vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Az Atlantis-Visegrád Club Kft. közleménye

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Krónika

Tájékoztató a kutyák transzponderrel történő ellátásáról

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2013. január 1-től kötelezővé vált minden 4 hónaposnál idősebb eb mikrochip (transzponder) általi egyedi megjelölése „a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról” szóló 41/2010 (II.26.) Korm. rendelet 17/B-a alapján:

- Minden négy hónaposnál idősebb eb csak mikrochippel (transzponderrel) megjelölve tartható.
- A jogszabályban foglaltak betartását a jegyző és a járási állat-egészségügyi hivatal ellenőrzi.
- A négy hónaposnál idősebb mikrochippel (transzponderrel) nem jelölt ebről a jegyző és a magán állatorvos köteles jelentést tenni a járási állat-egészségügyi hivatal felé.
- A mikrochippel (transzponderrel) megjelölt eb tulajdonosának, tartási helyének megváltozása, vagy az állat elpusztulása esetén az eb tartója az adatváltozást 8 napon belül köteles a magán állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni.

Az Állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/A § (2) bekezdése  szerint a mikrochip beültetése 3500 Ft, de az egyes magán állatorvosok ettől eltérő árat határozhatnak meg. Ez az összeg magában foglalja a mikrochip árát, a behelyezés költségét és az állami adatbázisba történő regisztráció díját.
A mikrochip behelyezését csak az arra feljogosított és megfelelő műszerekkel rendelkező magán állatorvos végezheti.
Megkérünk minden eb tulajdonost, hogy az ismertetett jogszabályi rendelkezésnek tegyen eleget, mert ellenkező esetben ellene az állatvédelmi hatóság bírságot szabhat ki.

Dr. Szabó Attila sk.
aljegyző