Városházi Hírek

Városházi Hírek


RENDELÉSI IDŐ VÁLTOZÁS!

Értesítem Kedves Betegeimet, hogy 2019. október 17-én (csütörtök) a rendelési idő az alábbiak szerint módosul:

Visegrád → 09:15-12:00

Dunabogdány → 08:00-09:00

Kisoroszi → 15:00-16:00

Megértésüket köszönöm!

Dr. Balogh Mónika
háziorvos


Iskolafejlesztés

Ez úton tájékoztatjuk a Tisztelt Visegrádiakat, hogy 2019. október 10-én lejár az az ajánlattételi felhívás, amelyet a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. indított az elmúlt héten a „Visegrádi Általános Iskola bővítésének befejezése” tárgyában. Ezt követően nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatására kerül sor.

Sikeres eljárás esetén megtörténik a kivitelező kiválasztása és végre befejeződhet az iskolafejlesztés Visegrádon.


Magyar László Tornacsarnok – aláírtuk a kivitelezési szerződést!

2019. október 4-én Visegrád Város Önkormányzata képviseletében Félegyházi András polgármester és „A visegrádi Magyar László Tornacsarnok felújítása” tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás nyertes kivitelezője, a BAU-VIP Generál Építőipari és Szolgáltató Kft. nevében Vantal István ügyvezető aláírták a tornacsarnok felújítására szóló kivitelezési szerződést. A szerződés értelmében a felújítási munkálatok 2020 márciusában kezdődnek.


Önkénteseket keresünk

2017-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum látogatóit, turistáit megismerje.

A felmérés folytatásához azonban továbbra is sok önkéntes segítségére van szükség! A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) összehangolt munkája hozza meg a kívánt eredményt. A projekt következő fordulója 2019. október 25-27. között lesz. Az ezzel kapcsolatos felhívást ITT találják.


Útlezárás Tahitótfaluban

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Tahitótfalu Község Önkormányzatának kezelésében lévő, 11-es főút és Felső Villasor utca sarkán folyó beruházáshoz kapcsolódóan, csapadékvíz elvezetés építési munkák kezdődnek.

A munkálatok tervezett időtartama 2019. szeptember 30. (hétfő) 07:00 órától, várhatóan 2019. október 15. (kedd) 18:00-ig tart. A kiépítés megvalósításához a 11.sz főút 30+480 – 30+620 km szelvényei között (a Tildy Zoltán híd hídfőjétől a Felső Villasor utca becsatlakozásáig) félpályás útlezárás lesz érvényben a Budapest felé vezető oldalon. A munkálatok ideje alatt lámpás forgalomirányítási rendszer kerül kiépítésre.

Kérjük ezen az útszakaszon fokozott elővigyázatossággal közlekedjenek! Az építés során megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

(forrás: Tahitótfalu Község Önkormányzata)


Bursa Hungarica 2020

Megjelent a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2020. évi pályázati fordulójának kiírása! A pályázathoz Visegrád Város Önkormányzata idén is csatlakozott.

További részleteket ITT olvashat.


Nem vagy az unokám, nem versz át!

A rendőrség tanácsai arra az esetre, ha valakitől unokája, hozzátartozója nevében telefonon kérnek sürgősen nagyobb összeget.

ELOLVASOM


A Pócsmegyeri Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet közterület-felügyelő munkakör betöltésére.

A pályázati kiírás letölthető: INNEN


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a műszaki tartalom jelentős módosulásai miatt felfüggesztette az elmúlt év őszén kezdődött szennyvízcsatorna vezetékkel kapcsolatos rekonstrukciós munkákat.

A beruházás I. szakaszának átadása folyamatban van, a már megkezdett munkarészeket a kivitelezéssel korábban megbízott Adonyi Vagyonkezelő Kft. fejezi be.

Önkormányzatunk a munkálatok jövőbeni folytatásáig az eredeti állapot teljes körű helyreállítását kérte mind a megbízótól, mind a kivitelezőtől.

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. várhatóan új közbeszerzési eljárást fog lefolytatni a rekonstrukciós munkák befejezésére.

Visegrád Város Önkormányzata


A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR tájékoztatója a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérését ösztönző továbbadott támogatási konstrukciókról ITT olvasható.


Egészségház

Visegrád Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében az „Orvosi rendelő” című alprogramra. Az egészségház épületével kapcsolatos bármilyen jellegű beavatkozás a pályázat eredményének függvényében fog megtörténni. Erről természetesen – az eddigiekhez hasonlóan – tájékoztatjuk majd Önöket.


Ne dőljön be a csalóknak! A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztatója INNEN letölthető.


Intézze ügyeit elektronikusan!

Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel, melyek között Visegrád Város Önkormányzata is megtalálható.

