vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Tájékoztatjuk a Tisztelt Visegrádiakat, hogy a CBA a most következő hétvégén az alábbiak szerint tart nyitva:

2020. március 28. szombat - 7:00-13:00

2020. március 29. vasárnap - ZÁRVA

A szombati rövidített nyitva tartás és a vasárnapi zárva tartás a koronavírus terjedése elleni intézkedés része.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Koronavírus

Koronavírus

közzétéve: 2020. március 27.


közzétéve: 2020. március 23.


közzétéve: 2020. március 22.


közzétéve: 2020. március 20.


közzétéve: 2020. március 20.


közzétéve: 2019. március 20.


közzétéve: 2019. március 20.

Tájékoztató időseknek:

Tisztelt Visegrádi Idős Polgárok!

Az országos tisztifőorvos tájékoztatott arról, hogy Magyarországon a koronavírus járvány a második szakaszához, azaz a csoportos megbetegedések szakaszához ért. Ez azt jelenti, hogy közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Azért írunk mégis Önöknek külön levelet, mert a jelenlegi statisztikai adatok alapján a koronavírus leginkább a 65 év felettieket veszélyezteti.

Nem az a célunk, hogy megijesszük Önöket, hanem az, hogy megvédjük! A járvány terjedését csak úgy tudjuk lassítani, ha kerüljük az érintkezést más emberekkel.


Ezért tisztelettel kérjük Önöket, maradjanak otthon, korlátozzák minimálisra a fizikai kapcsolattartást!


Korábbi tájékoztatónkban megírtuk, hogy a Visegrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület segít az élelmiszer- és gyógyszer beszerzésben mindenkinek, akinek nincs a közelben hozzátartozója.

Telefonszám: 06 20 926 6411
Meggyesi Balázs elnök


Ha valakinek szüksége van arra, hogy egyszeri melegétkezést kapjon, a Városi Konyha biztosítja ezt. A 65 év felettieknek gondoskodnak a kiszállításról is! A konyha az ANTSZ-szel folyamatosan konzultálva, a legmagasabb higiéniai és járványügyi követelmények betartásával végzi munkáját!

Telefonszám: 06 20 534 2321
Muckstadtné András Enikő élelmezésvezető


Mi vigyázunk Önökre, Önök is vigyázzanak Magukra!

MARADJANAK OTTHON!


Visegrád Város Önkormányzata


közzétéve: 2020. március 19.

Tájékoztató - Dunakanyari Család-és Gyermekjóléti Intézmény

Tájékoztatásul közöljük, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Dunakanyari Család-és Gyermekjóléti Intézmény családsegítője Furka Ágnes 2020. március 16-tól a településen a személyes ügyfélfogadás helyett telefonos elérhetőséget biztosít ügyfelei számára. Ennek értelmében munkanapokon 8-16 óráig elérhető az ügyfelek számára a 0620 297-2425-ös telefonszámon. Természetesen krízis, illetve halaszthatatlan ügyek esetén a legrövidebb időn belül a településre érkezik. Erről a tájékoztatás kikerült a Mátyás Király Művelődési Ház hirdetőtáblájára.

Ezzel egy időben A Dunakanyari Család – és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai Szentendrén munkanapokon ügyeletet tartanak 8.00-14.00 óráig.

Dr. Mazán Katalin sk.
intézményvezető

Furka Ágnes sk.
családsegítő


közzétéve: 2020. március 19.


közzétéve: 2020. március 19.

Védőnői tájékoztató

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a járványügyi helyzet változásának függvényében rendszeresen aktualizálja az új koronavírus okozta fertőzések (COVID-19), illetve azok gyanúja esetén követendő eljárásrendet, mely most a védőnők egészségének védelme érdekében szükséges intézkedésekre is kiterjed.

Ennek értelmében törekedni kell a védőnő – gondozott találkozások számának minimalizálására és a szakma szabályainak figyelembevétele mellett a távkonzultáció előtérbe helyezésére. A távkonzultáció jelen esetben telefonon (06-20/236-85-69) vagy elektronikus csatornákon (zoltanne.balogh@freemail.hu) keresztül történő státuszfelvételt, tanácsadást jelent. Egyedi esetekben – amennyiben nélkülözhetetlen a személyes konzultáció – időpontot egyeztetve szükséges a tanácsadás megtartása az előírt általános óvintézkedések betartásával.

