vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Új tartalom érhető el a Társadalmi egyeztetés menüpontban

Téma: Visegrád Város szabályozási tervének módosítása

KATTINTSON

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Hírek, programok

RURITAGE fotópályázat


Szeretnéd a világnak megmutatni, mi teszi Visegrádot igazán különlegessé? Akkor vegyél részt a RURITAGE Fotópályázaton, amely kivételes lehetőséget nyújt arra, hogy a helyi közösségek bemutathassák a természeti és kulturális örökségeikben rejlő lehetőségeket!

Visegrád Város Önkormányzata, szoros együttműködésben a szentendrei székhelyű ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft-vel, 2018 júniusa óta konzorciumi partnerként vesz részt a „Horizont 2020” Kutatási és Innovációs keretprogramban nyertes RURITAGE elnevezésű nemzetközi vidékfejlesztési projektben, melynek koordinátora a Bolognai Egyetem (UNIBO). A projekt kiváló lehetőséget ad arra, hogy örökségeinket és az azokhoz kapcsolódó eddigi és jövőbeli tevékenységeinket és terveinket bemutassuk és a projektpartnerek segítségével világszerte ismertté tehessük. Városunk feladata - a Művészet és Fesztivál tématerület egyik példaképeként (Role Model) - elsősorban a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok és a kulturális, történelmi és természeti örökségünkhöz kapcsolódó más programok, tevékenységek és jó gyakorlatok bemutatása. Az alábbiakban egy, a projekthez kapcsolódó felhívást teszünk közzé.

FELHÍVÁS

Szeretnéd a világnak megmutatni, mi teszi Visegrádot igazán különlegessé? Akkor vegyél részt a RURITAGE Fotópályázaton, amely kivételes lehetőséget nyújt arra, hogy a helyi közösségek bemutathassák a természeti és kulturális örökségeikben rejlő lehetőségeket!

A fotópályázat kiírására egy európai vidékfejlesztési kutatási projekt, a RURITAGE keretében került sor, melynek célkitűzése, hogy a vidéki térségeket - azok kivételes természeti és kulturális adottságaira és lehetőségeire épített fejlesztési programokkal - a fenntartható fejlődés példájaként mutassa be. A projekthez indulásakor 19 tag csatlakozott, mint „Példakép” (Role Model), vagy „Replikátor” (Replicator). A későbbi felhívásoknak köszönhetően további 17 taggal bővült a projektben résztvevő „Replikátorok” köre. A felhívás célja ezeknek a térségeknek a bemutatása, kapcsolódva a projekt 6 tématerületének valamelyikéhez (zarándoklat, fenntartható helyi élelmiszer-előállítás, rugalmasság, integrált tájmenedzsment, migráció, és a Visegrád esetében már említett művészet és fesztivál).

A fotópályázaton - melynek határideje 2020. október 31. - 18 éven felüli magánszemélyek, valamint szervezetek és intézmények is indulhatnak. A beküldött képeknek az adott vidék egyediségét és különlegességét kell tükröznie a természeti és kulturális örökségek kiemelésével, különös tekintettel (de nem kizárólag) a térséget, esetünkben Visegrádot érintő tématerületre.

A RURITAGE Fotópályázat győztese meghívást kap a projektet lezáró konferenciára, amelyre 2022-ben Párizsban kerül majd sor. A legjobb beküldött fotókat az UNESCO központjában is kiállítják, valamint felkerülnek a projekt és projektpartnerek – többek között az UNESCO, a Bolognai Egyetem, az ICLEI Europe, és természetesen Visegrád - weboldalaira is.

Bővebb angol nyelvű információt a https://www.ruritage.eu/collaborate-with-us/ruritage-photo-contest/, a pályázati kiírás részletes szabályait pedig a https://www.ruritage.eu/wp-content/uploads/2020/07/RURITAGE_Photo-contest_Rules.pdf linken érhetik el.

A fotópályázattal kapcsolatban magyar nyelvű tájékoztatást és segítséget az alábbi elérhetőségeken kérhetnek:

Molnár Erzsébet
Tel: 06-70/646-3346
E-mail: visegradmillennium@gmail.com

A projekt támogatást nyert az Európai Unió Horizont 2020 Kutatási és Innovációs Keretprogramjában 776465 szerződésszámmal.

   

szerző: Önkormányzat 2020. október 20. 00:00 „ hozzászólás ” : 0