vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


TOBORZÓ

Jelen járványügyi helyzetben hatványozottan fontossá vált a település és a lakosság védelme. Ezért a Visegrád Települési Polgárőr Egyesület várja mindazon elhivatott visegrádiak jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a polgárőrséghez és vállalnák a tagságot hosszú távon is!

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Krónika

Ajánlattételi felhívás építési vállalkozóknak a visegrádi mozi udvari épületszárnyának bontására

Visegrád Város Önkormányzata „Az ezeréves Visegrád városközponti fejlesztése” című település-rehabilitációs program keretében tervezte megújítani a városi mozit, melynek átépítése és bővítése a visegrádi zeneoktatás térbeli infrastruktúrájának növelését és javítását valamint a művelődési ház funkció térnyerését is szolgálhatná. A kivitelezésre forráshiány miatt nem került sor, ahogy a megelőző régészeti feltárásra sem, de a pályázat keretein belül elkészült az átalakítás és bővítés teljes körű építészeti-műszaki tervdokumentációja, mely a pécsi A+ Építésziroda és szakirányú alvállalkozóinak munkája. A dokumentációban szereplő bontási műszaki leírás megtekinthető a Visegrádi Polgármesteri Hivatal ideiglenes épületében. (2025 Visegrád, Fő utca 92.) A terv alapján Visegrád Város Önkormányzata a szentendrei építési hatóság 07-1671/18-2012 ügyiratszámú határozatának értelmében építési és bontási engedélyt kapott, melynek megfelelően az építési telken zajló bontási munkákat kizárólag régészeti felügyelet mellett, a vakolat leverés után lehet végezni. Az Önkormányzat jelenleg a mozi udvarán álló régi szolgálati lakás bontásának lehetőségét vizsgálja, annak érdekében, hogy a területen megelőző régészeti kutatást tudjon végeztetni. Részletek:

A bontandó, lakatlan, földszintes, alápincézetlen épületrész 80 m2 bruttó alapterületű, külső falazatai rossz állapotú kő-vályog vegyes szerkezetek, mennyezete csapos fagerenda-födém egy szakaszon aládúcolva, tetőszerkezete pedig kötőgerendákra szerkesztett torokgerendás faszerkezet.

A bontási munka az alábbi részfeladatokból tevődik össze:

1. területbiztosítás és a megmaradó részek védelmének biztosítása

2. előzetes vakolatleverés régészeti felügyelet mellett

3. épületrész bontása régészeti felügyelet mellett

4. értékes bontott építőanyag kinyerése deponálása az Önkormányzat által megadott helyen vagy annak elszállítása 

5. hulladék elszállítása

Kérünk minden érdeklődő vállalkozót, küldjön árajánlatot a fenti bontási munka elvégzésére.  A bontás során kinyert, még felhasználható építőanyag sorsa megállapodás kérdése. Kérjük jelöljék meg, hogy igényt tartanak-e rá a vállalkozói juttatás természetbeni részeként!

Az árajánlatok beérkezésének határideje 2014. május 30.  (péntek) 12 óra.

Egy nyomtatott példányban és digitális (pdf) formában is kérjük benyújtani a következő módon. A nyomtatott példányt postai úton Visegrád Város Önkormányzatának címére: 2025 Visegrád, Fő utca 81., vagy személyesen a Visegrádi Polgármesteri Hivatal ideiglenes épületében: 2025 Visegrád, Fő utca 92.; a digitális példányt pedig a fentieken kívül a foepitesz@visegrad.hu címre is el lehet küldeni. Az ajánlaton kérjük, tüntessék fel azt az elérhetőséget, amelyen a döntésünkről értesíteni tudjuk! 

Visegrád Város Önkormányzata