A VESZÉLYHELYZET IDŐTARTAMA ALATT, A VÉDŐNŐI FOGADÓÓRÁK (HÉTFŐN) ELMARADNAK.

Segítő együttműködésetek köszönöm!

Balogh Zoltánné
Védőnő


közzétéve: 2020. március 18.

Együtt, egymásért - Visegrád Város Önkormányzatának tájékoztatója

Tisztelt Visegrádiak!

Új élethelyzetben kell helytállnunk, ezért kérjük, hogy továbbra is türelmesen, egymást segítve éljünk meg ezeket a napokat. Napjainkban mindannyian döntéshozók vagyunk, felelősséggel tartozunk nem csak a saját, hanem a családunk, barátaink és a közösség egészségéért is!

Minden Visegrádon élő embernek és családnak kívánjuk, hogy maradjanak egészségesek. Meggyőződésünk, hogy a krízishelyzetet eltökéltséggel, odafigyeléssel, bátorsággal és türelemmel sikeresen átvészeljük!

Részletes tájékoztatónkat ITT olvashatják.

Eöry Dénes polgármester,
Visegrád Város Képviselő-testülete


közzétéve: 2020. március 18.

A házi karantén szabályai

Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzése érdekében azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek hatósági házi karanténra kötelezhetik.

A hatósági házi karantén egy rendkívüli járványügyi intézkedés, a hatóság ilyenkor elrendeli, hogy a potenciálisan fertőzött, de tünetmentes személynek hatósági kötelezés alapján házi karanténban kell maradnia 14 napig és a bejárati ajtóra köteles kiragasztani a számára átadott "piros lapot" (hatósági figyelmeztető feliratot). A hatósági házi karanténra kötelezett személy a járványügyi megfigyelés időtartama alatt otthonában köteles tartózkodni, azt nem hagyhatja el, vendégeket nem fogadhat.

A rendőrség rendszeresen ellenőrzi a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartását. Ezeket az szegi meg, aki nem tartózkodik a számára kijelölt lakó- vagy tartózkodási helyen, elhagyja azt, vendégeket fogad, illetve az ajtaján a figyelmeztető feliratot nem helyezi el.

Az a személy, aki ezeket a szabályokat megszegi, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 239. §-a szerint minősülő fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása szabálysértést valósítja meg. Ennek elbírálása az egészségügyi államigazgatási szerv hatáskörébe tartozik, azonban a rendőrség bármely szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabhat ki.

A házi karantén szabályainak betartása KÖZÉRDEK!

Felkérünk minden külföldről hazatérő visegrádi lakost, hogy a saját és a többi helyi lakos egészsége érdekében tartsák be a házi karantén rendelkezéseit és ne hagyják el két hétig lakóhelyüket, elkerülendő, hogy akaratlanul is elindítsanak egy fertőzési folyamatot a városban.

Eöry Dénes Polgármester,
Visegrád Város Képviselő-testülete


közzétéve: 2020. március 17.

Járványügyi intézkedések a Pilisi Parkerdőnél

A járvány elleni védekezés keretében, a Kormány által kihirdetett vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően az állami erdőgazdaságok 2020. március 17-től szüneteltetik az erdei kisvasutak, erdei szálláshelyek, erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárják a közjóléti turisztikai központokat, erdei múzeumokat és kiállításokat.

Az erdő látogatása – amíg Magyarország Kormánya ettől eltérően nem rendelkezik – továbbra is lehetséges. A parkerdők, nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak továbbra is látogathatóak, azonban ebben az esetben is kerülni kell a csoportosulást, és fokozottan figyelni a járványügyi intézkedések betartására.

További részletek: ITT


közzétéve: 2020. március 17.

Képviselői, önkormányzati tájékoztató

Tisztelt Visegrádiak!

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete március 16-án, a délelőtt folyamán megbeszélést tartott a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.
Az operatív törzs rendelkezéseinek megfelelően, az intézményvezetőkkel egyeztetve megtettük és a helyzet változásának megfelelően a jövőben is megtesszük a szükséges intézkedéseket a lakosság biztonsága érdekében.

