vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Az Atlantis-Visegrád Club Kft. közleménye

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Krónika

Pályázati felhívás homlokzat és kerítés felújítására

Visegrád Város Önkormányzata folytatni kívánja a 2013. évben új irányt vett és látható eredményekre vezető pályázatát. Ennek érdekében nem csak a védettség alatt álló épületek, hanem valamennyi, a közterületekről látható, az utcaképet jelentősen meghatározó homlokzattal rendelkező ház tulajdonosa vagy használója nyújthat be pályázatot az alább felsorolt területeken. 

 A 2013-ban kiírt pályázaton támogatott felújítások megvalósítására és elszámolására 2014. október 31-ig kell, hogy sor kerüljön. 

2014-ben a Rév utca, Nagy Lajos király utca, Zách Klára utca, a Mátyás király út Málé Platz-ig terjedő szakasza, a Pázmány Péter u., a Temető sor, a Széchenyi utca Nagy Lajos király utcától a Szent Sebestyén kápolnáig (azaz a 21-es számig), valamint a Fő utca Mátyás szobortól a Schulek utcáig terjedő szakaszának háztulajdonosai nyújthatnak be pályázatot. 

Pályázatot nyújthat be magánszemély, vállalkozás (amennyiben székhelyeként, telephelyeként szolgál az épület, illetve vállalja, hogy öt évig nem helyezi át onnan székhelyét, telephelyét), illetve közhasznú feladatokat ellátó szervezetek, intézmények, civil szervezetek valamint egyház is. 

A pályázat keretösszege 2.000.000 Forint. A támogatás 1. része homlokzatonként 100.000 Forint tervezési támogatás, 2. része homlokzatonként max. 450.000 Forint, max. beruházás 50%-a kivitelezési támogatás.

A pályázatok befogadására a keretösszeg erejéig kerül sor. Amennyiben bármely oknál fogva a keretösszeg támogatással való lefedésére nem kerül sor, az önkormányzat a pályázatot ismét megnyitja. 

Előnyt jelent, ha a pályázó komplex felújítást (lábazati vízszigetelés, házgyári ablakok kiváltása hagyományos, osztott fa nyílászárók beépítésével, elektromos vezeték bekötés homlokzati bekötésről tetőbekötésre váltásra, Visegrádra jellemző hagyományos homlokzatkép kialakítása, stb) vállal megvalósítani.  

A pályázatokat építészeti és műemléki szakemberek bírálják el, a döntést a Képviselőtestület hozza meg. 

A pályázatot a Városházán, vagy Visegrád város honlapján elérhető pályázati adatlapon folyamatosan lehet benyújtani 2014. január 17-én délig. Hiánypótlásra nincs lehetőség. A benyújtás történhet elektronikus úton a foepitesz@visegrad.hu címre illetve az Önkormányzathoz. A borítékra ez utóbbi esetben rá kell írni: Utcai homlokzat-és kerítés felújítási pályázat 2014. Az elbírálására 30 napon belül, a szerződéskötésekre 2014. február végéig kerül sor. 

A döntéshez és a pályázat elbírálásához szükséges legszűkebb információkat (tulajdoni lap, költségbecslés, tervezett felújítás rövid leírása,) kell a pályázati adatlap mellett benyújtani, a döntés követően kerül sor az önkormányzattal a támogatási szerződés megkötésére mely a kivitelezés további részleteit tartalmazza pl. tervkészítési kötelezettség, folyamatos műszaki ellenőrzés, szakszerű kivitelezés, az elszámolás részletei, stb. 

A pályázó által jelzett tervezési és kivitelezési költségek alapján előleg fizetésére nincs lehetőség. A támogatási összeg tervezéshez kapcsolódó része a szükséges hatósági engedélyek vagy településképi bejelentési igazolás bemutatása után 15 nappal kerül kifizetésre átutalással. A támogatási összeg kivitelezéshez kapcsolódó részének kifizetése a szakszerű kivitelezés befejezését követően 15 napon belül történik, szintén átutalással. 

PÁLYÁZATI ADATLAP   |   letöltés: adatlap-2013-dec.doc   (73 K)