vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Az Atlantis-Visegrád Club Kft. közleménye

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Krónika

A tájékoztatásról

 Éppen egy esztendeje, hogy kérdőív segítségével tájékozódtunk a lakosság körében arról, hogy honnan szerzik be információikat a település életével, eseményeivel kapcsolatban.

Voltak, akik e-mail címüket megadva jelezték, hogy szívesen vennék a híreket elektronikus levélben. Ez egy idő után okafogyottá vált, hiszen a lakosság széles körű tájékoztatásának igen szerteágazó folyamatában – kötelezően kihelyezendő hirdetmények a Polgármesteri Hivatal hirdetőjén, egyes lakossági csoportokat érintő események, változások közlése levélben, hírek, információk közlése plakátokon, tájékoztatók megjelenése testületi ülésekről, városi programokról, eseményekről, közérdekű ügyekről a Visegrádi Hírekben – egyre inkább helyt kapott az információk naprakész megjelenése a város hivatalos honlapján. 

 Mára körvonalazódott a lakosság információszerzésének két „legközkedveltebb” csatornája. A Visegrádi Hírek és a város honlapja fej-fej mellett lettek a lakosság által leginkább használt hírforrások. (Ugyancsak a kérdőívek kiértékeléséből, valamint szóbeli visszajelzésekből származó adat.)

Reméljük érzékelhető, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a lakosság időben történő, korrekt tájékoztatására.  Az írott sajtó mellett ajánljuk minden internet felhasználó lakos szíves figyelmébe városunk hivatalos honlapját.

A kezdő oldalon rögtön az aktuális programajánlók olvashatók. Ezeket a Visegrádi Hírekben megjelent meghívók alapján állítjuk össze. Ezúton hívom fel minden kedves szervező figyelmét arra, hogy a programokról, rendezvényekről a visegrad@visegrad.hu email címre is küldhetnek tájékoztatót (Word formátumban), melyet időrendben közzé teszünk a honlapon.

Ugyancsak a kezdő oldalról érhető el a „Hirdetmény” menüpont, melyben a legaktuálisabb, a lakosságot leginkább érintő eseményekre hívjuk fel a figyelmet. A hirdetmény végén található „tovább” gombra kattintva a bal oldali menüsorról is elérhető „Visegrádi Hírek” menüponthoz jutunk, mely gyakorlatilag az összes hirdetést, közleményt, közérdekű tájékoztatót tartalmazza. Ezen tájékoztatók után található a Visegrádi Hírek aktuális száma, valamint archívuma egészen 2001-ig.

A bal oldali menüsor „Krónika” menüpontjában ugyancsak olvashatnak a várost érintő eseményekről. Itt egyébként visszakereshetik azokat a híreket, tájékoztatókat is, melyek az aktualizálás miatt kikerültek a „Hirdetmények” menüpontból. Az említett oldalakat folyamatosan frissítjük.

A honlap igen terjedelmes és rengeteg témát érintő tartalmi részének aktualizálásán folyamatosan dolgozunk. Ez úton is kérünk minden kedves intézményt, civil szervezetet, turisztikai vállalkozást nézze át az őt érintő menüpontokat és jelezze, ha az ott található szöveg aktualitását vesztette, vagy esetleg még nem szerepel a honlapon. A megjelentetni kívánt szövegeket Word formátumban várjuk a visegrad@visegrad.hu email címre. Szívesen fogadunk fotókat is programokról, eseményekről, a tájról, vagy épített környezetünkről. A fényképek esetében fontosnak tartjuk a „jogtisztaságot”, tehát szükséges egy hozzájáruló nyilatkozat a képek szabad közzé tételéhez. A fotót készítők nevét szívesen feltüntetjük!

Természetesen problémáikat, észrevételeiket, kéréseiket továbbra is elmondhatják személyesen, telefonon (26/398-255), megírhatják levélben (Visegrád Város Önkormányzata/Polgármesteri Hivatala 2025 Visegrád, Fő u. 81.), vagy elektronikus levélben a visegrad@visegrad.hu, a jegyzo@visegrad.hu és a polgarmester@visegrad.hu email címre.

Az információk felesleges papírhulladék keletkezése nélkül történő „célba jutása” érdekében kérjük, segítse munkánkat; figyelje a Visegrádi Hírekben, a honlapon, a hirdetőn és plakátokon megjelenő tájékoztatókat, vagy kérdéseivel keressen minket a fent megadott elérhetőségeken!

Gerstmayer Bea