Ügyintézés megkezdéséhez kattintson az alábbi linkre!

e•papír

Az Önkormányzati Hivatali Portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A Portál az alábbi linkre kattintva érhető el.

ELÜGY - ASP Portál


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

2019. január elsejétől Visegrád település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Ezzel a változással a városban a lakossági tulajdonú ingatlanok és társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

Részletes tájékoztatót a témával kapcsolatban ITT olvashatnak.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés 2019

A szolgáltatótól kapott 2019-es ütemterv letölthető: INNEN


Vegye át házszámtábláját!

Az elmúlt évben lezajlott lakcímrendezést követően elkészült új házszámtáblákat az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja minden lakos számára. Átvételi lehetőség a hivatal nyitva tartási idejében a Fő utca 81. szám alatt. A következő felsorolásból láthatja, hogy készült-e már az Ön számára házszámtábla:

Mátyás király utca, Patak zug, Sziget utca, Szőlőskert utca, Újkert utca, Vár szer, Sirály utca, Schulek utca, Salamontorony utca, Gizella út, Duna-parti út, Malom köz, Török utca, Pázmány Péter utca, Temetősor utca, Szentgyörgypuszta út, Dobos utca, Rigó köz, Esztergomi út, Kálvária utca, Királykunyhó völgy, Lepence völgy, Nyírfa utca, Patak sétány, Jurta szállás, Mócsai tanya, Sibrik dűlő, Bányatelep utca, Kőbánya utca, Malomhegy utca, Rigó utca, Újkert köz, Rév utca, Duna utca, Feketehegy utca, Zách Klára utca, Mátyás köz, Panoráma út, Nagyvillám lejtő, Nagy Lajos utca.


Csatorna üzemzavar!

A szennyvízelvezető és tisztító rendszerek üzemeltetése során számos külső behatás éri a rendszer különböző elemeit, melyek hibák kialakulásához, üzemzavarhoz, és esetenként szennyvíz kilépéshez vezetnek. A DMRV Zrt. témával kapcsolatos tájékoztatóját ITT olvashatják.


Tájékoztató a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályzatról, valamint az égetés szabályairól: LETÖLTÖM


Üzletek, intézmények, vállalkozások, szálláshelyek kommunális hulladékának elszállításáról

Olvassa el tájékoztatónkat ITT!


Új, elektronikus ügyintézési lehetőségek érhetők el ügyfeleink számára.

http://www.visegrad.hu/nyomtatvanyok


Önkormányzati tájékoztató a visegrádi úszóműves rév- és személyhajó kikötő bővítésével kapcsolatban.
 


Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról: tájékoztató


Tájékoztató hagyatéki eljárásról: Tovább olvasom


Tájékoztató az önkormányzati rendeletek hozzáférhetőségéről:  Tovább olvasom

szerző: Önkormányzat 2016. július 04. 10:29 „ hozzászólás ” : 77

Hozzászólások

Visszaajövőbe [2013-08-09 06:37:50]
kampány: Visegrádi Hírek 16. oldal

Most rohanok
most [2013-08-08 19:08:59]
Kedves Visszaajövőbe!

Én is úgy gondolom, hogy javítani kellene a helyzeten, de sajnos még nem sikerült. Amit írtam, az csak annak a jele, hogy nem igazán bízom a változásban ezen a téren. Egyébként milyen kampányról van szó?
Visszaajövőbe [2013-08-08 08:35:23]
Kedves Most!

Ha Ön nem tudja, hogy kinek mi a baja az orvosi ellátással és a patikával, akkor Ön csak nem olyan régen érkezhetett egy másik naprendszerből. Tudja a mostani városvezetés valóban igyekszik és egyre több problémára keresi a választ, de a korábbi, "majd csak kinyit a patika" hozzáállás miatt tartunk itt. Igen is jó, ha az emberek jelzik (akár egy fórumon), hogy valami nem stimmel.
Kedves Most! Írásommal nem Önt akarom bántani, nehogy félreértsen. Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy a struccpolitika nem túl hasznos. De ez csak egy vélemény. Nyilván nem kötelező ezzel egyetérteni.
Apropó! Létezik, hogy elindult a kampány? Csak mert hosszú hallgatás után újra színre lépett egy korábbi polgármester-jelölt (lásd Visegrád Hírek)...

