vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Társasházi sormunkatervek újraindulása

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az érvényben lévő járványügyi készültségben előírtak betartása mellett 2020. július 1-től teljes ellátási területén újrakezdi tevékenységét, illetve átdolgozott ütemterv szerint folytatja a társasházi sormunkát a megye minden településén, ahol azt március 17-ig nem fejezte be.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városházi Hírek

Városházi Hírek


Társasházi sormunkatervek újraindulása

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az érvényben lévő járványügyi készültségben előírtak betartása mellett 2020. július 1-től teljes ellátási területén újrakezdi tevékenységét, illetve átdolgozott ütemterv szerint folytatja a társasházi sormunkát a megye minden településén, ahol azt március 17-ig nem fejezte be.

Visegrádon várhatóan 2020. szeptember 1. és 30. között végzi el.

További információ: www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu


Folytatódik a közigazgatási címek rendezése Visegrádon

Ezzel kapcsolatban két határozat született a Berkenye és Tölgyfa utcák vonatkozásában.

Berkenye utca → HATÁROZAT

Tölgyfa utca → HATÁROZAT


Vigyázat, csalók!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi és Bűnmegelőzési Osztálya figyelemfelhívással él a Pest megye területén működő gazdasági társaságok felé az elmúlt időszakban elkövetett csalás bűncslekmények visszaszorítása érdekében.

A hírlevél ITT olvasható.


KÖZLEMÉNY - besurranásos bűncselekmények

Az elmúlt időszakban több visegrádi otthonba is besurranó tolvaj próbált meg bejutni. Sajnos volt, ahol sikerrel járt. Ez mindannyiunk számára nyugtalanító, hiszen Visegrádon egyáltalán nem jellemzőek az ilyen jellegű bűncselekmények.

Ez úton tájékoztatjuk Önöket, hogy mindegyik esettel kapcsolatban folyik a rendőrségi eljárás és az ügyek felderítése. Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek otthonuk biztonságára! Tartsák zárva a kaput, illetve a lakóházak, tárolók, garázsok és melléképületek ajtaját! Ne adjunk esélyt a tolvajoknak!

Kérjük továbbá, hogy amennyiben bármilyen gyanús esetet tapasztalnak, azonnal hívják a 112-őt, illetve Bátka Szabolcs körzeti megbízottat a +36 70 942 9210-es telefonszámon!

VIGYÁZZUNK MAGUNKRA, VIGYÁZZUNK ÉS FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!

Visegrád Város Önkormányzata


Rászorulók részére

Visegrád Város Önkormányzata azoknak szeretne segíteni, akik a koronavírus járvány következtében önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. A rászorulók kérelmét a visegrad@visegrad.hu e-mail címen várjuk. Akik e-mail címmel nem rendelkeznek, azok kérelmüket a kitöltött nyomtatványokkal együtt bedobhatják az Alapítvány kuratóriumának postaládájába (Visegrád Fő utca 61.)

A nyomtatvány kitöltése alapfeltétele az elbírálásnak! Letölthető: INNEN


„Megállni tilos” helyen történő megállásra, parkolásra jogosító KÉRELEM VISEGRÁD 2020 → LETÖLTÖM


TOBORZÓ

A Visegrád Települési Polgárőr Egyesület várja mindazon elhivatott visegrádiak jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a polgárőrséghez és vállalnák a tagságot hosszú távon is!

A csatlakozáshoz kérjük, töltsék ki a JELENTKEZÉSI LAPOT!

Információ kérhető: Illés Miklós elnök, Visegrád Települési Polgárőr Egyesület
telefon: +36 20 479 9437
e-mail: illesm63@gmail.com


A VÁROSGAZDÁLKODÁSI CSOPORT FELHÍVÁSA

Tisztelt Visegrádiak!

Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy a kommunális hulladékgyűjtő zsákokat használók közül egyre többen feledkeznek meg zsákjuk összekötéséről. Sajnos ennek nem csak kellemetlen, de egészségügyi szempontból is veszélyes következményei lehetnek. A hulladék szállítás közben kihullik a zsákokból, kollégáinknak a teherautó platójáról kell összeszedni azt. Jelen járványügyi helyzetben hatványozottan fontos KÉRÉSÜNK Önökhöz, hogy a hulladékgyűjtő zsákok száját mindenképpen kötözzék be vagy tekerjék körbe ragasztóval.