Visegrád Város hivatalos honlapján és Facebook oldalán folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a fejleményekről. Kérjük, kövessék nyomon híradásainkat!

A városi honlapon létrehoztunk egy „Koronavírus” nevű aloldalt, ahová feltöltjük az önkormányzathoz érkezett országos és regionális tájékoztatókat.

A munkánkat segítő eddigi egyéni, közösségi és vállalkozói felajánlásokat ez úton is köszönjük!

Javasoljuk, hogy aki külföldről tér haza, tartsa be a házi karantén szabályait!

Kérünk minden Visegrádi Lakost, hogy az elkövetkezendő időszakban fegyelmezett, jogkövető magatartásával járuljon hozzá ahhoz, hogy a lehetőségekhez képest a legkevesebb veszteséggel vészeljük át ezt az időszakot!

Figyeljünk egymásra!

Eöry Dénes polgármester, dr. Szabó Ferenc jegyző
Abonyi Géza, Anda Bálint, Bártfai István, Gerstmayer Beáta,
Schandl Jánosné, Schüszterl Károly képviselők


közzétéve: 2020. március 16.

Tájékoztató - Mátyás Király Művelődési Ház és Város Könyvtár

Kedves Olvasóink és Látogatóink!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Mátyás Király Művelődési Ház és Városi Könyvtár határozatlan ideig zárva tart! A korábban meghirdetett rendezvényeink, állandó programjaink 2020. március 16-tól elmaradnak. Olvasóink kikölcsönzött könyveinek visszahozatali határidejét automatikusan meghosszabbítjuk! Nyitva tartásunk változásáról, illetve a programok újraindulásáról a megszokott hirdetési felületeken időben tájékoztatjuk Önöket!

Sürgős esetben, illetve bővebb tájékoztatásért az alábbi elérhetőségek állnak rendelkezésre: 06-30/210-8580; mikesytamas@gmail.com

Mikesy Tamás
igazgató


közzétéve: 2020. március 16.

Tájékoztató - Duna mozi

Kedves Mozilátogatók!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Duna mozi határozatlan ideig zárva tart! A vetítések újraindulásának idejéről a megszokott hirdetési felületeken időben tájékoztatjuk Önöket! Sürgős esetben, illetve bővebb tájékoztatásért az alábbi elérhetőségek állnak rendelkezésére: 06-30/210-8580; mikesytamas@gmail.com

Mikesy Tamás
igazgató


közzétéve: 2020. március 16.


közzétéve: 2020. március 15.

Tájékoztató időseknek

Visegrád Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és Eöry Dénes Visegrád Város Polgármestere, figyelembe véve az Operatív Törzs útmutatásait, a koronavírusos megbetegedések megelőzése érdekében és az idősek védelmében az alábbi programot hirdeti meg:

Az egyesület elnökének telefonszámán, előre egyeztetett időpontban, minden Visegrádon élő, időskorú, egyedül élő vagy élők (gyermek és családtag nincs, vagy messze lakik) részére bevásárlást és gyógyszer kiváltást ajánlunk fel annak érdekében, hogy egészségüket megóvjuk, ne kelljen zsúfolt helyeken esetlegesen megbetegedniük!

Egyesületünk tűzoltói gondoskodnak az alapvető élelmiszerek beszerzéséről és a gyógyszerek kiváltásáról, ha ezt valamelyik családtag, rokon nem tudja megoldani, nincs rá lehetőség.

Az igénylés egyszerű…
- Ezen a telefonszámon kell jelezni az igényt: 06209266411
- Kollégáink egyenruhában, szolgálati gépjárművel keresik fel az előre egyeztetett időpontban az igénylőt, aki átadja a beszerzendő élelmiszerek listáját, valamint a kiváltandó gyógyszerek receptjeit, vagy összeírt listáját és a vásárláshoz szükséges, lehetőleg kiszámolt Forint összeget.
- Önkénteseink megejtik a vásárlást, majd kiszállítják az idős emberek otthonába a kért alapvető élelmiszereket, gyógyszereket, és elszámolnak az átadott összeggel.
- A szolgáltatás többször is igényelhető, koordinálását a Visegrád Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület megbízott tagja, a beszerzést és kiszállítást pedig az egyesület tagjai végzik!

