vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Az Atlantis-Visegrád Club Kft. közleménye

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városházi Hírek

Városházi Hírek


Az Atlantis-Visegrád Club Kft. közleménye

Kedves Utasaink!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt elrendelt intézkedések olyan forgalomcsökkenést eredményeztek, hogy nem teszik lehetővé az átkelés gazdaságos üzemeltetését, ezért az átkelést 2020. 04. 06-tól átmenetileg szüneteltetjük. Megértésüket ez úton is köszönjük!


A VÁROSGAZDÁLKODÁSI CSOPORT FELHÍVÁSA

Tisztelt Visegrádiak!

Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy a kommunális hulladékgyűjtő zsákokat használók közül egyre többen feledkeznek meg zsákjuk összekötéséről. Sajnos ennek nem csak kellemetlen, de egészségügyi szempontból is veszélyes következményei lehetnek. A hulladék szállítás közben kihullik a zsákokból, kollégáinknak a teherautó platójáról kell összeszedni azt. Jelen járványügyi helyzetben hatványozottan fontos KÉRÉSÜNK Önökhöz, hogy a hulladékgyűjtő zsákok száját mindenképpen kötözzék be vagy tekerjék körbe ragasztóval.

Segítsék munkánkat együttműködésükkel!

Városgazdálkodási Csoport


Megjelent a Visegrádi Hírek áprilisi száma

Az újság elérhető: ITT. A korábbi lapszámokat ITT találják a kedves olvasók.


Forgalmi rend változás Visegrád területén 2020. március 28-tól

Visegrád Város Önkormányzata Polgármesterének 2/2020. (III. 25.) határozata Visegrád belváros forgalmi rendjének kialakításáról: ITT olvasható.


Tájékoztatás a 2020. évi kéményseprőipari társasházi sormunkaterv, vírushelyzet miatti módosításáról → ELOLVASOM


Tájékoztató digitális munkarendre törénő átállásról

Elolvasom a TÁJÉKOZTATÓT.


A Városgazdálkodási Csoport tájékoztatója

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel a nagyobb mennyiségű, fás szárú zöld anyag - előzetes egyeztetést igénylő - elszállítása határozatlan ideig SZÜNETEL! Megértésüket köszönjük!


Védőnői tájékoztató

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a járványügyi helyzet változásának függvényében rendszeresen aktualizálja az új koronavírus okozta fertőzések (COVID-19), illetve azok gyanúja esetén követendő eljárásrendet, mely most a védőnők egészségének védelme érdekében szükséges intézkedésekre is kiterjed.

Ennek értelmében törekedni kell a védőnő – gondozott találkozások számának minimalizálására és a szakma szabályainak figyelembevétele mellett a távkonzultáció előtérbe helyezésére. A távkonzultáció jelen esetben telefonon (06-20/236-85-69) vagy elektronikus csatornákon (zoltanne.balogh@freemail.hu) keresztül történő státuszfelvételt, tanácsadást jelent. Egyedi esetekben – amennyiben nélkülözhetetlen a személyes konzultáció – időpontot egyeztetve szükséges a tanácsadás megtartása az előírt általános óvintézkedések betartásával.

A VESZÉLYHELYZET IDŐTARTAMA ALATT, A VÉDŐNŐI FOGADÓÓRÁK (HÉTFŐN) ELMARADNAK.

Segítő együttműködésetek köszönöm!

Balogh Zoltánné
Védőnő


A fogszakorvos tájékoztatója

A koronavírus fertőzés ideje alatt a visegrádi fogászati rendelés szünetel. Sürgős esetben telefonon hívható (26/950-217) a dunabogdányi rendelő (Dr. Weinhold Grit fogszakorvosnő) az alábbi időpontokban:

Hétfő, Szerda, Péntek: 9.00-10.00
Kedd, Csütörtök: 15.00-16.00


Tájékoztatás segítségre szoruló idősek részére

A koronavírus járványra tekintettel jelenleg a legfontosabb az időskorúak védelme, támogatása. Mivel az állampolgárok egészségének védelme érdekében a személyes ügyintézést minimalizálni szükséges, a 70 év feletti veszélyeztetett korosztályból ténylegesen segítségre szorulók gyors, és biztonságos felmérése érdekében olyan elektronikus űrlapot tettünk közzé, amelyen az érintetteken kívül akár családtagok, ismerősök, akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt ha egy idős embernek segítségre van szüksége.

