vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Krónika

Kedves Visegrádiak!

Az idei tél naptári pontossággal és hóval, faggyal érkezett. Ilyenkor a média felhívások, tájékozatók, jó tanácsok tömkelegét zúdítja a nyakunkba a biztonságos közlekedéssel, egészségmegőrzéssel és még számos dologgal kapcsolatban. Ezzel önmagában nincs is baj addig, amíg nem lapozzuk át az információt azzal, hogy „jól van, ezt már hallottam…”.

Most kérjük Önöket, kedves Visegrádiak, ne lapozzanak!

2012. novemberében képviselői tiszteletdíjak felajánlásából megjavítottunk – egyebek mellett - egy járdaszakaszt a Mátyás király utca elején. Kétségtelen: túlságosan szép nem, de legalább sima lett. Aztán leesett az első hó és „saját” járdaszakaszunk – ahogy itt-ott hallottuk – több bosszúságot okozott, mint örömet. Mert hogy rettenetesen csúszik. Kipróbáltuk, tényleg csúszik. Szerencsére a járdaszakasz mentén lakó ingatlantulajdonosok megkeresésünkre azonnal pozitívan reagáltak és biztosítottak minket arról, hogy oda fognak figyelni a járda takarítására. Ezt köszönjük nekik, és egyúttal megkérünk minden Kedves Visegrádi Lakost, hogy gondoskodjon az ingatlana előtti járdaszakasz tisztán tartásáról mindannyiunk biztonságos közlekedése érdekében. Ez egyébként - bár igyekszünk kérésként megfogalmazni – ingatlantulajdonosként valamennyiünk kötelessége.
Egyúttal köszönjük szépen mindenkinek, aki a járdák takarítását télen nem csak saját, de esetleg idős, beteg, vagy távol lévő szomszédja háza, telke előtt is elvégzi!
A városgazdálkodási csoport dolgozói idén télen is gondoskodnak majd a közterületek járhatóvá tételéről; és nem csak a kötelező feladatukhoz tartozó belterületi szakaszon, hanem lehetőségeik szerint az üdülőövezetben is. Kérjük, munkájukat segítsék azzal, hogy gépjárműveikkel szabadon hagyják az utak szélét!

Kedves Visegrádiak!
Köszönjük, hogy végigolvasták fenti levelünket! Meggyőződésünk, hogy egy kis odafigyelés és szép szó segítségével a téli örömök nem válnak „téli bosszússággá”!
Visegrád Város Polgármesteri Hivatala