Egyházak

Református templom

 

Visegrád református templomának alapkőletétele 2003 pünkösdjén történt. Hosszadalmas építkezés, engedélyezések, anyagi nehézségek és nagy várakozás után 2008 szeptemberében szentelte fel a harangot Fónagy Miklós, váci esperes. A harangot Gombos Lajos harangöntő mester öntötte dr. Dobos Irma Európa-díjas hidrogeológus mérnök adományából. A templom felszentelése 2009 pünkösdjén zajlott, nagy érdeklődés és felemelő ünnepség keretében. Az Igét dr. Szabó István, dunamelléki püspök hirdette.

A templom a városnak Esztergom felé eső végén, az Újtelepen található, az ún. delta buszfordulónál, jól megközelíthetően mind Budapest, mind Esztergom felől. Templomunk bár funkcionál, még bőven akad tenni- és építeni való: karzat burkolása, választóajtó beépítése, belső berendezések (szószék, úrasztal, bútorzat), külső vakolás, kőburkolat, parkosítás, kerítés. Reménységünk, hogy ha lassan is, de a gyülekezet épülésével az Úrnak háza is elkészül. Adományokat szíves szeretettel és köszönettel fogadunk, mivel a gyülekezet kicsiny és meglehetősen elöregedett.

A belső tér kiváló akusztikájú, kiválóan alkalmas ének- és zenekari hangversenyek megtartására. Ezt bizonyítja az ősz folyamán fellépő norvég és helyi kórusok műsora, valamint a kisebbségi zenekar karácsonyi hangversenye is.

Vasárnaponként 9 órakor rendszeresen tartunk istentiszteletet Vörös Ákos dunabogdányi lelkész szolgálatával. Nagy ünnepeinken – böjt, húsvét, pünkösd, új kenyér, új bor, karácsony – az Úr szent asztalát megterítjük.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, kirándulót az új református templomba!

 

Elérhetőség:

Vörös Ákos lelkész
Telefon: 06 26 / 391-034