Szép napot Mindenkinek!
most [2013-08-07 20:47:58]
Nem tudom kinek mi a baja az orvosi ellátással, vagy a patikával. A tváros vezetése a helyén van és kezeli a problémákat. A doktornő majd magvédi magát,ha tudja a patika meg kinyit a szabadság után.
Név: [2013-08-06 20:44:58]
Hozzászólás
Név: [2013-07-22 14:29:31]
Kedves Dr?Dr?!
A gyógyszertár szerintem mindenképpen hozzá tartozik a "fantasztikusan pocsék orvosi ellátásunk" csoportjához. Azt hiszem jól átgondolt, alapos cserére lenne szükség minden téren, mert ugyan minden van, csak sajnos igazából semmi nem használható....max. akkor, ha valóban semmit nem akarunk, csak épp egy igazolást, egy fájdalomcsillapítót, vagy egy elmex-et.
vélemény [2013-07-22 10:59:33]
Szerintem alkalmanként bármilyen bulit el lehet viselni, mindegy hogy tuc-tuc vagy hollárihó. Főleg nyáron, főleg egy idegenforgalmi településen, főleg emlékezve arra, hogy mi volt annak idején, a mi "zsenge" éveinkben. A probléma ott van, mikor minden nap, mikor ordenáré, mikor a mindennapi életmenetet zavarja. Nálunk az a baj, hogy nincs ún. üdülőövezet, mint pl. a Balatonnál, bár szerintem így is jut zajteher a lakosságra ott is bőven. De tudják, erről szól a nyár. Pedig gondolom nem csak medvék laknak a Balaton parton, akik majd télen alszanak, nyáron buliznak....
élhetetlen [2013-07-20 10:33:30]
Még szerencse, hogy nem szól egész éjjel a hollári-holláhó!
Mert valakit az is idegesít!
Bocs!
Név: [2013-07-19 20:21:14]
Még szerencse, hogy nem dobolnak!
Név: [2013-07-19 16:27:12]
Néhány tipp visegrádi polgárnak a Mátyás király (vagy Nagy Lajos, vagy Széchenyi) utcából:
Talán szólni kéne először a hangoskodóknak. Még az is lehet, hogy abbahagyják. Ha nem segít, akkor a tanárnak/csoportvezetőnek.
Ha az sem segít, akkor a tulajdonosnak/bérbeadónak/üzemeltetőnek.
Ha az sem, akkor be kellene jelenteni a rendőrségen/jegyzőnél.
Mer a "csend rendelet" önmagában csak egy pár sor egy darab papíron és nem lesz tőle csend!
visegrádi polgár [2013-07-19 07:59:57]
Egy másik téma:

