vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városházi Hírek

Városházi Hírek

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a műszaki tartalom jelentős módosulásai miatt felfüggesztette az elmúlt év őszén kezdődött szennyvízcsatorna vezetékkel kapcsolatos rekonstrukciós munkákat.

A beruházás I. szakaszának átadása folyamatban van, a már megkezdett munkarészeket a kivitelezéssel korábban megbízott Adonyi Vagyonkezelő Kft. fejezi be.

Önkormányzatunk a munkálatok jövőbeni folytatásáig az eredeti állapot teljes körű helyreállítását kérte mind a megbízótól, mind a kivitelezőtől.

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. várhatóan új közbeszerzési eljárást fog lefolytatni a rekonstrukciós munkák befejezésére.

Visegrád Város Önkormányzata


A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR tájékoztatója a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérését ösztönző továbbadott támogatási konstrukciókról ITT olvasható.


Egészségház

Visegrád Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében az „Orvosi rendelő” című alprogramra. Az egészségház épületével kapcsolatos bármilyen jellegű beavatkozás a pályázat eredményének függvényében fog megtörténni. Erről természetesen – az eddigiekhez hasonlóan – tájékoztatjuk majd Önöket.


Tájékoztató a patikaház felújításának állásáról

Visegrád Város Önkormányzata a patikaház tetőfelújítása miatt a fecskefészkek eltávolításával kapcsolatban engedélykérelmet nyújtott be a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályhoz.

A természetvédelmi szakemberek részvételével megtartott helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy a tetőfelújítást két ütemben lehetséges elvégezni tekintettel arra, hogy költési időben – április és szeptember között – nem folyhat építési tevékenység az érintett épületrészen. Az első ütemben a tetőfedés cseréjét végzi el a kivitelező, a második ütemben /a költési időszak után/ pedig az ereszalj faanyagvédelmi kezelése és felújítása zajlik majd. Mivel az eresz állapota miatt a falból darabok potyoghatnak, az állványzat és védőháló az első ütem befejezését követően az épületen marad. A második ütem munkálatai várhatóan szeptemberben kezdődnek. A kivitelező az átjárhatóságot lehetőségei szerint biztosítja.

Köszönjük türelmüket!


Ne dőljön be a csalóknak! A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztatója INNEN letölthető.


Intézze ügyeit elektronikusan!

Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel, melyek között Visegrád Város Önkormányzata is megtalálható.

Ügyintézés megkezdéséhez kattintson az alábbi linkre!

e•papír

Az Önkormányzati Hivatali Portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A Portál az alábbi linkre kattintva érhető el.

ELÜGY - ASP Portál


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

2019. január elsejétől Visegrád település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Ezzel a változással a városban a lakossági tulajdonú ingatlanok és társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

Részletes tájékoztatót a témával kapcsolatban ITT olvashatnak.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés 2019

A szolgáltatótól kapott 2019-es ütemterv letölthető: INNEN


Vegye át házszámtábláját!

Az elmúlt évben lezajlott lakcímrendezést követően elkészült új házszámtáblákat az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja minden lakos számára. Átvételi lehetőség a hivatal nyitva tartási idejében a Fő utca 81. szám alatt. A következő felsorolásból láthatja, hogy készült-e már az Ön számára házszámtábla:

Mátyás király utca, Patak zug, Sziget utca, Szőlőskert utca, Újkert utca, Vár szer, Sirály utca, Schulek utca, Salamontorony utca, Gizella út, Duna-parti út, Malom köz, Török utca, Pázmány Péter utca, Temetősor utca, Szentgyörgypuszta út, Dobos utca, Rigó köz, Esztergomi út, Kálvária utca, Királykunyhó völgy, Lepence völgy, Nyírfa utca, Patak sétány, Jurta szállás, Mócsai tanya, Sibrik dűlő, Bányatelep utca, Kőbánya utca, Malomhegy utca, Rigó utca, Újkert köz, Rév utca, Duna utca, Feketehegy utca, Zách Klára utca, Mátyás köz, Panoráma út, Nagyvillám lejtő, Nagy Lajos utca.


Csatorna üzemzavar!

A szennyvízelvezető és tisztító rendszerek üzemeltetése során számos külső behatás éri a rendszer különböző elemeit, melyek hibák kialakulásához, üzemzavarhoz, és esetenként szennyvíz kilépéshez vezetnek. A DMRV Zrt. témával kapcsolatos tájékoztatóját ITT olvashatják.


Tájékoztató a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályzatról, valamint az égetés szabályairól: LETÖLTÖM


Üzletek, intézmények, vállalkozások, szálláshelyek kommunális hulladékának elszállításáról

Olvassa el tájékoztatónkat ITT!


Új, elektronikus ügyintézési lehetőségek érhetők el ügyfeleink számára.

http://www.visegrad.hu/nyomtatvanyok


Önkormányzati tájékoztató a visegrádi úszóműves rév- és személyhajó kikötő bővítésével kapcsolatban.
 


Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról: tájékoztató


Tájékoztató hagyatéki eljárásról: Tovább olvasom


Tájékoztató az önkormányzati rendeletek hozzáférhetőségéről:  Tovább olvasom