vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Visegrádi Polgármesteri Hivatal 2019. december 12-én 11 órától technikai okok miatt ZÁRVA TART! Nyitás 2019. december 13. péntek, 8 óra. Megértésüket köszönjük!


Közmeghallgatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Visegrádiakat, hogy 2019. december 17-én, kedden 18 órától Közmeghallgatást tartunk a Városháza (Visegrád, Fő utca 81.) tanácstermében. Részvételükre feltétlenül számítunk!

VVÖ

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Államalapítás kora

A település

A koraközépkori Visegrád települése feltehetően több, lazán összefűzött házcsoportból állhatott, amelyek a vár alatti patakvölgyet foglalták el.

Az államalapítás körüli időszakból jelenleg csak a rév környékéről ismerünk településnyomokat. A patak torkolata felett két oldalt emelkedő teraszokon, egy római őrtorony romjai körül, illetve a későbbi Szent András monostor helyén kerültek elő félig földbe ásott házak, gödrök és kemencék, amelyeket leletanyaguk az 1000 körüli évtizedekre keltez. A század közepe táján a rév melletti településrészen egy kisméretű, félköríves szentélyű, kváderfalazatú, freskókkal díszített kápolna épült. A közelében bronzöntő kemencét is feltártak. A templomocska körüli temetőben hantolták el ennek a településrésznek a halottait, többek között a révészeket, akik közül az egyiknek csónakból készített koporsója is felszínre került.

kapcsolódó képek

-
-
-