vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Tavasné Dr. Tóth Mária fogszakorvos tájékoztatója

ELOLVASOM

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Árvízvédelmi beruházás

Július közepén a szádfal építésével folytatódik az árvízvédelmi beruházás

Július közepén a szádfal építésével folytatódik az árvízvédelmi beruházás

A lavírsík építése és a hajóállomásnál lévő aluljáró eltömedékelése mellett a tervezési és engedélyezési eljárások zajlottak az elmúlt hónapban az árvízvédelmi beruházás keretében. Júliusban megkezdődik a szádfal építése és remélhetőleg megérkezik a várva-várt vízjogi létesítési engedély az 1-es ütemre vonatkozóan.

Júniusban elvégzett kivitelezői munkák

Az elmúlt hónapban megkezdődött a lavírsík építése, ami a szádfal- valamint a résfal építésének az előkészítő földmunkája. Ezzel párhuzamosan végezte el a kivitelező a hajóállomásnál lévő aluljáró eltömedékelését, melyet június 15-én fejezett be. A megemelkedett vízszint miatt viszont szüneteltette a gyeprácsos partvédelem visszaépítését, de amint a vízállás lehetővé teszi, folytatja ezt a munkát is.

Tervezési és engedélyezési folyamatok állása

Az egyes ütem kiviteli tervei június 30-ára elkészültek, melyek átadásra kerülnek a megbízó, azaz Visegrád Város Önkormányzata részére. A kettes ütem tervdokumentációja, melyben az Apátkúti híd felújítása, az Apátkúti-patak medrének árvízvédelme és a külsőségi földmű építése, valamint az ehhez a három munkához kapcsolódó közműkiváltások szerepelnek, júliusban készül el, és kerül beadásra a vízügyi hatóságnak jóváhagyásra.
Az egyes ütemre vonatkozó építési engedélyt még nem adta ki a vízügyi hatóság, több alkalommal hiánypótlást kért. A legutóbbi egyeztetés június 30-án volt, melyen jelen voltak a tervezők, valamint Vízépítő Zrt. és a Zöld Út Kft. képviselői. A közútkezelő további hiánypótlást kért a csapadékvíz-elvezetés és a hajóállomásnál lévő szakasz terveire vonatkozóan, melyek be-nyújtását követően gyorsított ügykezeléssel adja ki a közútkezelői hozzájárulást.

Júliusban várható kiviteli munkák

Amennyiben a munkakezdési engedély megérkezik a Magyar Közúttól, júliusban - a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok után - kezdődik el a szádfal építése. Mivel ezt csak az úttestről lehet elvégezni, munkaidőben kézi irányításos forgalomterelésre lehet számítani a Mária-kápolna és a rév közötti szakaszon.

A szádfalak "leverése" nagy zajjal jár, ezért mind a kivitelező, mind pedig Visegrád Város Önkormányzata kéri a lakosság megértését!