Árvízvédelmi beruházás

November végén befejeződnek az árvízvédelmi beruházás első ütemének kivitelezési munkálatai

November végén befejeződnek az árvízvédelmi beruházás első ütemének kivitelezési munkálatai

Október folyamán hosszított műszakban, valamint hétvégén is dolgoztak a kivitelezők az árvízvédelmi mű megépítésén.

Az alapozás 100%-ban elkészült annak ellenére, hogy az esős idő jelentősen hátráltatta a munkát. A kápolnánál talajcserét kellett elvégezni az átázás miatt, hogy folytatni tudják az építkezést. Az elmúlt hónapban naponta átlagosan nyolcvan ember dolgozott az építkezésen.
Közben megkezdődött a mobil gátelemek Visegrádra szállítása és a próbaüzem, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy felszerelik a mobil elemeket a gát egy-egy szakaszán végighaladva a teljes nyomvonalon.A szerelésbe bevonják a városüzemeltetési csoport munkatársait is begyakorlás céljából.
A kivágott fák pótlására faültetési terv készült. Mivel sem a gát nyomvonalán, sem pedig annak védőtávolságán belül nem lehet fa, ezért a város más területein ültetik majd el a facsemetéket és cserjéket.
Eközben zajlik a háttérben a második ütem kiviteli terveinek engedélyezési eljárása, hogy a közbeszerzést mielőbb el lehessen kezdeni.
Az első ütemben végzett kiviteli munkák műszaki átadás-átvételének megkezdésére várhatóan november közepén kerül sor.
A hónap folyamán épül meg 940 méter hosszan a szivárgó.  Elvégzik a MOL kémlelőkutak fúrását, befejezik a parapetfal betonozását és az útpadka szegélykorrekcióját a hajóállomásnál és a révnél. Ezen kívül visszaállítják az elbontott  közvilágítási oszlopokat, visszaépítik a járdát, elkészítik a csapadékvíz elvezető rendszert a Rév utca elején.A résfalak és szádfalak találkozásánál úgynevezett jet grouting technikával (cementes injektálással) összekötik a különböző technológiával készült gátalap-szakaszokat. Elültetik a fákat és cserjéket, elvégzik a tereprendezést és a füvesítést.