vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Tavasné Dr. Tóth Mária fogszakorvos tájékoztatója

ELOLVASOM

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Árvízvédelmi beruházás

Lakossági fórum

Lakossági fórum

Lakossági fórum keretében adott tájékoztatást Visegrád Önkormányzata az árvízvédelmi beruházás kivitelezésének megkezdéséről.
A 2014. április 10-én a Duna Moziban megtartott fórumon Félegyházi András Visegrád polgármestere köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, hogy nagy előrelépés történt 2014. márciusában, amikor a két éve tartó közbeszerzési eljárás lezárult. A 4. forduló eredményes volt, így megköthette a kivitelezői szerződést a Magyar Vízépítő Zrt.-vel az önkormányzat.

A lakossági fórum folytatásában Szabó Gábor, a generáltervezést végző Tér-Team vezetője vette át a szót, hogy bemutassa a terveket. Elmondta, hogy a mértékadó árvízszint fölött egy méter magasságig fogják a védvonalat megépíteni. A városközponti szakaszon mobil gátrendszer épül, amely szádfal-alapozást kap. Az úgynevezett külsőségi szakaszon hagyományos földgát épül, pontosabban a meglévőt fogják erősíteni, magasítani. Ehhez társul  még az Apátkúti-patakmeder rendezése, a zöldfelület és a sétány helyreállítása.
Nemes Zoltán, a Vízépítő Zrt. képviselője a kivitelezési munkákról adott tájékoztatást. Elmondta, hogy hamarosan megkezdik a külterületi szakaszon a gát nyomvonalán a növényzet és a humusz eltávolítását. Ezután indul a töltés megerősítése helyi anyagok felhasználásával és a minősítésnek megfelelő bányákból szállított töltőanyagokból. A töltést lépcsősen erősítik meg, hogy megfelelően tudják tömöríteni a behordott töltőanyagot, majd itt hármas rézsűt fognak kialakítani, amely megfelel az aktuális előírásoknak és lényegesen erősebb lesz a jelenleginél. A töltéstest helyreállítása után következik majd a füvesítés és egyes helyeken burkoló lapokkal fedik be a töltést. A gátat különböző műtárgyak, közművek keresztezik. A kisebb vízfolyások átvezetését is meg kell oldani. A töltés elkészülte után kihelyezik a különböző tartozékokat, sorompókat. A Vízépítő Zrt. szakembere elmondta, hogy a mobilgát szállítását követően egy próbaszerelést fognak végezni, ami bárki számára megtekinthető lesz.
A rövid tájékoztatást követően lakossági kérdések következtek. Ennek keretében választ kaptak az érdeklődők többek között arra, hogy hol lesz a felvonulási helyszín, kihez fordulhatnak egyéni kérdéseikkel kéréseikkel, elég lesz-e az egy év a megvalósításra. A lakossági fórumot a Danubia Televízió rögzítette. Megnézem>>>

kapcsolódó képek

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-