vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Útlezárás a Széchenyi utcában

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mátyás Király Művelődési Ház melletti támfal építésével megbízott Geoszolg Kft. 2019. augusztus 21-én szerdán, 08:00 és 13:00 óra között betonozási munkálatokat fog végezni. Az alapozáshoz szükséges beton injektálása a Széchenyi utcáról fog történni, ezért a megjelölt időszakban az utca 8-as és 19-es házszám közötti szakaszán a forgalom teljes körű korlátozására és parkolási tilalomra kell számítani.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városközpont beruházás

Városközpont – tevékeny várakozás - 2013. február

Városközpont – tevékeny várakozás - 2013. február

Legutóbbi tudósításunk óta számos, kevésbé látványos, ám annál fontosabb ügyben történt előrelépés. Az építési engedélyek jogerőre emelkedtek; a kiviteli tervek elkészültek; jelen pillanatban a közbeszerzési eljárás előminősítése folyik; az Egészségház kivitelezőjének kiválysztására vonatkozó közbeszerzési eljárása megindult.

Legutóbbi beszámolónkban szóltunk arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szabálytalansági gyanú eljárást indított a projekttel szemben. Ennek kapcsán december 12-én igen nehéz egyeztetésen vettünk részt, ám elmondhatjuk, hogy ezen az alkalmon – melynek nyomán a szabálytalansági eljárást  az NFÜ megszüntette – újból megmentettük a projektet, hiszen az eljárásnak valós végkifejlete lehetett volna a támogatás megvonása. Az eljárás alatt az esedékes támogatás-lehívásokat sem tudtuk megkezdeni; a lezárást követően most ez is lehetővé vált.
A Mozi köz kapcsán sajnos meg kellett hoznunk azt a nehéz döntést, hogy – tekintettel arra, hogy a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség ("Zöldhatóság") előzetes környezetvédelmi hatástanulmány rendelt el (a Mozi közben!!!) és emiatt csúszik az építési engedély – kivesszük a beruházásból, hiszen emiatt az egész beruházás megvalósulása lehetetlenülne el.

A tervezetett "Közrét" tekintetében a ProRégió, mint közreműködő szervezet kért – számunkra értehetetlen okból, és véleményünk szerint jogszabályi alap nélkül – olyan igazolást szintén a Zöldhatóságtól, hogy a tervezett – nem engedélyköteles, nem bejelentés-köteles – tevékenységekhez kapcsolódóan adjon ki arról nyilatkozatot, hogy nincs hatásköre... 

Haladunk a leginkább akadálypályának tűnő úton – sokszor abszurd, a különböző hivatalok sajátos működési logikájából fakadó nehézségekkel ven kikövezve. Ám mindent összegezve elmondhatjuk:  évtizedes története során soha nem volt ilyen közel a beruházás a megvalósuláshoz!

A következő hetekben – ha a szükséges engedélyeket a közreműködő szervezettől megkapjuk – elindul a közbeszerzési eljárás, mely eljárás előkészítésével kapcsolatban (annak eredményessége érdekében) nagyon sok munkát végeztünk, s melynek eredményére komoly hatásunk immár nincs. Ennek az eljárásnak lezárásakor leszünk abban a régen remélt és várt helyzetben, hogy meg tudjuk hozni a felelős döntést a kivitelezési munkálatok megkezdéséről.

Félegyházi András