vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Ideiglenes telefonszám változás!

Értesítjük a Tisztelt Visegrádiakat, hogy technikai átállás miatt a mai naptól várhatóan 2019. június 27-éig a következő telefonszámokon lesz elérhető a Visegrádi Polgármesteri Hivatal:

Ideiglenes telefonszámok: 06 21 300 6670 és 06 21 300 6671
Fax: 06 21 300 6672

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városközpont beruházás

Városközpont – 2014. augusztus

Városközpont – 2014. augusztus

Amint az ismeretes, a teljes beruházás legtöbb elemét sikerült határidőben, megfelelő módon megvalósítani: megújult az Egészségház homlokzata és udvara, az intézmény bővült egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdóval; a Városháza előtti szakaszon új burkolatot kapott a Fő utca; megújult a Mozi-köz, valamint szebb lett a tornacsarnok környéki füves terület. Megépült az új rendezvénypavilon és rendezvénytér, ahol a visegrádi civil szervezetek tavasz óta számos, a pályázat keretében megvalósuló programmal várják a helyieket és az ide látogatókat. Részletek, valamint tájákoztatás a Városháza épületről:

Augusztus 19-én az Önkormányzat helyszín-bejárást tart annak érdekében, hogy ezen helyszínek vonatkozásában felderítésre kerüljenek azok a hibák, melyek a garanciális időszakon belül léptek fel. A bejáráson részt vesznek az egyes létesítmények tervezői, kivitelezői és a műszaki ellenőr is. A bejáráson lista készül a feltárt hibákról, a hibák okairól, és azon esetekben, melyekben egyértelműsíthető, hogy azok a kivitelezés mulasztásaira vezethetőek vissza, a kivitelező költségén megtörténik a javítás.

Sajnos a teljes projekt „Városháza felújítása” c. projektelemének kivitelezési munkálatai a kivitelezést végző vállalkozó hibájából nem készültek el az eredetileg tervezett március 22-ei határidőre, de még a teljes projekt végét eredendően kijelölő június 30-ai dátumra sem. Az Önkormányzat az elmúlt hónapokban folyamatosan tárgyalt a Közreműködő Szervezettel (Pro Régió Ügynökség) és a kivitelező vállalkozás (FŐV-2 Zrt.) vezérigazgatójával, aki sokáig biztosította az Önkormányzatot abbeli szándékáról, hogy a munkálatokat be kívánja fejezni. A tárgyalások eredményeképpen az Önkormányzat, mint megrendelő, új határidőt állapított meg a vállalkozó számára a projektelem hiba- és hiánymentes átadására, azonban ennek letelte előtt vállalkozó fizetésképtelenséget jelentett be.

Ezzel egy rendkívül hosszadalmas és bonyolult eljárás-folyam vette kezdetét, hiszen az uniós támogatásokat folyósító intézményrendszer első körben a vállalkozón, második körben viszont az önkormányzaton fogja érvényesíteni pénzügyi igényeit, amely igény leginkább a FŐV-2 vállalkozás által jogszerűen felvett, ám később fel nem használt – így már nem jogszerűen nála lévő – előlegből áll.

Amennyiben tehát ezen igény teljesítője végül az Önkormányzat lenne, úgy ezt az összeget – további kártérítési igényünkkel együtt – jogi úton érvényesítjük. A gyakorlatban ez egy követeléskezelési, illetve behajtási eljárást jelent, amely könnyen perré alakulhat.

Pozitív fejlemény ugyanakkor, hogy a munkálatok folytatásához szükséges új közbeszerzési eljárás hamarosan meg tud indulni, melyhez már csak a Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály jóváhagyására van szükség.

Bozzay Péter
Visegrádi Városfejlesztő Kft.