Az űrlap itt érhető el: https://alkalmazaskozpont.asp.lgov.hu/node/190


Szünetel az ügyfélfogadás

Visegrád Város Polgármesteri Hivatalában a Koronavírusos megbetegedések megelőzése érdekében 2020. március 16-tól visszavonásig a személyes ügyfélfogadás SZÜNETEL!

Ügyintézés történhet:

1. elektronikus úton: a visegrad@visegrad.hu vagy a városi honlapon (www.visegrad.hu) a polgármesteri hivatal telefonkönyv menüpontban felsorolt elérhetőségeken,

2. telefonon a +36 26 398 255 vagy +36 26 398 163 számok hívásával,

3. postai úton a Visegrádi Polgármesteri Hivatal 2025 Visegrád, Fő u. 81. címre küldött levélben.
Kérjük ügyfeleinket, hogy hivatali ügyeiket elsősorban elektronikusan vagy telefonon intézzék!

Visegrád, 2020. március 15.

Egészségük védelme érdekében, köszönettel:

Eöry Dénes s.k.
Polgármester

dr. Szabó Ferenc s.k.
Jegyző


Forgalmi sáv szűkítés a 11-es számú főúton

Tájékoztatjuk a Tisztelt Visegrádiakat, hogy 2020. március 16-án a Magyar Közút NzRT. által megbízott kivitelező megkezdi a Szentgyörgypusztai Idősek Otthonánál lévő támfalomlással kapcsolatos helyreállítási munkálatokat.

A napi munkavégzés ideje alatt (7-17 óráig) az érintett útszakaszon forgalmi sáv szűkítésre kell számítani. A kétirányú forgalom megmarad. A kivitelezés várhatóan 2 hétig tart.


Körlevél veszélyhelyzet kihirdetéséről

ELOLVASOM


Tájékoztató az új koronavírusról

2019 végén új típusú koronavírus kezdett terjedni Kínában. A tüdőgyulladással járó fertőzés okozta nemzetközi krízishelyzetre reagálva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) életbe léptette a globális egészségügyi vészhelyzetekre kidolgozott protokollt. A betegség elleni védekezés érdekében operatív törzs állt fel, illetve a 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 telefonszámon bárki kérhet tanácsot.

További részletek a témával kapcsolatban ITT olvashatók.


Tisztelt Betegeink!

Amennyiben láz, köhögés, nehézlégzés jelentkezett Önöknél külföldi tartózkodást követően (fertőzött területen), kérem, hogy ne jöjjenek be a háziorvosi váróba, hanem telefonon kérjenek segítséget: 06-26-397-474 vagy 06-20-379-0630

Ingyenesen hívható (0-24 óra) a Nemzeti Népegészségügyi Központ zöld száma: 06-80-277-455 és 06-80-277-456

Megértésüket köszönöm!

Dr. Balogh Mónika
háziorvos


Tisztelt Visegrádiak!

Ez úton tájékoztatjuk Önöket, hogy a közbeszerzési eljárás nyertesének kihirdetett Geoszolg Mélyépítő és Vállalkozói Kft. 2020. március 2-án (hétfő) megkezdte a „Csukavölgy utcai – Kilátó utcai VIS MAIOR jellegű támfalkárosodás” tárgyú helyreállítással kapcsolatos kivitelezési munkálatokat.

Arra kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a munkálatok ideje alatt fokozottan ügyeljenek az érintett útszakaszon dolgozók és más, a közlekedésben ugyancsak résztvevő személyek biztonságára, a KRESZ szabályait minden körülmények között tartsák be!

A gépi földmunka és a betonozási munkálatok ideje alatt időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A munkálatok legkésőbb 2020. július 29-ig tartanak.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Visegrád Város Önkormányzata


Tájékoztató oktatási intézmények vezetői részére

A koronavírus elterjedésének megakadályozásával kapcsolatban a Váci Tankerületi Intézmény az alábbi levelet küldte ki a fenntartásában lévő intézmények vezetőinek.

„Tisztelt Intézményvezető!

Felhívjuk a figyelmét minden intézményben dolgozónak a higiéniai szabályok fokozott betartására. Kérjük a pedagógusokat, hogy a tanulókkal ismertessék meg a helyes kézmosás szabályait és hangsúlyozzák a rendszeresség és alaposság fontosságát.
A technikai dolgozókat megkérjük, hogy tartsák és tartassák be az intézményekben a WHO ajánlását: rendszeres takarítás és fertőtlenítés a közös helyiségekben vírusölő szer használatával.

