vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Az Atlantis-Visegrád Club Kft. közleménye

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Krónika

Közlemény – 2013. június 4.

A Hydroinfo 10 óra 18 perckor kiadott előrejelzése szerint a Duna Nagymarosnál várhatóan 730 centiméteren – tehát 16 centiméterrel a 2006-os szint felett – tetőzik vasárnap. A mai napon elrendeltem az I. fokú árvízvédelmi készültséget.

A védekezés szakaszai és azok vezetői: a Vízibástyától a Platán sorig: Bártfai István, a Platán sortól a révig: Cseke László, a révtől fölfelé: Bene Balázs. A Rév utcában, a Platán soron és a Honti Panzió előtt elkezdődött a homokzsákok töltése, mostantól kezdve várjuk az önkéntes segítők jelentkezését is. A lakosság eddigi árvizeknél tapasztalt példamutató összefogására ez alkalommal is szükség lesz, ezért kérjük, figyeljék a honlapon és a plakátokon megjelenő tájékoztatókat! Jelenleg a három említett helyszínen lehet segíteni, azonban csütörtöktől friss erőre is szükség lesz. Kérünk Mindenkit, hogy kesztyűt, lapátot – esetleg többet is – hozzanak magukkal! Dr. Balázs Mária háziorvos ma kiadott közleményében jelezte, hogy 2013. június 6-ától állandó orvosi ügyeletet biztosít. A következő telefonszámokon kérhetnek orvosi segítséget a nap 24 órájában, mindaddig, amíg az árvízvédelmi készenlét tart: 30/22 68 111  30/ 27 80 855.
Szabó Judit felajánlotta, hogy szívesen vállal gyermekfelügyeletet a védekezési munkálatok idején. Címe: Fő utca 24. Telefonszáma: 30/639-2969
A MOL tájékoztatása szerint a benzinkút csütörtökön 22 óráig tart nyitva, azt követően bizonytalan ideig zárva lesz. A Heim Pékségből jelezték, hogy várhatóan csütörtökön, de pénteken biztosan bezárnak. A Volán tájékoztatása szerint Dömösnél, a legalacsonyabb szakaszon, szerda délutántól a víz elérheti a 11-es út szintjét, ezért Visegrád és Dömös között a buszközlekedés szünetel, a buszok Esztergom autóbuszállomás és Dömös Posta megálló, valamint Budapest/Szentendre és Visegrád Újtelep megálló között közlekednek. A buszközlekedés a vízszint emelkedésével változhat, melyekről tájékoztatjuk majd Önöket, illetve érdeklődhetnek a 26/311-996-os telefonszámon.
A 11-es út várhatóan péntektől le lesz zárva, de forgalomkorlátozás korábban is várható. Természetesen ezzel és a 11-es út lezárt szakaszait elkerülő útvonalakkal kapcsolatban is tájékoztatjuk a lakosságot.
Kérjük a turistákat, illetve a városba vendégeket várókat, hogy vegyék figyelembe a rendkívüli helyzetet, és a hét végére, illetve jövő hét elejére tervezett kirándulásukat halasszák el!

2013. június 4. 11:10

Félegyházi András
a Helyi Védelmi Bizottság elnöke