Árvízvédelmi beruházás

Lakossági fórum

Lakossági fórum

Lakossági fórum keretében adott tájékoztatást Visegrád Önkormányzata az árvízvédelmi beruházás kivitelezésének megkezdéséről.
A 2014. április 10-én a Duna Moziban megtartott fórumon Félegyházi András Visegrád polgármestere köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, hogy nagy előrelépés történt 2014. márciusában, amikor a két éve tartó közbeszerzési eljárás lezárult. A 4. forduló eredményes volt, így megköthette a kivitelezői szerződést a Magyar Vízépítő Zrt.-vel az önkormányzat.

A lakossági fórum folytatásában Szabó Gábor, a generáltervezést végző Tér-Team vezetője vette át a szót, hogy bemutassa a terveket. Elmondta, hogy a mértékadó árvízszint fölött egy méter magasságig fogják a védvonalat megépíteni. A városközponti szakaszon mobil gátrendszer épül, amely szádfal-alapozást kap. Az úgynevezett külsőségi szakaszon hagyományos földgát épül, pontosabban a meglévőt fogják erősíteni, magasítani. Ehhez társul  még az Apátkúti-patakmeder rendezése, a zöldfelület és a sétány helyreállítása.
Nemes Zoltán, a Vízépítő Zrt. képviselője a kivitelezési munkákról adott tájékoztatást. Elmondta, hogy hamarosan megkezdik a külterületi szakaszon a gát nyomvonalán a növényzet és a humusz eltávolítását. Ezután indul a töltés megerősítése helyi anyagok felhasználásával és a minősítésnek megfelelő bányákból szállított töltőanyagokból. A töltést lépcsősen erősítik meg, hogy megfelelően tudják tömöríteni a behordott töltőanyagot, majd itt hármas rézsűt fognak kialakítani, amely megfelel az aktuális előírásoknak és lényegesen erősebb lesz a jelenleginél. A töltéstest helyreállítása után következik majd a füvesítés és egyes helyeken burkoló lapokkal fedik be a töltést. A gátat különböző műtárgyak, közművek keresztezik. A kisebb vízfolyások átvezetését is meg kell oldani. A töltés elkészülte után kihelyezik a különböző tartozékokat, sorompókat. A Vízépítő Zrt. szakembere elmondta, hogy a mobilgát szállítását követően egy próbaszerelést fognak végezni, ami bárki számára megtekinthető lesz.
A rövid tájékoztatást követően lakossági kérdések következtek. Ennek keretében választ kaptak az érdeklődők többek között arra, hogy hol lesz a felvonulási helyszín, kihez fordulhatnak egyéni kérdéseikkel kéréseikkel, elég lesz-e az egy év a megvalósításra. A lakossági fórumot a Danubia Televízió rögzítette. Megnézem>>>

kapcsolódó képek

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-