vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


TOBORZÓ

Jelen járványügyi helyzetben hatványozottan fontossá vált a település és a lakosság védelme. Ezért a Visegrád Települési Polgárőr Egyesület várja mindazon elhivatott visegrádiak jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a polgárőrséghez és vállalnák a tagságot hosszú távon is!

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Krónika

Közlemény

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Városunk vendégeit, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség 2013. október 5-én rally versenyt szervez, mely érinti Visegrádot is. Visegrád Város Önkormányzatával előzetesen sem a verseny szervezői, sem a szükséges engedélyeket kiadó hatóságok nem egyeztettek sem a verseny tényéről, sem időpontjáról, sem annak útvonaláról; mindezekről 2013. szeptember 19-én kaptunk először szóbeli tájékoztatást. Mivel a verseny visegrádi szakasza nem érint önkormányzati területet Önkormányzatunk – a verseny tényét tudomásul véve – három dolgot tehet: tájékoztatja a lakosságot és a turisztikai vállalkozásokat a versenyről, a polgárőrség és a rendőrség közreműködésével segíti a lakosság és a szállóvendégek minél zavartalanabb közlekedését, valamint a szervezőkkel kötött megállapodásban rögzíti a közterületek tisztán tartását és a parkolás rendjét. A „tovább” gombra kattintva olvasható a Visegrádi Hírek októberi számának mellékleteként megjelent lakossági tájékoztató.

Tisztelt Lakosok!

Budapest és Szentendre városa 2013. október 4-5. között ad otthont a Magyar Nemzeti Rallye Bajnokság 5. futamának, a Budapest Rallye sporteseménynek.

A rendezvény útvonala 2013. október 5-én érinti Visegrád település külterületi szakaszát. 

A 2013. október 5-én a Visegrád, Patak Park Hotel és Fellegvár közötti útszakasz (Panoráma út), valamint a Patak Park Hoteltől a Telgárthy-rét és Kaán-forrás felé vezető út a lebonyolítás miatt teljes egészében lezárásra kerül.

Fenti útszakasz lezárásának ideje: 2013. október 5. 06:00 órától – várhatóan 19:00 óráig.

A Fekete-hegy utcában lakókat kérjük, hogy a lezárás megkezdése előtt vagy azt követő időpontban közlekedjenek.

Amennyiben ez nem megoldható, akkor az előzetes tervek szerint a lezárás ideje alatt az alábbi időpontokban lesz erre az előzetes időterv szerint lehetőség:

10:00 – 11:00 óra között

14:00 – 15:00 óra között

Ha ezen időpontok betartása sem megoldható, mert vészhelyzet alakul ki – mentők, tűzoltók beavatkozása szükséges – akkor a hivatalos szervek értesítése után vegyék fel a kapcsolatot a Fekete-hegy utca zárásában résztvevő biztonsági személyzettel.

A település belterületi szakaszának egyes utcáin – Nagy Lajos utca, a Széchenyi utca és Zách Klára köz Nagy Lajos utcából nyíló vége, Mátyás király út, Pázmány Péter utca, Tamás-hegy, Török utca, Újkert utca, Temető sor, Malomhegy utca, Rigó utca – részleges forgalomkorlátozás lesz érvényben, de a lakosság, valamint a szállóvendégek számára a rendezvény teljes ideje alatt átjárható marad. Kérünk mindenkit, aki erre a területre kíván behajtani, vigye magával lakcímkártyáját, vagy a szobafoglalást igazoló iratot! 

A rendőrséggel, a polgárőrséggel és biztonsági cégünk munkatársaival együttműködve azon dolgozunk majd, hogy a település lakosságának lehető legkisebb fennakadást okozza a rendezvény.  

A Fellegvár a lezárás ideje alatt is megközelíthető a Mogyoróhegy felé vezető út (nyári feljáró) irányából.

Az érkező közönség részére, a parkoltatás a település parkolóiban és annak környékén történik. Innen a közönség gyalogosan közelítheti meg a rendezvény helyszíneit.

Köszönjük együttműködésüket! Kérjük, fogadják szeretettel a verseny mezőnyét! A sporteseményhez napsütéses időt és jó szórakozást kívánunk!

Budapest Rallye Szervező Bizottsága

1141 Budapest Szugló u. 82.

Tel: +36-30-6960358

Kolczonay Judit