vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Tavasné Dr. Tóth Mária fogszakorvos tájékoztatója

ELOLVASOM

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Árvízvédelmi beruházás

47-48-49. heti kivitelezői munkák (2014. november 24-től december 7-ig)

47-48-49. heti kivitelezői munkák (2014. november 24-től december 7-ig)

Az elmúlt hetekben a kivitelező MVZ Visegrád Konzorcium munkatársai főként a külsőségi szakaszon végeztek munkálatokat. Előzőleg bejelentették a hatóságoknál az építési munkák megkezdését.

Elvégezték a közművek feltárását és kitűzését, a geodéziai méréseket és a bozótirtást. A biztonságos munkavégzés érdekében lőszermentesítésre is sor került. A tűzszerészek megvizsgálták az épülő gát teljes nyomvonalát, sem a városközponti, sem pedig a külsőségi szakaszon nem találtak lőszer- vagy robbanóanyag maradványokat. A kivitelezők az építési munkák megkezdéséről értesítették a régészeket is, akikkel folyamatos a kapcsolattartás.
A gátépítéshez Esztergom-Búbánatvölgyből közúton szállítják a bevizsgált töltésanyagot. A sovány és közepes agyag deponálásához két átrakóhelyet hoznak létre. A deponálóhelyeket a munkaterületen alakítják ki oly módon, hogy a humuszt félretolják, és az így kapott felületen helyezik el építési anyagot. A munkálatok elvégzését követően a terepet visszarendezik, a humuszt eredeti helyére terítik.
A töltésanyagot szállító járművek kerekeit tisztítani fogják, hogy ne hordják fel a közútra a sarat, de emellett egy úttakarító gépet is a helyszínre szállítottak, hogy az esetleges szennyeződést azonnal el tudják távolítani.
A városközponti szakaszon megtörtént a középnyomású gázvezeték feltárása, melyet a Tigáz szakembereivel közösen végeztek el a kivitelezők. Annak érdekében, hogy a mobilfal alapozása megfelelő legyen, további geotechnikai vizsgálatok és szakvélemény elkészítése van folyamatban. Ennek elkészültéig a kivitelező szünetelteti az építési munkát ezen a szakaszon.
A következő hetekben is a külsőségi szakaszra, a töltésépítésre koncentrálja kapacitásait a kivitelező. A meglévő töltés külső részén lévő anyagot a város felőli oldalra helyezik át, a víz felőli oldalra pedig vízzáró "agyagpaplant" terítenek. A munkálatok során 20 ezer köbméternyi anyagot építenek be. A földtöltés átépítését várhatóan január végéig befejezi a kivitelező.