vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók (2019/2020-as év)

Pest megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

ELOLVASOM


Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Visegrádi Polgármesteri Hivatalban 2019. december 14-én, szombaton 8:00-tól 12:00 óráig ügyeletet tartunk.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Kortárs művészek

Holtság Károly

Holtság Károly 1955-ben született Visegrádon. Mesterei Mészáros Dezső szobrászművész, Somodi László festőművész és Tatár Miksa üvegfestő, az Iparművészeti Főiskola tanára volt. Klasszikus ólomüvegezéssel és üvegfestéssel foglalkozik. Hagyományos eljárással, kemencében égeti ki a festett üvegeket. Az ólomöntéstől az elemek összeillesztéséig mindent kézzel végez.

Műhelye jelenleg Magyarország egyik legnagyobb önálló műhelye. Foglalkozik régi épületek üvegeinek a rekonstrukciójával, új templomok, középületek nyílászáróinak ólomüvegezésével. Egy Magyarországon csak általuk alkalmazott technológiával készítik a térben hajlított kupolákat, mennyezet-átfedéseket. A fazettázott (csiszolt) ólomüvegek mellett gyártanak teljesen modern térelválasztókat, bejárati ajtókat, ablakokat, tükröket és bútorüvegeket - hajlított formában is.

Foglakozik Tiffany stílusú lámpák, valamint floráriumok és más üvegdísztárgyak készítésével. Tizenhat egyéni kiállítása volt. Munkái az ország számos iskolájában, középületében, templomban, zsinagógájában megcsodálható.