vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Sorompók kihelyezése

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Visegrád Város Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága úgy határozott, hogy sorompókat helyez ki az alábbi területeken:

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Árvízvédelmi beruházás

 

Az árvízvédelmi pályázat bemutatása,

alakulása (2009-2014 márciusáig) A projekt közvetlen célja, hogy a KEOP 2.1.2 állami és önkormányzati árvízvédelmi fejlesztés kétfordulós pályázat keretén belül megvalósuljon Visegrádon az árvíz által veszélyeztetett területek védelme. Visegrád Város Önkormányzata kötelező önkormányzati feladatként látja el a közigazgatási területén élő lakosok és az ott található történelmi, valamint kulturális értékek védelmét árvízvédelmi szempontból is. Az érintett dunai folyamkilométer szakaszon jelenleg egyáltalán nincs árvízvédelmi gát, ezért az Önkormányzat a Duna áradása esetén az árvízvédelmi feladatokat eseti védekezéssel tudja megoldani. A veszélyeztetett partszakasz, illetve part menti terület hossza csaknem 2 km, de rendkívüli esetben a védekezési vonal eléri a 2,8 km-t. Az árvízzel veszélyeztetett terület teljes nagysága: 49 ha. Érintett többek között a Fő utca, a Mátyás-palota, a 11. sz. főközlekedési út és a csatornarendszer egyes elemei. Az árvízvédelmi területen élő lakosság száma 1734 fő. A turistaforgalmat bonyolító szállodák vendégei és az itt található egyedülálló történelmi értékek védelme érdekében a műszaki megoldás lényege elsőrendű védvonal – árvízvédelmi töltés – kiépítése az Alsó-öböl környezetében (szintje a mértékadó árvízszint + 1,0 m, (107,01+1,00m), kerekítve 108,00mB), emellett a városközponti szakaszon parapetfal építése kb. 107,30mB szintig, és azon mobil árvízvédelmi fal elhelyezése. A mobil elem üzemeltetési és karbantartási feladattal és költségvonzattal jár, mely az Önkormányzat számára még vállalható terhet jelent, és a megoldás a visegrádi partszakasz esetében meghatározó látványkövetelményeknek is megfelel, mert a létesítmények nem takarják el a folyót. Az árvízvédelmi létesítmények megvalósítási területe kerekítve 3,4 ha + 2,7 ha, illetve 1720m + 1336 m. A tervezett árvízi fejlesztéssel kb. 49 ha nagyságú beépített terület mentesíthető. tovább .

Visegrádi Hírek (2009. márciusi szám)

"Februárban kaptunk értesítést arról, hogy az árvízvédelmi pályázatunk is támogatást nyert. A „Környezet és Energia Operatív Program” keretében egy kétfordulós pályázaton indultunk, amelyen első körben az előkészítő munkálatokra lehetett támogatást igényelni, és aki ezt elnyeri, az majdnem biztosan kap pénzt az így megtervezett árvízvédelmi rendszer felépítésére is. tovább .