vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Háziorvosi helyettesítés

Tájékoztatom Önöket, hogy 2019. július 17. és július 22. között szabadságon leszek. A helyettesítés az alábbiak szerint fog történni.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városházi Hírek

Városházi Hírek


Háziorvosi helyettesítés

Tájékoztatom Önöket, hogy 2019. július 17. és július 22. között szabadságon leszek. A helyettesítés az alábbiak szerint fog történni.

2019. július 17. szerda, DUNABOGDÁNYBAN - 08:00-11:00

2019. július 18. csütörtök, DUNABOGDÁNYBAN - 13:00-16:00

2019. július 19. péntek, DUNABOGDÁNYBAN - 08:00-11:00

2019. július 22. hétfő, DUNABOGDÁNYBAN - 12:30-14:30

A helyettesítést Dr. Csoma Attila látja el. Telefonos elérhetősége: +36 20 446 9604

Fenti napokon a nővéri rendelés VISEGRÁDON 08:12:00 órav között lesz, illetve a július 17-ei napon 10:00-14:00 óra között.

További ellátási lehetőség: Dr Csoma Attila rendelése LEÁNYFALUN:

2019. július 17. szerda 13:00 – 17:00
2019. július 18. csütörtök 8:00 - 11:30
2019. július 19. péntek 11:00 – 13:00

Megértésüket köszönöm!

Dr. Balogh Mónika
háziorvos


Zsákok átvétele

Ez úton kérjük a Tisztelt Visegrádiakat, hogy aki a 2019 II. félévi kommunális hulladékgyűjtő zsákokat még nem vette át, keresse fel a polgármesteri hivatalt a következő napokban ügyfélfogadási időben:

(https://www.visegrad.hu/ugyfelfogadas)

2019. július 22-től augusztus 2-ig igazgatási szünet lesz hivatalunkban; ebben a két hétben kizárólag halaszthatatlan anyakönyvi ügyekben tudunk a segítségükre lenni.

Megértésüket köszönjük!


Elérhetőségek - Visegrádi Polgármesteri Hivatal

Tájékoztatjuk a Tisztelt Visegrádiakat, hogy 2019. július 1-jétől a következő telefonszámokon érhetik el a Visegrádi Polgármesteri Hivatalt:

+36 26 398 255 és +36 26 398 163


Pályázati kiírás - Sziget utca 15. fsz. 2. lakás

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 110/2019. (05.23.) számú határozatával a lakások és helyiségek bérletéről, valamint a lakbérek mértékéről szóló 12/2014. (12.18.) számú önkormányzati rendeletben foglaltak szerint pályázatot ír ki a Visegrád, Sziget utca 15. szám alatt lévő fsz. 2. számú lakás bérleti jogviszonyára.

A pályázati kiírás ITT érhető el.


Legfrissebb tájékoztató a gát beruházásról

A Danubia Televízió témában készített összeállítása ITT tekinthető meg.


Egészségház

Visegrád Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében az „Orvosi rendelő” című alprogramra. Az egészségház épületével kapcsolatos bármilyen jellegű beavatkozás a pályázat eredményének függvényében fog megtörténni. Erről természetesen – az eddigiekhez hasonlóan – tájékoztatjuk majd Önöket.


Tájékoztató a Fő utcai csatornarekonstrukció állásáról

A DMRV Zrt. által a szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkálatok kivitelezésével megbízott ADONYI Vagyonkezelő Kft. képviseletében Adonyi József ügyvezető az önkormányzat megkeresésére az alábbi tájékoztatást adta:

A csatornavezeték cseréje a Fő utca patikától a Polgár boltig terjedő szakaszán folyamatban van. Sajnálatos módon a kivitelező által megbízott cég a kivitelező ütemtervétől eltérően kezdte meg a burkolat felbontását a Delta felőli szakaszon, amiért a lakosság szíves elnézését kérik. Kérdésünkre az ügyvezető arról tájékoztatott, hogy a csatornacsere egy üzemben lévő, ráadásul a Várost ellátó fővezetéken zajlik, melynek folyamatos üzemelését biztosítani kell. Ennek megfelelően a munkálatokat kizárólag szakaszosan – 3 métertől legfeljebb 15 méterig – lehet végezni. A munkálatok haladását befolyásolja az is, hogy a feltáráskor milyen közműhelyzet (pl. illegális lakossági rákötés, nem jelzett egyéb közművezeték) fogadja a munkát végző szakembereket, illetve, hogy van-e a feltárt vezetékszakasz közelében másik közmű. Másik közmű közelsége esetén ugyanis a munkálatokat kizárólag kézi erővel lehet elvégezni annak érdekében, hogy a másik közmű ne sérüljön. Ez sok esetben sajnos csak a feltáráskor derül ki, nincs feltüntetve a közműtérképen, vagy nem a közműtérképen feltüntetett nyomvonalon találjuk a valóságban! A burkolat teljes helyreállítására a vezetékcserét követő tisztítás, kamerázás, illetve nyomáspróba eredményeinek kiértékelését követően kerülhet sor. A beruházás ezen szakaszának várható befejezése 2019. július 10.

