vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Baromfik zártan tartásának elrendelése

Az Országos Főállatorvos a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződés kockázatának csökkentése érdekében a Magyarország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan azonnali hatállyal elrendelte a baromfik zártan tartását. Az erről szóló határozat ITT olvasható.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városházi Hírek

Városházi Hírek


Baromfik zártan tartásának elrendelése

Az Országos Főállatorvos a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződés kockázatának csökkentése érdekében a Magyarország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan azonnali hatállyal elrendelte a baromfik zártan tartását. Az erről szóló határozat ITT olvasható.


Megkezdődött a „Visegrád, Áprily-völgyben (Hrsz. 067/1) lévő vízfolyás medrében keletkezett VIS MAIOR jellegű károsodásának helyreállítása”. A kivitelező tájékoztatója ITT olvasható.


A 2020. évi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés ütemterve (Visegrád családi házas övezet) letölthető → INNEN


Idegenforgalmi adó bevallás 2020

Honlapunkon már elérhető a legújabb nyomtatvány. Ha egyéb, helyi adó nyomtatványokat is keres, kattintson IDE!


Visegrád falinaptár 2020

A Mátyás Király Művelődési Ház a hagyományoknak megfelelően idén is megjelenteti a visegrádi falinaptárat, melynek képeit ezúttal Mudrák Attila fotóművész alkotásaiból válogattuk össze. Az értékesítést a korábbi évek gyakorlatának megfelelően oldjuk meg:

A naptárak kaphatók a Mátyás Király Művelődési Házban, a KÁOSZ Üzletházban, a Nóra fodrászatban, a Karnevál Zöldségházban és a TDM Irodában. A naptár ára idén is 1.800- Ft. Kívánjuk, hogy boldogságban, egészségben nézegessék hónapról hónapra!


Keződik a síszezon!

Örömmel értesítjük a Kedves Visegrádiakat, hogy önkormányzatunk és a Visegrád Nagyvillám Sípálya Kft. együttműködésének köszönhetően az állandó visegrádi lakcímmel rendelkezők a 2019/2020-as szezonban is jelképes áron válthatják meg a sípályára szóló bérletüket!

A teljes szezonra szóló síbérlet ára

14 év alattiaknak 3.000 Ft
14 év felettieknek 4.500 Ft

Már csak a havazásra és a hideg időre kell várnunk. Amint megérkezik, irány a Nagy-Villám-hegy árnyékában meghúzódó mini gleccser!

Visegrád Város Önkormányzata


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók (2019/2020-as év)

Pest megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

ELOLVASOM


SZERKESZTŐSÉGI KÖZLEMÉNY

Tisztelt Olvasók!

Kérjük, hogy a jövőben írásaikat a visegradihirek@gmail.com címre küldjék!

A szerkesztőség címe: 2025 Visegrád, Fő utca 81. Telefon: +36 26 398 255. A cikkek leadásának határideje változatlan, azaz minden hónap 15-e.


A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a következő lakossági tájékoztatókat jutatta el hivatalunkhoz: ELOLVASOM


Megjelent az önkormányzat jövő évi "Utcai homlokzat és kerítés felújításra" vonatkozó pályázata. A kiírást megtalálják ITT. A pályázati adatlap letölthető: INNEN


Hatályba lépett az új TKR!

2019. október 16-án lépett hatályba Visegrád Város Önkormányzat településkép védelméről szóló rendelete: TKR

Mellékleteivel és függelékeivel együtt megtalálható Visegrád Város hivatalos honlapján a "Településrendezés" menüpontban.


Ne dőljön be a csalóknak! A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztatója INNEN letölthető.


Intézze ügyeit elektronikusan!

Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel, melyek között Visegrád Város Önkormányzata is megtalálható.

Ügyintézés megkezdéséhez kattintson az alábbi linkre!

e•papír

Az Önkormányzati Hivatali Portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A Portál az alábbi linkre kattintva érhető el.

ELÜGY - ASP Portál


Vegye át házszámtábláját!

Az elmúlt évben lezajlott lakcímrendezést követően elkészült új házszámtáblákat az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja minden lakos számára. Átvételi lehetőség a hivatal nyitva tartási idejében a Fő utca 81. szám alatt. A következő felsorolásból láthatja, hogy készült-e már az Ön számára házszámtábla:

Mátyás király utca, Patak zug, Sziget utca, Szőlőskert utca, Újkert utca, Vár szer, Sirály utca, Schulek utca, Salamontorony utca, Gizella út, Duna-parti út, Malom köz, Török utca, Pázmány Péter utca, Temetősor utca, Szentgyörgypuszta út, Dobos utca, Rigó köz, Esztergomi út, Kálvária utca, Királykunyhó völgy, Lepence völgy, Nyírfa utca, Patak sétány, Jurta szállás, Mócsai tanya, Sibrik dűlő, Bányatelep utca, Kőbánya utca, Malomhegy utca, Rigó utca, Újkert köz, Rév utca, Duna utca, Feketehegy utca, Zách Klára utca, Mátyás köz, Panoráma út, Nagyvillám lejtő, Nagy Lajos utca.


Csatorna üzemzavar!

A szennyvízelvezető és tisztító rendszerek üzemeltetése során számos külső behatás éri a rendszer különböző elemeit, melyek hibák kialakulásához, üzemzavarhoz, és esetenként szennyvíz kilépéshez vezetnek. A DMRV Zrt. témával kapcsolatos tájékoztatóját ITT olvashatják.


Tájékoztató a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályzatról, valamint az égetés szabályairól: LETÖLTÖM


Üzletek, intézmények, vállalkozások, szálláshelyek kommunális hulladékának elszállításáról

Olvassa el tájékoztatónkat ITT!


Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról: tájékoztató


Tájékoztató hagyatéki eljárásról: Tovább olvasom


Tájékoztató az önkormányzati rendeletek hozzáférhetőségéről:  Tovább olvasom