vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Vasúthasználati szokásokat felmérő kérdőív

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) irányításával készül a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia, amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének és kapacitásának növelése az agglomerációs közlekedésben.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Híres visegrádiak

 

Díszpolgári cím

Visegrád díszpolgára címmel tünteti ki és az ezzel járó jogokkal ruházza fel azt, aki - tevékenységével a város anyagi, szellemi és erkölcsi értékeit jelentősen gazdagította, fejlődésében kiemelkedő érdemeket szerezett; - országosan illetve nemzetközileg értékelt tevékenysége révén a város ismeretségét, hírnevét és rangját növelte, kapcsolatainak körét bővítette. tovább .

Pro Urbe Visegrád

Visegrád Város Képviselő-testülete a "Pro Urbe Visegrád" kitüntetés adományozásával kívánja elismerni: a) azt a tartósan (általában legalább 5 éven át) teljesített kimagasló  közéleti,  gazdasági, szakmai, tudományos, művészeti, kulturális, vagy sporttevékenységet, amely jelentősen hozzájárult a város fejlődéséhez, gyarapította anyagi vagy szellemi értékeit, növelte jó hírét; b) a válságos helyzetben vállalt közszolgálatot, nehéz próbatételek során tanúsított helytállást, amely történelmi érdemként, erkölcsi példaként értékelhető. tovább .

Tiszteletbeli polgár

A „Visegrád tiszteletbeli polgára” cím annak a személynek adományozható, aki eddigi életútján is bizonyította és a jövőben is vállalja azt, hogy előmozdítja, elmélyíti- illetve visszaállítja azokat a tradicionálisan Európán belüli kulturális és művészeti-, emberek – népek -városok közötti napi  kapcsolatokat, amelyek a történelem folyamán mindig is léteztek; valamint nem visegrádi polgárként, a város érdekében jelentős tetteket vitt véghez. tovább .

Niedermüller József díj

A  városi kitüntetésekről szóló rendelet értelmében a "Niedermüller József díj" Visegrád Város érdekében végzett közszolgálat elismeréseként adományozható, annak a személynek, aki vagy a közszolgálatban vagy Visegrádon Visegrádért dolgozott, illetve dolgozik. A díjat két kategóriában adja át a város az arra érdemes polgárainak: életműdíjként nyugdíjba vonuláskor vagy azt követően, illetve életpálya köziként időszakosan kimagasló teljesítményért vagy a köz szolgálatában végzett munka megköszönéséért.  tovább .

Mezei Anna-díj

A "Mezei Anna-díj" annak a fiatal személynek adományozható, aki a visegrádi fiatalok közösségi és társadalmi munkájának és fejlődésének előmozdítása érdekében kimagasló munkát végzett, és ezáltal a város jövőjének pozitív alakításához hatékonyan hozzájárult. A díj elismerése az eddigi munkának, és egyszersmind ösztönzője a díjazott további tevékenységének. A "Mezei Anna-díj" egyedi megjelenésű és szövegezésű díszoklevéllel jár. tovább .