Programok

Visegrádi Építésztábor 2019


Az oldalt frissítettük: 2019. augusztus 9.

Augusztus 11-én ismét fiatal építészek érkeznek Visegrádra, hogy kéthetes ittlétük alatt egy újabb építménnyel, az Apátkúti-patak partjára tervezett pavilonnal gazdagítsák a várost. Április elején Visegrádon, helyi érdeklődőkkel közösen választottuk ki a legjobb terveket, amelyeket a hallgatók később továbbdolgoztak.

A visegrádi Városfejlesztési Bizottság végül Geönczeöl Anna építész hallgató terve mellett döntött, így ez kerül megvalósításra a következő hetekben. Bár a tábor fő célja idén a pince előtti tér lefedése, igyekszünk a visegrádi lakosok kéréseinek megfelelően felújítani az Apátkúti Sárkányt, illetve néhány padot, asztalt is elhelyezni a területen. A közös tervértékelésen kiválasztott vizesblokkot a következő évben szeretnénk megépíteni, a hozzá tartozó elemekkel együtt (ivókút, pelenkázó).

Az építésztábor első hetében, augusztus 12-16-ig gyermektábort is szervezünk helyi pedagógusok segítségével. Szeretnénk megismertetni az általános iskolás gyerekeket is a közös építés, alkotás örömével, ezért a kézműves foglalkozások mellett egy általuk tervezett képet fognak elkészíteni kavicsból a patakparti zöld területen. Hogy az itt felsorolt munkálatok ténylegesen befejeződhessenek, az Önök segítségére is számítunk.

Várjuk azokat a helyi fiatalokat, családokat, a cselekvő közösség tagjait, akik szívesen részt vennének az építésztábor vagy a gyermektábor munkáiban, programjain. A közös építésen kívül idén is számos egyéb programmal készülünk, ahová nagy szeretettel várjuk Önöket:

(Kattintson a fotóra a nagyobb méretért!)Lezajlott a tervbemutatás és értékelés

Szombaton volt az Építésztábor ötletpályázatának tervértékelése Visegrádon. Köszönjük a Pályázóknak és a Visegrádiaknak a részvételt! A beérkezett pályaműveket az elért helyezés szerint számozva a következő linken tekinthetik meg: LINK.


Tervbemutatás és értékelés

Kedves Visegrádiak! Kedves Pályázók!

Szeretettel várunk mindenkit 2019. április 6-án 14:30-tól a visegrádi Városháza nagytermébe, az Építésztábor ötletpályázatára érkezett tervek bemutatására és értékelésére!

A délután folyamán a pályázók bemutatják terveiket, majd a megjelentekkel közösen kiválasztjuk a legjobb munkákat, amiket majd a pályázat második fordulójában továbbdolgoznak az ifjú építészek. Ez azt is jelenti, hogy lehetőség lesz a tervek módosítására, "visegrádiasítására", ezért nagyon szeretnénk, ha a helyiek közül minél többen el tudnának jönni!

A Pályázóktól azt kérjük, hogy pályázati kiírásnak megfelelően, legkésőbb április 5-én küldjék el terveiket a visegraditabor@gmail.com e-mail címre (A3 méretben). A tervbemutatáson 2-3 percük lesz, hogy röviden ismertessék terveiket.

Továbbra is várjuk a visegrádiak ötleteit, valamint a pályázók kérdéseit a visegraditabor@gmail.com címre.


Ott vagyunk a facebook-on is!

Érdemes figyelemmel követni a tábor hivatalos facebook oldalát, ahol már olvashatók többek között a jelenlegi elképzelések:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2249861038589285&id=1500914260150637

Kattintson a képre a nagyobb méretért!


TERVEZZÜNK EGYÜTT!

Kedves Látogató!

A Visegrádi Hírek márciusi számában megjelent cikkben közös tervezésre kértük Visegrád lakosságát a 2019. évi Építésztábor programjában célul kitűzött közösségi tér megvalósításához. A cikk megjelenése óta az Egyetemen kiírásra került az abban részletezett építész hallgatói és a fiatal építészek pályázata, ill. azok beadási menetrendje.

Az újságcikkben és a pályázatokban részletezett területről készítettünk egy fotót melyen bejelöltük a fedésre váró pincét, a már létező "Sárkány" pavilont és a már megtervezett játszóteret.

Kattintson a képre a nagyobb méretért!

Kérjük, segítsék a hallgatók tervezési munkáját azzal, hogy megosztják velünk:

Hogyan szeretnék eltölteni szabadidejüket a patakparton, barátaik és családjuk körében? Mi az, amivel az Építésztábor hozzájárulhatna ezekhez az élményekhez, milyen szabadidős eszközökkel töltsük meg az elkészülő tető alatti védett és a környező területet ahhoz, hogy pihenésük, kikapcsolódásuk mind teljesebb lehessen?

Ötleteiket, hozzászólásaikat, kérdéseiket 2019. március hó folyamán az alábbi e-mail címre várjuk: visegraditabor@gmail.com.