A Mátyás király úti JEKA-ban "nyaralók" viselkedése egyszerűen kibírhatatlan, felháborító. Idén szinte minden csoport (tisztelet a kevés kivételnek) viselkedése kiveri azt a bizonyos biztosítékot. Üvöltenek, énekelnek, ordít a zene, az utcán játszanak, rohangálnak. Sokszor nappal is, de ami kibírhatatlan, az az esti, éjszakai viselkedés... Nincs csend rendelet este 10 után? Nem igaz, hogy nem lehet tenni semmit, hogy kulturáltan viselkedjenek.
?Dr?Dr!Dr?Dr! [2013-07-18 22:25:43]
No és mindebből kihagyjuk a gyógyszertárat...az most része ennek a "dicsért " egészségügynek avagy sem?!
Visegrádi [2013-07-18 21:14:42]
az egész egészségügy semmit nem ér nálunk.Mennyivel jobb a fogorvos, ?Van aki még jár hozzá?Ez állapot ? A képviselök vajon hol gyógyitják magukat.?nem csak a háziorvossal van itt gond ,a fogorvos sem különb.
Dr. Grácer Istvánné [2013-07-18 14:46:20]
Minden megosztó, ha annak veszem: az is, hogy szereti-e valaki a mákos tésztát, az is, ha nem.
A Képviselő-testületi ülésen lefolytatott, és mindenki által nézhető megbeszélésen
a háziorvossal kapcsolatos kérdésekre megkaptuk volna a konkrét válaszokat is.
Ha ez a fórum a kommunikáció terepe a háziorvos számára, akkor a vélemények is jönni fognak! Ilyenek is, olyanok is.
Az a véleményem, ha az ÁNTSZ megkapja a hivatalos értesítést, hogy a szerződés semmis, akkor a doktornő tovább nem praktizálhat.
A megvásárolt praxis mögé bebetonozott jogok és a további ellátási kötelezettség kérdésköre több, mint néhányunk levél-váltása, vélemény-cseréje, vitája.
Az már régen rossz, ha a város Önkormányzatának innen kell üzenni, amikor erre a szabályos keretek adottak voltak.
? [2013-07-18 13:37:58]
A rezsi témához is szeretnék hozzászólni:
Mi van akkor, ha szerintem 40ezer a rezsi, az önkormányzat szerint 60ezer. Mit csinálok: kifizetem a 40ezret és a többin vitatkozom. De hogy ne fizessek évekig semmit....
Kedves barátaim! Ti meg tudjátok otthon csinálni, hogy mondjuk évekig nem fizetitek ki a villanyszámlát, mert szerintetek az nem jogos?
??? [2013-07-17 16:29:34]
Szerintem nem az autómárkával van a legnagyobb baj. Talán még a köszönéssel sem. Inkább a betegekkel való kapcsolat a probléma. Nekem pl. nincsenek előítéleteim senkivel, amit tapasztaltam és amiért elmentem, azt az élet hozta. Nem tudok sokat azóta az itteni helyzetről, csak amit hallok. De én azt hallottam, hogy van egy másik orvosnő, aki helyettesít és sokan csak hozzá mennek, mert jó és szeretik is. Azt gondolom, vannak olyan munkakörök, ahol ha bármilyen nehéz is, mindig a jobbik arcát kell mutatni az embernek és amíg dolgozik, nincs semmi más. Ilyennek kellene lennie egy tanárnak, egy orvosnak, egy vendéglátósnak, stb.stb. - és mondom ezt úgy, hogy már 3 éve tapasztalom a különbséget. Ha kell, kapok a kérdéseimre válaszokat (ha esetleg butácskák is néha, vagy aggódóak). Megismer az orvos az utcán, pedig ritkán megyek és nem is lakunk egy helyen. Meg ilyen apróságok. Ez hiányzik - és nem lenne itt baj. Még emlékszem az öreg dokibácsira, na nekem Ő nagyszerű volt, minden téren. Hát...???
:( ! [2013-07-17 16:10:20]
Előre sajnálom az utódot. Ahogy emlékszem a Doktornéni még át sem vette a prakszist és látatlanúl, előre meg voltak az ellenségei. Aki hozzá jár, jó orvosnak tartja és nem a modoráért, ami köztudottan nem behízelgő. Az utodnak sem jósolok hosszútávon sokkal nagyobb népszerűséget, még akkor sem, ha előre fog köszönni a Trabantjából és szó nélkül fizeti a bérleti díjat. (Esetleg mások helyett is.)
??? [2013-07-17 10:49:05]
