vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Pályázati kiírás

A Visegrádi Fellegvár Óvoda a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Óvodapedagógus munkakör betöltésére.

ELOLVASOM

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Hírek, programok

Tájékoztató a gépjárműadóval kapcsolatos változásokról


Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. január 1. napjától hatályba lépett az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény, mely az önkormányzati adóztatás területét érintő szabályozásokat is tartalmaz.

A leglényegesebb változás, hogy a 2021. évtől a gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) veszi át. Az adóhatóság az év elején minden érintettnek határozatot küld a fizetendő adóról, az aktuális fizetési határidőkről és az új gépjárműadó-bevételi számláról. 2022-től már csak azok kapnak értesítést a NAV-tól, akiknél valamilyen változás történt, például nőtt a személygépkocsi életkora, és emiatt a gépjárműadó összege csökkent.

A 2021 előtti időszakra vonatkozóan megállapított gépjárműadó kötelezettség esetében még az önkormányzati adóhatóság köteles eljárni (2020. december 31-ig terjedő időszak adókötelezettségének megállapítása, ezen időszak adójának beszedése, végrehajtása, erre az időszakra vonatkozó ellenőrzés és szankciók megállapítása) függetlenül attól, ha az adókötelezettséggel kapcsolatos fizetési határidő esetleg 2021-re csúszik is.

A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a járműnyilvántartásából a január 1-jei állapotnak megfelelő adatokat január 20. napjáig közli majd az állami adó- és vámhatósággal. Ezt követően havonta frissül az adatbázis. Az önkormányzati adóhatóság is adatot szolgáltat az állami adó- és vámhatóság számára a 2020. december 31-én nyilvántartott adómentes gépjármű forgalmi rendszámáról és a gépjármű üzembentartójának, tulajdonosának azonosító adatairól, valamint a mentesség jogcíméről, így ezekről az adózóknak külön bejelentést nem kell tenniük.

A 2020. december 31-éig keletkezett, változott vagy megszűnt adókötelezettséggel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is az önkormányzati adóhatóságokhoz lehet fordulni.

A NAV telefonos ügyintéző rendszere belföldről a 06 80 20 21 22-es telefonszámon hívható, külföldről is elérhető telefonszám: +36 1 441 9600. A telefonos ügyintéző szolgáltatás munkanapokon hétfőtől csütörtökig 08:30-tól 16:00 óráig, pénteken 08:30-tól 16:00 óráig áll rendelkezésre.

Visegrádi Polgármesteri Hivatal

szerző: Önkormányzat 2021. január 20. 00:00 „ hozzászólás ” : 0