vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Nem vagy az unokám, nem versz át!

A rendőrség tanácsai arra az esetre, ha valakitől unokája, hozzátartozója nevében telefonon kérnek sürgősen nagyobb összeget. ELOLVASOM

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városközpont beruházás

Városközpont – 2014. május

Városközpont – 2014. május

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a beruházás két elemét sikerült határidőben, megfelelő műszaki tartalommal megvalósítani, ám a „Városháza felújítása” projektelemének kivitelezési munkálatait nem készültek el a március 22-ei határidőre. 

Megújult az Egészségház homlokzata, udvara; az intézmény egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdóval bővült. Új burkolatot kapott a Fő utca Városháza előtti szakasza, megújult a Mozi-köz, valamint a 11-es út és a tornacsarnok közötti füves terület is. Megépült az új rendezvénypavilon és rendezvénytér, ahol a visegrádi civil szervezetek – a pályázat úgynevezett „mini projektjének” keretében – április végétől számos programmal várják a helyieket és az ide látogatókat. 

Amint az sajnálatosan tapasztalható, a KMOP 5.2.1/B-09-2f-2010-0009 kódszámú, „Az ezeréves Visegrád városközpont fejlesztése” címet viselő, több elemből álló projekt „Városháza felújítása” projektelemének kivitelezési munkálatait nem készültek el a március 22-ei határidőre. Az Önkormányzat az elmúlt hetekben a Visegrádi Városfejlesztő Kft. és a műszaki ellenőr bevonásával több alkalommal is tárgyalt a Közreműködő Szervezettel (Pro Régió Ügynökség) és a kivitelező vállalkozás (FŐV-2 Zrt.) vezérigazgatójával. A tárgyalások eredményeképpen az Önkormányzat, mint megrendelő, új határidőt állapított meg a vállalkozó számára a projektelem hiba- és hiánymentes átadására. Az új határidő 2014. június 30. Tekintettel a jelentős késedelemre – a vállalkozói szerződés és a jogszabályok ide vonatkozó részei alapján – a megrendelő Önkormányzat kötbért érvényesít a vállalkozóval szemben; ezzel egyidejűleg a Vállalkozó gondoskodik arról, hogy a megfelelő teljesítés biztosítékául szolgáló garanciákat fenntartja, illetve megújítja. 

Visegrádi Városfejlesztő Kft.