Ez a téma nem megosztó, hanem befolyásoló. A mindennapokat befolyásoló. És szerencsére a vélemények nyilvánításán kívül nincs bunkó megjegyzés, véleménye pedig mindenkinek lehet (és szerencsére sokaknak van is). Nekem az, hogy kellemetlen a szomszéd faluba orvoshoz járni, mikor itt is van. És talán nem is az orvosi, hanem az emberi hozzáállása a dolgokhoz az, ami miatt sokan elmentek. Hogy Visegrádon miért ilyen bonyolult minden, én sem értem, pedig már sokat gondolkodtam rajta. Talán valami(ki) hiányzik.....
? [2013-07-17 10:31:42]
Végre ismét egy jó megosztó téma! Én magam sem tudom, hogy mit gondoljak a doktornőről. Mint orvos: kifejezetten sokra tartom, de a polgárjogi viszonyait mintha nem tudná felnőtt ember módjára kezelni.
Kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a cirkusznak a vége. Igazából azt sem értem, hogy Visegrádon miért nem tudnak a dolgok egészen egyszerűen csak működni. Akkor energiáinkat fontosabb dolgokra tudnánk fordítani. Konstruktív építő jellegű feladatokat tudnánk elvégezni; vagy csak egyszerűen jól tudnánk érezni magunkat....
szerencsére nem beteg [2013-07-16 23:02:45]
Kedves Audi!
Támogatom, én is szeretném ha egy igazi jó orvosunk lenne végre, mert bármikor változhat a helyzet, és sajnos még beteg is lehetek, vagy Ön is vagy más és akkor dupla bajba kerülünk, egy jó orvos nélkül. A dokinénink szerintem jobb lenne, ha Pestre menne, ott a jó kis privi rendelőiben talán még hozzá is szól a betegekhez, nem csak a kötelező rossz a nyakán egy rendelés. Az én olvasatom szerint sincs érvényes szerződése, meg egyébként is nagyon necces ez a sok név átirkálás meg változtatás meg ilyesmik. Ha minden rendben valahol, akkor minek szinte évente ez a herce-hurca. Nekem már innentől nem kerek a dolog. A többi rendelő dolgairól semmit nem tudunk, pedig jó lenne a dokinéni állításait alátámasztva látni, vagy hivatalosan cáfolva, de valami.....
Audi [2013-07-16 18:36:00]
Köszönés: próbálja egyszer ki ! Jó reggel Doktornő, XY vagyok....Válasz: tessék!!!
Ha meg véletlenül bekerülök a rendelőbe, még véletlenül sem mondaná: tessék helyet foglalni!
Még egy jó orvost is nehéz megemészteni egy ilyen kis településen, ha nincs stílusa.
Egy közepes pedig irritáló.
Olvasatomban nem visszamenőlegességi problémák adódtak, hanem egyszerűen csak annyi, hogy a szerződése érvénytelen.
Én a magam részéről örülnék, ha innen elhúzna a vadonatúj Audiján...
Trabant [2013-07-16 15:33:36]
..amennyiben figyelmesen elolvassuk a közzétett fergetegesen hosszú levelet( nem tudom minek kellett az egészet ide bepötyögni) akkor abból azért kiderül, hogy a szerződést utólagosan két évre visszamenőlegesen módosítják???? amikor a melette levő fogorvos semmit nem fizet.
Abban azért igaza vann ennek a pökhendi nőnek, hogy talán a mellette levő szobák fűtési számláját, amit szinte lekásnak használtak.....talán nem neki kellene fizetni.
A háziorvosi rendelőkbe fel lett szerelve külön mérők ?
??? [2013-07-16 12:59:02]
Vagy legalább is kellene rendezni, vagy illene...
Egy ilyen kis településen egy háziorvosnak teljesen más viselkedést kellene tanúsítania. A mi dokinénink "boldogság", ha visszaköszön. És évek óta ez a huza-vona....legyen már vége.
Audi... [2013-07-16 08:26:41]
Nagyon örülök, hogy a nem doktornő lett a polgármester! Lehet hogy a Képviselő-testületi ülésekre sem ment volna el. Ha a praxis privát, és a TB százezreket fizet a vállalkozó orvosnak, akkor rendezni kell a számlákat is.
Név: [2013-07-13 14:45:17]
Lehet hogy drnéni azért választotta Klárikát, mert ezt tudta?
Hálás [2013-07-13 09:09:04]
Klárika nélkül nagy bajban lennénk. Ő mindig helytáll, neki elsők a betegek !! Köszönjük.
szerencsére nem beteg [2013-07-11 22:52:20]
Végre tiszta víz kerülhet a pohárba!
Mellesleg Visegrád teljes egészségügyi ellátása egy hatalmas káosz és csőd, mindenestől, sajnos.
Ez egyáltalán nem méltó ahhoz, amit képzelünk magunkról. Mások miatt sem, de önmagunk miatt meg főleg nem.
Dr. Balázs Mária [2013-07-10 16:22:30]
Tájékoztató:

