vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Ideiglenes telefonszám változás!

Értesítjük a Tisztelt Visegrádiakat, hogy technikai átállás miatt a mai naptól várhatóan 2019. június 27-éig a következő telefonszámokon lesz elérhető a Visegrádi Polgármesteri Hivatal:

Ideiglenes telefonszámok: 06 21 300 6670 és 06 21 300 6671
Fax: 06 21 300 6672

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városközpont beruházás

Városközpont (engedélyezési terv, 1. ütem)

2009 őszén Visegrád Város Önkormányzat - a Bíráló Bizottság javaslatának megfelelően - az A+ Építész Stúdiót kérte fel, hogy Visegrád Városközpont 1. ütemének engedélyezési terveit
készítse el.

 A régészeti feltárások alapján a mára már teljesen elpusztult középkori városnak igen nagy főtere lehetett. A tervezett városközpont szabályozási tervének kialakítására az Önkormányzat 2004 őszén ötletpályázatot írt ki.

A pályázat eredményei alapján elkészült a terület szabályozási Terve, erre építve 2007 őszén építészeti tervpályázatot írt ki, melyre már konkrét építészeti megoldások érkeztek.

A tervezési feladat igen összetett volt. Ki kellett alakítani a terület köztereit, a beépítési tömböket, a környező közterekhez való kapcsolódást, önkormányzati, kulturális és kereskedelmi funkciókat valamint az ezekhez kapcsolódó lakófunkciók megoldásáról is gondoskodni kellett.

Fontos szempont a kialakuló főtér és a Duna part kapcsolatának kezelés, a régészeti emlékek megóvása, bemutatása.

Az 1. ütemben a „kulturális és közintézményi zóna” egyes épületei (városháza, díszterem, mozi bővítése kulturális központtá) épülnek meg az azt övező közterület kialakítással és fejlesztéssel.

kapcsolódó képek

Makett
Makett
Makett
Makett
Makett
Makett
Makett
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Távlati látványterv