vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Útlezárás a Széchenyi utcában

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mátyás Király Művelődési Ház melletti támfal építésével megbízott Geoszolg Kft. 2019. augusztus 21-én szerdán, 08:00 és 13:00 óra között betonozási munkálatokat fog végezni. Az alapozáshoz szükséges beton injektálása a Széchenyi utcáról fog történni, ezért a megjelölt időszakban az utca 8-as és 19-es házszám közötti szakaszán a forgalom teljes körű korlátozására és parkolási tilalomra kell számítani.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Kortárs művészek

Holtság Károly

Holtság Károly 1955-ben született Visegrádon. Mesterei Mészáros Dezső szobrászművész, Somodi László festőművész és Tatár Miksa üvegfestő, az Iparművészeti Főiskola tanára volt. Klasszikus ólomüvegezéssel és üvegfestéssel foglalkozik. Hagyományos eljárással, kemencében égeti ki a festett üvegeket. Az ólomöntéstől az elemek összeillesztéséig mindent kézzel végez.

Műhelye jelenleg Magyarország egyik legnagyobb önálló műhelye. Foglalkozik régi épületek üvegeinek a rekonstrukciójával, új templomok, középületek nyílászáróinak ólomüvegezésével. Egy Magyarországon csak általuk alkalmazott technológiával készítik a térben hajlított kupolákat, mennyezet-átfedéseket. A fazettázott (csiszolt) ólomüvegek mellett gyártanak teljesen modern térelválasztókat, bejárati ajtókat, ablakokat, tükröket és bútorüvegeket - hajlított formában is.

Foglakozik Tiffany stílusú lámpák, valamint floráriumok és más üvegdísztárgyak készítésével. Tizenhat egyéni kiállítása volt. Munkái az ország számos iskolájában, középületében, templomban, zsinagógájában megcsodálható.