vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Tavasné Dr. Tóth Mária fogszakorvos tájékoztatója

ELOLVASOM

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Árvízvédelmi beruházás

2015. május végéig elvégzett és júniusban várható építési munkák

2015. május végéig elvégzett és júniusban várható építési munkák

Aláírták a gátberuházásra vonatkozó módosított kivitelezői szerződést az MVZ Visegrád Konzorcium képviselői és Visegrád polgármestere

A módosított kivitelezői szerződés aláírása
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Duna menti árvízvédelmi beruházás Visegrádon. Miután a kormány jóváhagyta a védmű többletköltséggel és többletidővel járó, magasabb szintre építését és a beruházás szakaszolását,
a város polgármestere és a kivitelező aláírta a módosított megállapodást az árvízvédelmi mű megépítésének első ütemére vonatkozóan.  A szerződés értelmében a tartalékkeret összegéből 37,2 millió forint felhasználásra kerül a kivitelezés során, de a szerződés végösszege a korábbival azonos, tehát 964 millió 800 ezer forint.  A megállapodás szerint 112 nappal több idő áll rendelkezésre a teljesítésre,  azaz 2015. szeptember 30-ára módosul a projekt első ütemére vonatkozó befejezési határidő. Ez idő alatt készül el a védmű Vízi-bástya és Mária-kápolna, valamint a rév és földgát közötti szakasza, a csapadékvíz elvezetés a teljes városközponti részen, továbbá a hajóállomásnál, a Palotaháznál és az Életfa-szobornál lévő aluljárók eltömedékelése. A szerződést Félegyházi András, Visegrád polgármestere, Nobilis Kristóf, a Magyar Vízépítő Zrt. igazgatósági tagja, valamint Ányos Attila, a ZÖLD ÚT-ÉPÍTŐ Kft. ügyvezetője május 26-án írta alá.

Májusban elvégzett és júniusban várható kivitelezési munkák

Májusban jelentős mértékben előrehaladtak a tervezési munkák és az engedélyezési eljárások. A hajóállomásnál lévő aluljáró eltömedékelésére vonatkozó engedélyt a hatóság kiadta, és időközben jogerőre is emelkedett. A vállalkozó felvonult a területre, elkezdte a lépcső, valamint a fedkövek elbontását. A hónap végi sajtónyilvános hajókirándulásra való tekintettel azonban csak június első hetében kezdi meg az eltömedékelést a kivitelező. A korábbi tervek alapján elbontott gyeprácsos partvédelmi mű helyreállítását a Duna magas vízállása miatt meg kellett szakítania, de amint a vízállás engedi, folytatja ezt a munkát is. A kivitelező feladata a második ütemben, azaz jövőre megvalósuló beruházás kiviteli terveinek elkészíttetése is, ezért erre kiadta a megbízást a tervezőknek. Megkötötte az új tervek szerint módosított megállapodást a már kiválasztott alvállalkozókkal a szád- és mobilfal munkarészekre, és folyamatban van az alvállalkozók versenyeztetése a résfal, valamint a csapadékvíz-csatorna munkarészekre.
Az alapozási munkák előkészítő munkálatait, mely a nem engedélyköteles lavírsík készítését jelenti, június első hetében saját munkaeszközeivel elkezdi a kivitelező. Júniusban további alapozási munkák kezdődnek el, úgymint a közművek kiváltása a hajóállomástól a vízmű területéig, résfal építése a hajóállomástól a kápolnáig tartó szakaszon, továbbá szádfal építése a révtől a földgátig. Ezen alapozási munkák elvégzése után indítható el az árvízvédelmi mű vasbeton szerkezetének és a csapadékvíz-elvezető csatornának az építése.