vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Társasházi sormunkatervek újraindulása

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az érvényben lévő járványügyi készültségben előírtak betartása mellett 2020. július 1-től teljes ellátási területén újrakezdi tevékenységét, illetve átdolgozott ütemterv szerint folytatja a társasházi sormunkát a megye minden településén, ahol azt március 17-ig nem fejezte be.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Előzmények

Visegrádi Hírek (2009. márciusi szám)

"Februárban kaptunk értesítést arról, hogy az árvízvédelmi pályázatunk is támogatást nyert. A „Környezet és Energia Operatív Program” keretében egy kétfordulós pályázaton indultunk, amelyen első körben az előkészítő munkálatokra lehetett támogatást igényelni, és aki ezt elnyeri, az majdnem biztosan kap pénzt az így megtervezett árvízvédelmi rendszer felépítésére is.

A tervezés más önmagában is nagyon költséges, hiszen egy több kilométer hosszú gát és
védelmi rendszer mindenre kiterjedő tervéről van szó, amelyhez megvalósíthatósági tanulmányok is kapcsolódnak. Egyelőre 55 millió Ft-ot kaptunk az előkészületi munkák elvégzésére (tervezésekre, engedélyeztetésekre, területszerzésekre és közbeszerzési eljárásokra), ami nagy sikernek mondható.
A második fordulóban a megvalósítás teljes költségére pályázunk, ami 1.168.064.800 Ft, amelyből az önkormányzat saját része 168.064.800 Ft, a támogatás összege pedig 1.000.000.000 Ft lesz. Az első forduló 2008. augusztus 4–2010. május 31-ig, a második forduló 2010. május 15–2012. augusztus 31-ig tart. A teljes projekt során a hajóállomástól az öbölhöz vezető útig közel 3 km szakaszon épülne árvízvédelmi gát. Ennek során a kialakítandó gát illetve mobil gátrendszer a város egész területét megvédi árvíz esetén. A rendszerhez kapcsolódva a rév csomópontnál egy forgalom-lassító biztonságos körforgalom építésére is sor kerül. Ezt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. is támogatja. Bizakodva várjuk tehát a második forduló eredményét."