Kérjük, hogy az alábbiakról tájékoztassa a szülőket: Ha az intézményből akár csoportosan, akár egyénileg/családosan bármely tanuló az elmúlt időszakban a koronavírussal fertőzött területeken járt, vagy közvetlen kapcsolatba került onnan érkezett személlyel, akkor amennyiben lehetősége van a szülőnek, legalább 2 hétig tartsa otthon gyermekét, ne engedje az iskolába gyermeke és társai érdekében. Erről értesítse az intézményt, így a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető. Tünetek jelentkezése esetén telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával!
További információt és tanácsot a koronavírussal kapcsolatban az alábbi ingyenesen hívható zöld számon kaphat: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456
.

Köszönjük segítő együttműködését!”


Szünetel a kompközlekedés

Az Atlantis Visegrád Club Kft. tájékoztatása szerint a Visegrád és Nagymaros között közlekedő komp műszaki okok miatt bizonytalan ideig nem üzemel! A személyszállítást az üzemeltető a révhajóval továbbra is menetrend szerint biztosítja.


Baromfik zártan tartásának elrendelése

Az Országos Főállatorvos a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződés kockázatának csökkentése érdekében a Magyarország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan azonnali hatállyal elrendelte a baromfik zártan tartását. Az erről szóló határozat ITT olvasható.


A 2020. évi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés ütemterve (Visegrád családi házas övezet) letölthető → INNEN


Idegenforgalmi adó bevallás 2020

Honlapunkon elérhető a legújabb nyomtatvány. Ha egyéb, helyi adó nyomtatványokat is keres, kattintson IDE!


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók (2019/2020-as év)

Pest megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

ELOLVASOM


SZERKESZTŐSÉGI KÖZLEMÉNY

Tisztelt Olvasók!

Kérjük, hogy a jövőben írásaikat a visegradihirek@gmail.com címre küldjék!

A szerkesztőség címe: 2025 Visegrád, Fő utca 81. Telefon: +36 26 398 255. A cikkek leadásának határideje változatlan, azaz minden hónap 15-e.


A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a következő lakossági tájékoztatókat jutatta el hivatalunkhoz: ELOLVASOM


Ne dőljön be a csalóknak! A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztatója INNEN letölthető.


Intézze ügyeit elektronikusan!

Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel, melyek között Visegrád Város Önkormányzata is megtalálható.

Ügyintézés megkezdéséhez kattintson az alábbi linkre!

e•papír

Az Önkormányzati Hivatali Portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A Portál az alábbi linkre kattintva érhető el.

ELÜGY - ASP Portál


Vegye át házszámtábláját!

Az elmúlt évben lezajlott lakcímrendezést követően elkészült új házszámtáblákat az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja minden lakos számára. Átvételi lehetőség a hivatal nyitva tartási idejében a Fő utca 81. szám alatt. A következő felsorolásból láthatja, hogy készült-e már az Ön számára házszámtábla:

Mátyás király utca, Patak zug, Sziget utca, Szőlőskert utca, Újkert utca, Vár szer, Sirály utca, Schulek utca, Salamontorony utca, Gizella út, Duna-parti út, Malom köz, Török utca, Pázmány Péter utca, Temetősor utca, Szentgyörgypuszta út, Dobos utca, Rigó köz, Esztergomi út, Kálvária utca, Királykunyhó völgy, Lepence völgy, Nyírfa utca, Patak sétány, Jurta szállás, Mócsai tanya, Sibrik dűlő, Bányatelep utca, Kőbánya utca, Malomhegy utca, Rigó utca, Újkert köz, Rév utca, Duna utca, Feketehegy utca, Zách Klára utca, Mátyás köz, Panoráma út, Nagyvillám lejtő, Nagy Lajos utca.


Csatorna üzemzavar!

A szennyvízelvezető és tisztító rendszerek üzemeltetése során számos külső behatás éri a rendszer különböző elemeit, melyek hibák kialakulásához, üzemzavarhoz, és esetenként szennyvíz kilépéshez vezetnek. A DMRV Zrt. témával kapcsolatos tájékoztatóját ITT olvashatják.


Tájékoztató a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályzatról, valamint az égetés szabályairól: LETÖLTÖM


Üzletek, intézmények, vállalkozások, szálláshelyek kommunális hulladékának elszállításáról

Olvassa el tájékoztatónkat ITT!


Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról: tájékoztató


Tájékoztató az önkormányzati rendeletek hozzáférhetőségéről:  Tovább olvasom