vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Társasházi sormunkatervek újraindulása

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az érvényben lévő járványügyi készültségben előírtak betartása mellett 2020. július 1-től teljes ellátási területén újrakezdi tevékenységét, illetve átdolgozott ütemterv szerint folytatja a társasházi sormunkát a megye minden településén, ahol azt március 17-ig nem fejezte be.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városi Könyvtár

A könyvtár használati szabályzata

Érvényes 2017. január 1-től

Kedves Látogató!

Könyvtárunk várja mindazokat, akik könyveket, napilapokat, folyóiratokat kívánnak olvasni, kölcsönözni, illetve más könyvtári szolgáltatásokat kívánnak igénybe venni, esetleg számítógépet szeretnének használni.

A könyvtár címe, elérhetőségei:
2025 Visegrád, Széchenyi utca 11., telefon: 06-26/398-128, e-mail: vkonyvtar@gmail.com
A könyvtár nyitva tartása:
hétfőtől – péntekig: 9:40 és 17:40 között

Általános szabályok
A Mátyás Király Művelődési Ház és Városi Könyvtár nyilvános könyvtár. Szolgáltatásait bárki igénybe veheti, aki használatának szabályait betartja. A könyvtár közönségforgalmi tereiben tilos az alkohol- és a drogfogyasztás. Étkezés kizárólag a kijelölt helyen lehetséges. A könyvtár használója a közösségi magatartás normáit köteles betartani.

Kölcsönzési feltételek

A beiratkozási díj 365 napra: 800.-Ft
A 16 éven aluliak és a nyugdíjasok mentesülnek a beiratkozási díj megfizetése alól.

Olvasókártya elvesztése esetén az olvasó kötelessége az új kártya díját (100.-Ft) megfizetni.

A kölcsönzött könyvek nyilvántartása számítógépes programmal történik. Egy alkalommal 8 darab könyv kölcsönözhető 4 hétre (28 nap). A kölcsönzési határidő lejárta után az olvasónak lehetősége van hosszabbítást kérni személyesen, e-mailen vagy telefonon. Ha ez nem történik meg, a rendszer késedelmi díjat számol fel, mely 20.-Ft/könyv/naptári nap. A tartozás rendezéséig újabb könyv nem kölcsönözhető. A könyvtárban továbbá kölcsönözhető CD, DVD, és Hangoskönyv. Egy alkalommal 3 darab digitális dokumentum kölcsönözhető, ezek kölcsönzési ideje 7 nap. Késedelmes visszahozatal esetén 50.-Ft/dokumentum/naptári nap késedelmi díjat számol fel a rendszer. A folyóiratok kölcsönzési ideje szintén 7 nap, egyszerre 4 darab dokumentum kölcsönözhető. Késedelmes visszahozatal esetén a rendszer 10.-Ft/dokumentum/naptári nap késedelmi díjat számol fel. A nem könyv kategóriába tartozó dokumentumokra is vonatkozik a kétszeres meghosszabbítás. A meghosszabbítás ideje megegyezik az első kölcsönzés idejével.

Az állományba tartozó könyvekre előjegyzést felveszünk telefonon, személyesen vagy e-mailben (vkonyvtar@gmail.com). Könyvtárunk e-mailen értesíti az olvasót, ha beérkezik az általa előjegyzett dokumentum. Lehetőség van a könyvtár állományában nem található dokumentumok könyvtárközi kölcsönzés útján történő beszerzésére is. Az erre vonatkozó igények bejelentése az előjegyzésnél felsorolt módokon történhet meg.

A szolgáltatás postai költségét az olvasónak kell megtérítenie, mely 800.-Ft.

Vigyázzunk a könyvtári könyvek és folyóiratok épségére!
A dokumentumok elvesztése vagy megrongálódása esetén a könyvtár a beszerzési árat számlázza le az olvasónak, vagy lehetőség van az intézménybe eljuttatni egy, az elvesztett, megrongált dokumentummal azonos megjelenési adatokkal rendelkező dokumentumot.

A könyvtárhasználó kezdeményezheti a könyvtárhasználati szabályzat módosítását.
(1997. évi CXL. törvény 57. § (4).)