca, Zách Klára utca, Mátyás köz, Panoráma út, Nagyvillám lejtő, Nagy Lajos utca.


Csatorna üzemzavar!

A szennyvízelvezető és tisztító rendszerek üzemeltetése során számos külső behatás éri a rendszer különböző elemeit, melyek hibák kialakulásához, üzemzavarhoz, és esetenként szennyvíz kilépéshez vezetnek. A DMRV Zrt. témával kapcsolatos tájékoztatóját ITT olvashatják.


Tájékoztató a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályzatról, valamint az égetés szabályairól: LETÖLTÖM


Üzletek, intézmények, vállalkozások, szálláshelyek kommunális hulladékának elszállításáról

Olvassa el tájékoztatónkat ITT!


Új, elektronikus ügyintézési lehetőségek érhetők el ügyfeleink számára.

http://www.visegrad.hu/nyomtatvanyok


Önkormányzati tájékoztató a visegrádi úszóműves rév- és személyhajó kikötő bővítésével kapcsolatban.
 


Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról: tájékoztató


Tájékoztató hagyatéki eljárásról: Tovább olvasom


Tájékoztató az önkormányzati rendeletek hozzáférhetőségéről:  Tovább olvasom