vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Sorompók kihelyezése

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Visegrád Város Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága úgy határozott, hogy sorompókat helyez ki az alábbi területeken:

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Önkormányzat

Adománygyűjtés


Kedves Visegrádi Lakosok, Tisztelt Vállalkozók!

A koronavírus településünk valamennyi lakójának életére hatással van. A szerencsésebbeket csak az otthonmaradás érinti, sokan azonban kényszerszabadságukat töltik, egyesek pedig már el is veszítették munkájukat.

A kialakult helyzet miatt visegrádi családok, lakosok kerültek és kerülnek majd ezután nehéz anyagi helyzetbe, ezért a város vezetése úgy döntött, hogy adománygyűjtést kezdeményez a rászorulók megsegítésére. Visegrád Város Önkormányzata felkérte a Keresztelő Szent János Visegrád Alapítványt, hogy a pénzadományok gyűjtését és szétosztását a Népjóléti Bizottsággal közösen koordinálja.

Az Alapítvány várja mindazon cégek és magánszemélyek felajánlásait, adományait, akik segíteni szeretnének a nehéz helyzetbe került visegrádiaknak.

A pénzbeli adományokat az alábbi számlaszámra várjuk, a közleményben kérjük tüntessék fel: Koronavírus

Keresztelő Szent János Visegrád Alapítvány:

64700038-30100220-00000000 (Takarékbank)

Külföldről történő utalás esetén szükség lehet a BIC kódra és az IBAN azonosítóra is:

BIC kód: TAKBHUHB

IBAN: HU02 6470 0038 3010 0220 0000 0000

Felhívjuk az adományozók figyelmét, hogy mivel az Alapítvány közhasznú civil szervezet, így a gazdasági társaságok által nyújtott támogatás 20%-a csökkenti az adományozó adózás előtti eredményét. Ezen kedvezmény igénybevételéhez az Alapítvány igazolást állít ki az adományozó részére.

Az Alapítvány a befolyt támogatások teljes összegét a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került személyek, családok megsegítésére fordítja. Az Alapítvány kuratóriumának tagjai a munkát önkéntesként végzik, tevékenységükért semmilyen juttatásban nem részesülnek.

Köszönjük, hogy adományával segít a járvány miatt bajbajutottaknak!

Keresztelő Szent János Visegrád Alapítvány
Visegrád Város Önkormányzata


Felhívás rászorulók részére

A koronavírus járvány mindannyiunk életét alaposan megváltoztatta. Jelentős hatással van a családunkra, az emberi kapcsolatainkra és a munkánkra.

Előfordulhat, hogy olyan szektorban dolgozunk, ahol a munkaidőnket vagy a fizetésünket jelentősen csökkentették, vagy épp kényszerű fizetés nélküli szabadságunkat töltjük, és az is lehet, hogy munkahelyünk már meg is szűnt.

Tudjuk, hogy a járvány elmúltával újra fellendül a gazdaság és megint találunk munkát, addig azonban, ha nem rendelkezünk kellő anyagi tartalékokkal, a megélhetésünk kerül veszélybe.

Visegrád Város Önkormányzata azoknak szeretne segíteni, akik a koronavírus járvány következtében önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe. Az Önkormányzat felkérésére a Keresztelő Szent János Visegrád Alapítvány április elején adománygyűjtő akciót hirdetett, melynek keretében mindazon magánszemélyek és cégek felajánlásait, adományait várták és várják, akik és amelyek segíteni szeretnének a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került visegrádiaknak. Folyamatosan érkeznek a felajánlások, aminek köszönhetően már most lehetőség nyílik a konkrét segítségnyújtásra.

A Keresztelő Szent János Visegrád Alapítvány a pénzadományok gyűjtését és szétosztását az Önkormányzat Népjóléti Bizottságával közösen koordinálja.

A rászorulók kérelmét a visegrad@visegrad.hu e-mail címen várjuk. Akik e-mail címmel nem rendelkeznek, azok kérelmüket a kitöltött nyomtatványokkal együtt bedobhatják az Alapítvány kuratóriumának postaládájába (Visegrád Fő utca 61.)

A nyomtatvány letölthető: INNEN

A segítségnyújtás formái
- meleg étel utalvány
- étkezési utalvány (levásárolható a CBA üzletben)
- készpénz

Ez úton is köszönjük az adományokat mindazoknak, akik a járvány miatt bajbajutottaknak segítettek vagy segíteni fognak! Köszönjük, hogy bizalommal vannak irántunk és ha bajba jutottak, mernek segítséget kérni. Köszönjük, hogy jelen embert próbáló helyzetben senki nem él vissza a támogatás igénybevételének lehetőségével, így az azoknak jut, akik most igazán rászorulnak.

Keresztelő Szent János Visegrád Alapítvány,
Visegrád Város Önkormányzata