vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Sorompók kihelyezése

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Visegrád Város Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága úgy határozott, hogy sorompókat helyez ki az alábbi területeken:

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Híres visegrádiak

 

Díszpolgári cím

Visegrád díszpolgára címmel tünteti ki és az ezzel járó jogokkal ruházza fel azt, aki - tevékenységével a város anyagi, szellemi és erkölcsi értékeit jelentősen gazdagította, fejlődésében kiemelkedő érdemeket szerezett; - országosan illetve nemzetközileg értékelt tevékenysége révén a város ismeretségét, hírnevét és rangját növelte, kapcsolatainak körét bővítette. tovább .

Pro Urbe Visegrád

Visegrád Város Képviselő-testülete a "Pro Urbe Visegrád" kitüntetés adományozásával kívánja elismerni: a) azt a tartósan (általában legalább 5 éven át) teljesített kimagasló  közéleti,  gazdasági, szakmai, tudományos, művészeti, kulturális, vagy sporttevékenységet, amely jelentősen hozzájárult a város fejlődéséhez, gyarapította anyagi vagy szellemi értékeit, növelte jó hírét; b) a válságos helyzetben vállalt közszolgálatot, nehéz próbatételek során tanúsított helytállást, amely történelmi érdemként, erkölcsi példaként értékelhető. tovább .

Tiszteletbeli polgár

A „Visegrád tiszteletbeli polgára” cím annak a személynek adományozható, aki eddigi életútján is bizonyította és a jövőben is vállalja azt, hogy előmozdítja, elmélyíti- illetve visszaállítja azokat a tradicionálisan Európán belüli kulturális és művészeti-, emberek – népek -városok közötti napi  kapcsolatokat, amelyek a történelem folyamán mindig is léteztek; valamint nem visegrádi polgárként, a város érdekében jelentős tetteket vitt véghez. tovább .

Niedermüller József díj

A  városi kitüntetésekről szóló rendelet értelmében a "Niedermüller József díj" Visegrád Város érdekében végzett közszolgálat elismeréseként adományozható, annak a személynek, aki vagy a közszolgálatban vagy Visegrádon Visegrádért dolgozott, illetve dolgozik. A díjat két kategóriában adja át a város az arra érdemes polgárainak: életműdíjként nyugdíjba vonuláskor vagy azt követően, illetve életpálya köziként időszakosan kimagasló teljesítményért vagy a köz szolgálatában végzett munka megköszönéséért.  tovább .

Mezei Anna-díj

A "Mezei Anna-díj" annak a fiatal személynek adományozható, aki a visegrádi fiatalok közösségi és társadalmi munkájának és fejlődésének előmozdítása érdekében kimagasló munkát végzett, és ezáltal a város jövőjének pozitív alakításához hatékonyan hozzájárult. A díj elismerése az eddigi munkának, és egyszersmind ösztönzője a díjazott további tevékenységének. A "Mezei Anna-díj" egyedi megjelenésű és szövegezésű díszoklevéllel jár. tovább .