Magyarországon, -tudomásom szerint- vidéken, falun és városban, de még a fővárosban sem, kérnek bérleti díjat a háziorvosi rendelők működtetéséért az önkormányzatok a háziorvosoktól.
Visegrádon a fogorvosi rendelő használatának nincs bérleti díja, talán még a fűtési díjat is az önkormányzat vállalta magára, az egészségügyi szolgáltató helyett.
Egy átlagos háziorvosi rendelő (a törvényi előírásoknak megfelelő méretű, rendelőről van szó) éves működési költsége (rezsiköltsége), a telefonköltség kivételével, kb. 300000Forint.
Az alábbi levél tartalma, színvonala, szellemisége számomra vállalhatatlan, értelmezhetetlen, de hűen, szószerinti közlést választottam.
Levelemet a Visegrádi Hírek szerkesztőségének is eljuttatom megjelentetésre.

A levél:
VALUMED Egészségügyi Szolgáltató Kft.
Dr. Balázs Mária ügyvezető részére
2025 Visegrád, Fő utca 38.
Ügyszám: 62-22/2013
Tárgy: Visegrád Város Önkormányzata és a VALUMED Egészségügyi Szolgáltató Kft. közötti háziorvosi ellátásra vonatkozó szerződéses jogviszony áttekintése
Tisztelt Dr. Balázs Mária!
Visegrád város képviselő testülete – miután a 2013. április 18-ai képviselő-testületi ülésen, az ülés napján bejelentett távolmaradása miatt a háziorvosi tevékenység ellátásáról szóló 2012. évi beszámolóját érdemben megtárgyalni, s ezért elfogadni nem tudta – 2013. június 6-án (előzetesen egyeztetve jogi képviselőjükkel Dr. Balogh B. Gábor ügyvéd úrral) a beszámolót ismételten napirendre tűzte. Az ügyvéd úr a testületi ülésen nem kívánt megjelenni és Ön sem jelent meg; távolmaradását sem jelezte előzetesen.
1.) Tájékoztatom, hogy
- a 2013. április 18-ai képviselő testületi ülésen az ülés napján a VALUMED Kft. Ügyvezetőjének bejelentett távolmaradása miatt érdemben éves szakmai beszámolóját megtárgyalni nem tudta, s mivel a 2013. június 6-i megismételt testületi ülésen – távolmaradását előzetesen be nem jelentve – sem vett részt, a képviselő-testület a 2012. évi beszámolóját nem fogadta el (hat. sz.:134/2013 (06.06.) határozat mellékelve)
- megállapította a beszámolási kötelezettség elmulasztása miatt a Kft. Szerződésszegő magatartását és 135/2013 (06.06.) számú határozatában ismételten megerősítette következőképpen összefoglalható álláspontját.:
1.1 Az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. tv. 3.§ (8) bekezdésében foglalt és a törvényi követelményeknek megfelelő tartalmú feladat-ellátási szerződéses jogviszony létrehozásával kapcsolatos kötelezettségét az önkormányzat a Kft. ügyvezetésének magatartása miatt nem tudta teljesíteni.
1.2 Függetlenül attól, hogy a gyakorlatban az 1998. január 1-től létrejött szerződéses jogviszony kezdete óta a háziorvosi teendőket a gyakorlatban a szolgáltatás nyújtására jogosult Kft. tagjaként-ügyvezetőjeként Dr. Balázs Mária háziorvos látja el.
1.2.1 Vitatja Visegrád Város Önkormányzata, mint megbízó és a 209. december 2-án újonnan alakult Valumed Egészségügyi Szolgáltató Kft. között 2010. február 1-én létrejött szerződésmódosítás okaként rögzített, a jogutódlásra-névváltozásra utaló indoklási tényállítás valós tartalmát, mely megkérdőjelezi a Felek közötti szerződéses jogviszony érvényességét a fenti időponttól,
1.2.2 Szerződésszegő magatartásnak tartja a Kft. által felhalmozott és az orvosi rendelő használatával kapcsolatos jelentős összegű működési költség (rezsi) – fizetési kötelezettség elmulasztását és 1.2.3. álláspontja szerint az önkormányzat tulajdonát képező 94,85 m2 hasznos alapterületű, 3 helyiségből álló háziorvosi rendelő ingyenes használatára 2010. február 1 napjától nem jogosult, tehát használati díj fizetésére kötelezhető.
2.) Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 135/2013. (06.06.) számú határozata alapján
2.1 felszólítom, hogy a 2013. augusztus 31-ig fizesse meg az Önkormányzatnak az OTP Bank Nyrt-nél kezelt xxxxxxxx-xxxxxxxx számú számlájára pénzintézeti átutalással összesen 1.186.473 azaz egymillió száznyolvcvanhatezer-négyszázhetvenhárom forint rezsi-számla tartozását és az összeg fizetési határidőt követő naptól a teljesítés napjáig számított törvényes kamatát a következő részletezésnek megfelelően:
Jogcím Számlaszám Szla kelte Fiz. Határidő Követelés (Ft) Teljesített (Ft) Hátralék (Ft)
-gázszámla SZ 12S00000005 2012.02.29. 2012.02.29. 105.870 104.000 1.870
SZ 12S00000085 2012.08.30. 2012.09.13. 435.551 235.551 200.000
-villany SZ 12S00000108 2012.10.15 2012.11.05. 199.981 xxxx 199.981
-víz SZ 12S00000109 2012.10.15 2012.11.05. 133.180 xxxx 133.180
-gáz, villany és víz SZ 13S00000033 2013.03.28. 2013.04.27. 651.442 xxxx 651.442
Mindösszesen 1.186.473