Adonyi József jelezte, hogy bár elérhetőségét a lakossági tájékoztatókon többször is közzé tettük, illetve április 16-án lakossági fórumot is tartott a témában, mégsem tapasztal lakossági érdeklődést. Ezért kéri, hogy kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban keressék őt telefonon a 70/430-7453-as telefonszámon. Mivel sokat tartózkodik a helyszínen, személyes konzultációra is van lehetőség. Adonyi József nem facebook felhasználó, így az ott közzé tett észrevételekre nem tud érdemben reagálni.


Visegrád Város Önkormányzatának a Város hivatalos honlapjával kapcsolatos közleménye ITT olvasható.

közzétéve: 2019. május 13.


Tájékoztató a patikaház felújításának állásáról

Visegrád Város Önkormányzata a patikaház tetőfelújítása miatt a fecskefészkek eltávolításával kapcsolatban engedélykérelmet nyújtott be a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályhoz.

A természetvédelmi szakemberek részvételével megtartott helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy a tetőfelújítást két ütemben lehetséges elvégezni tekintettel arra, hogy költési időben – április és szeptember között – nem folyhat építési tevékenység az érintett épületrészen. Az első ütemben a tetőfedés cseréjét végzi el a kivitelező, a második ütemben /a költési időszak után/ pedig az ereszalj faanyagvédelmi kezelése és felújítása zajlik majd. Mivel az eresz állapota miatt a falból darabok potyoghatnak, az állványzat és védőháló az első ütem befejezését követően az épületen marad. A második ütem munkálatai várhatóan szeptemberben kezdődnek. A kivitelező az átjárhatóságot lehetőségei szerint biztosítja.

Köszönjük türelmüket!


Ne dőljön be a csalóknak! A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztatója INNEN letölthető.


Intézze ügyeit elektronikusan!

Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel, melyek között Visegrád Város Önkormányzata is megtalálható.

Ügyintézés megkezdéséhez kattintson az alábbi linkre!

e•papír

Az Önkormányzati Hivatali Portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A Portál az alábbi linkre kattintva érhető el.

ELÜGY - ASP Portál


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

2019. január elsejétől Visegrád település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Ezzel a változással a városban a lakossági tulajdonú ingatlanok és társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

Részletes tájékoztatót a témával kapcsolatban ITT olvashatnak.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés 2019

A szolgáltatótól kapott 2019-es ütemterv letölthető: INNEN


Vegye át házszámtábláját!

Az elmúlt évben lezajlott lakcímrendezést követően elkészült új házszámtáblákat az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja minden lakos számára. Átvételi lehetőség a hivatal nyitva tartási idejében a Fő utca 81. szám alatt. A következő felsorolásból láthatja, hogy készült-e már az Ön számára házszámtábla:

Mátyás király utca, Patak zug, Sziget utca, Szőlőskert utca, Újkert utca, Vár szer, Sirály utca, Schulek utca, Salamontorony utca, Gizella út, Duna-parti út, Malom köz, Török utca, Pázmány Péter utca, Temetősor utca, Szentgyörgypuszta út, Dobos utca, Rigó köz, Esztergomi út, Kálvária utca, Királykunyhó völgy, Lepence völgy, Nyírfa utca, Patak sétány, Jurta szállás, Mócsai tanya, Sibrik dűlő, Bányatelep utca, Kőbánya utca, Malomhegy utca, Rigó utca, Újkert köz, Rév utca, Duna utca, Feketehegy utca, Zách Klára utca, Mátyás köz, Panoráma út, Nagyvillám lejtő, Nagy Lajos utca.


Csatorna üzemzavar!

A szennyvízelvezető és tisztító rendszerek üzemeltetése során számos külső behatás éri a rendszer különböző elemeit, melyek hibák kialakulásához, üzemzavarhoz, és esetenként szennyvíz kilépéshez vezetnek. A DMRV Zrt. témával kapcsolatos tájékoztatóját ITT olvashatják.


Tájékoztató a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályzatról, valamint az égetés szabályairól: LETÖLTÖM


Üzletek, intézmények, vállalkozások, szálláshelyek kommunális hulladékának elszállításáról

Olvassa el tájékoztatónkat ITT!


Új, elektronikus ügyintézési lehetőségek érhetők el ügyfeleink számára.

http://www.visegrad.hu/nyomtatvanyok


Önkormányzati tájékoztató a visegrádi úszóműves rév- és személyhajó kikötő bővítésével kapcsolatban.
 


Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról: tájékoztató


Tájékoztató hagyatéki eljárásról: Tovább olvasom


Tájékoztató az önkormányzati rendeletek hozzáférhetőségéről:  Tovább olvasom