vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Tavasné Dr. Tóth Mária fogszakorvos tájékoztatója

ELOLVASOM

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Árvízvédelmi beruházás

November végén befejeződnek az árvízvédelmi beruházás első ütemének kivitelezési munkálatai

November végén befejeződnek az árvízvédelmi beruházás első ütemének kivitelezési munkálatai

Október folyamán hosszított műszakban, valamint hétvégén is dolgoztak a kivitelezők az árvízvédelmi mű megépítésén.

Az alapozás 100%-ban elkészült annak ellenére, hogy az esős idő jelentősen hátráltatta a munkát. A kápolnánál talajcserét kellett elvégezni az átázás miatt, hogy folytatni tudják az építkezést. Az elmúlt hónapban naponta átlagosan nyolcvan ember dolgozott az építkezésen.
Közben megkezdődött a mobil gátelemek Visegrádra szállítása és a próbaüzem, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy felszerelik a mobil elemeket a gát egy-egy szakaszán végighaladva a teljes nyomvonalon.A szerelésbe bevonják a városüzemeltetési csoport munkatársait is begyakorlás céljából.
A kivágott fák pótlására faültetési terv készült. Mivel sem a gát nyomvonalán, sem pedig annak védőtávolságán belül nem lehet fa, ezért a város más területein ültetik majd el a facsemetéket és cserjéket.
Eközben zajlik a háttérben a második ütem kiviteli terveinek engedélyezési eljárása, hogy a közbeszerzést mielőbb el lehessen kezdeni.
Az első ütemben végzett kiviteli munkák műszaki átadás-átvételének megkezdésére várhatóan november közepén kerül sor.
A hónap folyamán épül meg 940 méter hosszan a szivárgó.  Elvégzik a MOL kémlelőkutak fúrását, befejezik a parapetfal betonozását és az útpadka szegélykorrekcióját a hajóállomásnál és a révnél. Ezen kívül visszaállítják az elbontott  közvilágítási oszlopokat, visszaépítik a járdát, elkészítik a csapadékvíz elvezető rendszert a Rév utca elején.A résfalak és szádfalak találkozásánál úgynevezett jet grouting technikával (cementes injektálással) összekötik a különböző technológiával készült gátalap-szakaszokat. Elültetik a fákat és cserjéket, elvégzik a tereprendezést és a füvesítést.