2.2. tájékoztatom, hogy
2.2.1. a 2002. december 03-án és 2005 augusztus 24-én aláírt „Háziorvosi teendők ellátására „MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁS – Kétoldalú megállapodások” 6. pontja alapján érvényes szerződés hiányában nem csak a rendelő működtetésével kapcsolatos rezsiköltségek teljes egészében történő megfizetésére kötelezhető, hanem 2010. február napjától nem illeti meg a rendelő ingyenes használata sem, tehát az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről, valamint lakbérének mértékéről szóló 11/2006 (V. 19.) számú önkormányzati rendelet alapján a használati díj megfizetésére is, kivéve ha a Képviselő-testület erről (külön írásbeli kérelme alapján) – figyelemmel a háziorvosi teendők tényleges, de ideiglenes ellátására a szerződéses jogviszony rendezéséig, vagy új szerződéses jogviszony létrehozásáig – a kötelezettsége alól az ellátási felelősséget viselő önkormányzat felmentést adhat;
2.2.2. a Visegrád, Fő utca 38. szám alatt használat 94,85m2 alapterületű háziorvosi rendelő használat után az Ör. 16.§. (2) bekezdése alapján felszámítható használati díj összege 2010. február 1-től 1.555.540 Ft. (400 Ft/m2/hónap, összesen 37.940 Ft/hónap), s a törvényes kamata pedig 146.975 forint.
3.) Amennyiben a fentiekben megjelölt határidőre a számlatartozás alapján fennálló díjhátralékkal kapcsolatos kötelezettségének nem tesz eleget, az Önkormányzat
3.1. egyrészt a követelések tekintetében intézkedést kezdeményez a tartozás polgári bírósági eljárásban történő megfizetése,
3.2. másrészt a követeléssel egyidejűleg pedig a szerződéses jogviszony semmisség miatti érvénytelenségének megállapítása érdekében keresetet terjeszt elő,
3.3. végül pedig a polgári jogi igény érvényesítésével kapcsolatos intézkedéséről – utalva korábbi megkeresésére adott válaszaikra – a Pest Megyei Kormányhivatal Szentendrei Járási Hivatala Járási Népegészségügyi Intézetét (Járási Tisztifőorvost) és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Közép-magyarországi Területi hivatala Ártámogatási és Finanszírozási Osztályát tájékoztatjuk az Önkormányzat álláspontjáról és intézkedéseiről.
4.) A képviselő testület több alkalommal tett kísérletet – az elutasító magatartása miatt eredménytelenül –az elmúlt évek során a szerződéses jogviszony rendezésére.
4.2. A Kft. ügyvezetése évek óta:
4.2.1. hiteles iratokkal (közte okiratokkal) bizonyíthatóan visszautasítja a város egészségügyi alapellátásának módja és a szerződéses jogviszony értelmezése tárgyában az Önkormányzat illetékes bizottsága, képviselő-testülete, tisztségviselői és jogi képviselete kezdeményezett személyes konzultációra, egyeztetésre irányuló kezdeményezéseket.
4.1.2 figyelmen kívül hagyja, hogy
- az egészségügyi alapellátás biztosítása a helyi önkormányzat kizárólagos és törvényes kötelezettsége, feladata,
- a kötelező feladatát, ellátási kötelezettségét szerződéses jogviszony keretei között, akár vállalkozó jogi-vagy magánszemély megbízásával teljesítheti,
- konkrétan az át nem ruházható egészségügyi vállalkozás gyakorlását biztosító vitatott szerződés alapján az egészségügyi vállalkozás évente köteles a képviselő-testületnek beszámolni tevékenységéről,
- A Felek a szerződésből következő mindenfajta jogvitát kötelesek annak keletkezésétől számított 15 napon belül közös egyeztetési tárgyalásokon (és nem írásbeli kérdések és válaszok, azaz folyamatos levelezések útján) megvitatni.
4.2. A Kft. ügyvezetése érdemben figyelmen kívül hagyja az önkormányzat azon álláspontját is, mely szerint
4.2.1 a háziorvosi teendők ellátására az Önkormányzat (mint Megbízó) és az Ön által képviselt Balázs Dr. Kft. (mint Megbízott) között 1997. november 26-án létrejött (alap) szerződés, illetve a több alkalommal – Megbízó törvényes képviselőjének közreműködésével – történt módosítás tekintetében a Megbízó részéről alapvető kifogások merültek fel,
4.2.3. viszont a 2010 február 01. napján a megbízott SANÁTIO PRO VITA Kft. részvételével aláírt szerződésmódosítás érvényessége – a cég nevének VALUMED Egészségügyi szolgáltató Kft.-re történő változására utaló valótlan hivatkozással már egyértelműen vitatható,
- legfőképpen azért, mert a VALUMED Kft. nem jogutódja egyetlen előző Megbízott vállalkozásnak sem, a 2010. május 17-én végelszámolással (jogutód nélkül) megszűnt SANATIO PRO VITA Kft-nek pedig végképpen nem,
a.) függetlenül attól, hogy valamennyi (jogutódnak tekinthető) vállalkozás esetében a törvényes képviselőként Dr. Balázs Mária járt el, az alapszerződésben foglalt átruházási tilalom megsérült,
b.) a szerződésmódosítás, illetve (következésképpen) a VALUMED Kft. megbízotti jogviszonya jogutódlás (névváltozás) címén nem állhat fenn, az ilyen eljárásban létrejött szerződéses tartalom alapján az alapszerződést megbízottként létrehozó Kft. és a megváltozott elnevezésű jogutódjai helyébe a VALUMED Kft. jogszerűen nem léphet.
5.) A Pest megyei Kormányhivatal Törvényességi Osztályának következő lényegi tartalmú állásfoglalására is utalva az Önkormányzat megalapozottan kezdeményezte mindeddig a helyi önkormányzatokról szóló 1990. év LXV. törvény 8.§. (4) bekezdésében előírt ellátási kötelezettség biztosítására is utalva érvényes szerződési jogviszony létrehozását, de elsősorban a Kft. ügyvezetése jóhiszeműségének, a Felek között eddig lefolytatott párbeszéd és a polgári jogviszonyok alapelvei között megfogalmazott kölcsönös együttműködés hiánya miatt nem látott más lehetőséget, mint a 134-135/2013.(06.06.) számú képviselő-testületi határozatokban megfogalmazott intézkedések megtételét.

Visegrád, 2013. július 5.