FONTOS! Az egyesület tagjai minden esetben TŰZOLTÓ egyenruhában végzik ezen tevékenységüket és szolgálati gépjárművel közlekednek!

FIGYELEM! Más NEM végez ilyen tevékenységet, NE engedjenek be idegeneket és NE adjanak pénzt olyanoknak, akik nem felelnek meg a fent leírtaknak!

Beszerzési igényeket a fenti telefonszámon lehet bejelenteni, az időpontot is ezen lehet megbeszélni, egyeztetni!

A Tűzoltó Egyesület bevezette a biztonságos szolgálatellátásokhoz szükséges új higiéniai lépéseket, minden gépjárművünket felszereltük maszkokkal, fertőtlenítőkkel, gumikesztyűkkel, folyamatosan figyelemmel kísérjük az ajánlásokat, előírásokat, a vonatkozó utasításokat.

Meggyesi Balázs Elnök
Visegrád Város Tűzoltó Egyesület

Eöry Dénes Polgármester
Visegrád Város Önkormányzata


közzétéve: 2020. március 15.

Tájékoztató - Fellegvár Óvoda

Eőry Dénes Visegrád Város polgármestere és Gyurián Mária a Visegrádi Fellegvár Óvoda vezetője, a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az alábbi tájékoztatást adjuk:

2020. március 16- tól a Visegrádi Fellegvár Óvoda alapügyeletet biztosít kizárólag azon gyermekek számára, ahol mindkét szülőnek továbbra is munkába kell járnia és a gyermek biztonságos felügyelete másképp nem megoldható. Annak érdekében azonban, hogy a fertőzésveszélyt a lehető legkisebb mértékre szorítsuk vissza, arra kérem, hogy csak abban az esetben hozza gyermekét óvodába, ha elhelyezését más módon nem tudja megoldani.

A kormány javaslata alapján gyermekeiket ne bízzák az idős, életkoruk miatt veszélyeztetettebb korosztályú nagyszülőkre.

Kérjük minden szülőtől, hogy a mai nap ( 2020. március 15.) folyamán jelezzék számunkra az alábbi elérhetőségek valamelyikén, hogy kérik-e az ügyeleti ellátást:

az óvoda e-mail címére: fellegvarovoda@gmail.com
telefonon, sms-ben az alábbi telefonszámokon: 06 70 6455446

Az óvoda területére csak az intézménnyel jogviszonyban álló gyermekek, hozzátartozóik és az ott dolgozók léphetnek be. A bejárati ajtót zárva tartjuk, kérjük csengessenek, ha be szeretnének jutni.

Csak olyan gyerekek látogassák az intézményt, akik teljesen egészségesek, köhögő, náthás gyereket ne hozzanak óvodába!
Kérem, akkor se látogassák az óvodát, ha az elmúlt időszakban koronavírussal fertőzött helyen jártak, vagy a gyermekük szoros kontaktusban volt olyan személlyel, aki fertőzött területen járt.

A külföldről hazatérő lakosokat kérjük, hogy legyenek önmegtartóztatóak. Amennyiben nem kerültek házi karanténba, kerüljék két hétig a közösséget a fertőzés veszély elkerülése érdekében.

Visegrád, 2020. március 15.

Eőry Dénes polgármester,
Gyurián Mária intézményvezető


közzétéve: 2020. március 14.

Tájékoztató - Városi Konyha

Az étel kiszállítása a szociális étkezők számára továbbra is zavartalanul működik, a fertőtlenítés és a higiéniai feltételek fokozottabb figyelembe vételével. Akik saját maguk jönnek az ebédért, azoknak kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk.

Azon iskolás gyermekek szülei, akik munkájuk miatt nem tudják megoldani gyermekük számára a napi egyszeri meleg étkezést, kérem, hogy a 06 20 534 2321-es telefonszámon, március 15-én, 12 óráig jelezzék.

Muckstadtné András Enikő
élelmezésvezető