vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók (2019/2020-as év)

Pest megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

ELOLVASOM


Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Visegrádi Polgármesteri Hivatalban 2019. december 14-én, szombaton 8:00-tól 12:00 óráig ügyeletet tartunk.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Kortárs művészek

Sz. Szimeth Judit

Sz. Szimeth Judit 1946-ban született Visegrádon. 1969-ben szerzett diplomát a Tanárképző Főiskola rajz-matematika szakán. Ezt követően több művésztelepen, művészeti körben rajzolt, festett, zománcozott.

A tűzzománc aprólékos technikáját a zebegényi Szőnyi István Művészeti Szabadiskolában sajátította el neves mesterektől. A többféle zománctechnika közül ezek a képek a festett zománctechnikát mutatják be. A réz vagy acél alaplapra 800-900 Celsius fokon ráégetett alapzománcra ecsettel kell felhordani a vízzel elkevert festéket. Többszöri égetés után nyeri el végleges formáját a mű. A tűzzománc legfőbb éltető eleme a fény és a fényváltozás. A zománc megköveteli a maga számára a fényt, hogy azután megsokszorozva adja vissza.

1980-ban volt a legnagyobb egyéni kiállítása a budapesti Művelődési Házban. Többször vett részt pedagógus és egyéb kiállításokon. Legnagyobb szeretettel a természetet, virágokat, fákat, hegyeket örökíti meg.