Segítsék munkánkat együttműködésükkel!

Városgazdálkodási Csoport


Forgalmi rend változás Visegrád területén 2020. március 28-tól

Visegrád Város Önkormányzata Polgármesterének 2/2020. (III. 25.) határozata Visegrád belváros forgalmi rendjének kialakításáról: ITT olvasható.


Tisztelt Visegrádiak!

Ez úton tájékoztatjuk Önöket, hogy a közbeszerzési eljárás nyertesének kihirdetett Geoszolg Mélyépítő és Vállalkozói Kft. 2020. március 2-án (hétfő) megkezdte a „Csukavölgy utcai – Kilátó utcai VIS MAIOR jellegű támfalkárosodás” tárgyú helyreállítással kapcsolatos kivitelezési munkálatokat.

Arra kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a munkálatok ideje alatt fokozottan ügyeljenek az érintett útszakaszon dolgozók és más, a közlekedésben ugyancsak résztvevő személyek biztonságára, a KRESZ szabályait minden körülmények között tartsák be!

A gépi földmunka és a betonozási munkálatok ideje alatt időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A munkálatok legkésőbb 2020. július 29-ig tartanak.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Visegrád Város Önkormányzata


Baromfik zártan tartásának elrendelése

Az Országos Főállatorvos a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződés kockázatának csökkentése érdekében a Magyarország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan azonnali hatállyal elrendelte a baromfik zártan tartását. Az erről szóló határozat ITT olvasható.


A 2020. évi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés ütemterve (Visegrád családi házas övezet) letölthető → INNEN


Idegenforgalmi adó bevallás 2020

Honlapunkon elérhető a legújabb nyomtatvány. Ha egyéb, helyi adó nyomtatványokat is keres, kattintson IDE!


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók (2019/2020-as év)

Pest megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

ELOLVASOM


A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a következő lakossági tájékoztatókat jutatta el hivatalunkhoz: ELOLVASOM


Ne dőljön be a csalóknak! A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztatója INNEN letölthető.


Intézze ügyeit elektronikusan!

Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel, melyek között Visegrád Város Önkormányzata is megtalálható.

Ügyintézés megkezdéséhez kattintson az alábbi linkre!

e•papír

Az Önkormányzati Hivatali Portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A Portál az alábbi linkre kattintva érhető el.

ELÜGY - ASP Portál


Vegye át házszámtábláját!

Az elmúlt évben lezajlott lakcímrendezést követően elkészült új házszámtáblákat az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja minden lakos számára. Átvételi lehetőség a hivatal nyitva tartási idejében a Fő utca 81. szám alatt. A következő felsorolásból láthatja, hogy készült-e már az Ön számára házszámtábla:

Mátyás király utca, Patak zug, Sziget utca, Szőlőskert utca, Újkert utca, Vár szer, Sirály utca, Schulek utca, Salamontorony utca, Gizella út, Duna-parti út, Malom köz, Török utca, Pázmány Péter utca, Temetősor utca, Szentgyörgypuszta út, Dobos utca, Rigó köz, Esztergomi út, Kálvária utca, Királykunyhó völgy, Lepence völgy, Nyírfa utca, Patak sétány, Jurta szállás, Mócsai tanya, Sibrik dűlő, Bányatelep utca, Kőbánya utca, Malomhegy utca, Rigó utca, Újkert köz, Rév utca, Duna utca, Feketehegy utca, Zách Klára utca, Mátyás köz, Panoráma út, Nagyvillám lejtő, Nagy Lajos utca.


Csatorna üzemzavar!

A szennyvízelvezető és tisztító rendszerek üzemeltetése során számos külső behatás éri a rendszer különböző elemeit, melyek hibák kialakulásához, üzemzavarhoz, és esetenként szennyvíz kilépéshez vezetnek. A DMRV Zrt. témával kapcsolatos tájékoztatóját ITT olvashatják.


Tájékoztató a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályzatról, valamint az égetés szabályairól: LETÖLTÖM


Üzletek, intézmények, vállalkozások, szálláshelyek kommunális hulladékának elszállításáról

Olvassa el tájékoztatónkat ITT!


Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról: tájékoztató


Tájékoztató az önkormányzati rendeletek hozzáférhetőségéről:  Tovább olvasom