Üdvözlettel: Félegyházi András
polgármester
Bonfini [2013-07-03 18:55:13]
Nem tudom ki olvasta a júliusi Visegrádi Híreket, ki nem, de meg kell mondjam, ilyen maga-magát marcangoló, őszinte hangvételű, ugyanakkor bátor írást (mely nem mellesleg "mívesen" fogalmazódott meg), nem tudom mikor olvastam utoljára a helyi lap hasábjain.

Nem mondom, hogy mindennapjainkat leginkább befolyásoló dologról szereztem információkat, de Graczár Zsolt írásának olvasása mégis - a szó szoros értelmében - lélekemelő volt.

Hisz mi lélekemelőbb annál, mikor felebarátunk a "nagyközönség" elé áll, s beszámol arról, amiről mi, "körülállók" gyakran csak hallgatunk, sőt palástoljuk; hogy mily esendők, "félszerzetek", betegségtől gyötört, porszemek vagyunk.

Minden elismerésem, Zsolt!
Dr. Grácer Istvánné [2013-06-23 06:46:44]
Arra szeretném kérni az illetékeseket, hogy tegyenek hathatós lépéseket annak érdekében, hogy az elviselhetetlen SZÚNYOG invázió megszűnjön!
Naponta hallani, hogy kiemelt figyelemmel kezelik a Dunakanyar térségét. Jobban örülnék azonban, ha ez nemcsak retorikai gyakorlat lenne.
visegrádi [2013-06-21 22:34:34]
Vendégmunkás! Nincs hitelem. A rezsim és a fizetésem arányát írtam le. És nem panaszképpen. Csak reagáltam arra, hogy a "vendégmunkás fizetése felét ide fizeti ki lakhatása fejébe". Ennyi. Továbbra sem értem, hogy ennek mi köze van ahhoz a viselkedéshez, amit itt többen feszegettek.
Kis problémát vélek felfedezni a hozzáállásában. A közösségbe való beilleszkedés hajlandóságáról beszélünk, amit keresek, keresek, de nem nagyon találom...
Név: [2013-06-20 18:21:38]
Próbálták, próbálták a rendőrségen, csak nem forgott a nyelve!
Név: [2013-06-20 12:20:12]
Meg kellene hallgatni mindkét felet!
? [2013-06-19 15:50:58]
Helyi? Nem helyi? Ez nem kérdés. Képes-e civilizált ember módjára viselkedni? Ez a kérdés.

Az ember próbál toleráns lenni. De amikor azt hallom, hogy valaki egy kis unokájával együtt bicikliző nagyapát fenyeget, elszáll az agyam. Az ilyen egyszerűen csak takarodjon a .....-ba. Ha helyi, ha nem.
vendégmunkás... [2013-06-19 10:11:54]
Tisztelt Visegrádi ha önnek hitele van az az Öné,erröl mi nem tehetünk ,nekem is van ha netán valaki kifizetné én holnap költöznék...
vendégmunkás... [2013-06-19 10:05:15]
Milyen segélyre gondolt Kedves helyi lakos ? Ha nincs bejelentett munka nincs segély ...
helyi lakos. [2013-06-19 08:24:12]
A vendégmunkás álltalában alkalmi munkából él ahol nincs bejelentve, vagy segélyböl.Ez azért egy kicsit felháborito, és az adó fizető régi lakosságnak rettegni kell tölük. vajon miért ?
visegrádi [2013-06-18 13:22:24]
Kedves vendégmunkás! Nagy tisztelettel közlöm Önnel, hogy én, visegrádiként fizetésem közel 80 százalékát fizetem "lakhatásom fejébe". Mi köze ennek az antiszociális viselkedéshez?
vendégmunkás... [2013-06-18 10:42:40]
Kedves mami ne feledje senki hogy a ,,,vendégmunkás,,, fizetése felét ide fizeti ki lakhatása fejébe ,valahogy ezt nem emlitik sehol...
Név: [2013-06-14 19:17:03]
Ha a nagy kirándulóbuszok bejöhetnek, akkor a Volán járatai miért nem?
? [2013-06-14 14:05:24]
Ott találkozunk hétvégén (?)!
Helyi lakos [2013-06-14 12:16:04]
Nem gondolják, hogy valamilyen formában nyomást kellene tenni a közút kezelőre és a volánbuszra? Lassan eltelt egy hét és akinek nincs autója nem tud dolgozni járni, veszélyben a munkahelye. Bár lehet, hogy arra játszanak, hogy minél több közmunkás legyen városunkba.

Tegyenek már végre valamit, a Volán rendelkezik kisebb buszokkal is, nem kell a nagy Volvókat küldeni, csak mentsék meg a lakosaik állását, amennyiben számítunk Önöknek!
Név: [2013-06-14 07:32:05]
Na, kérdőjel, látom ráér! Nyomás zsákot üríteni! :)
? [2013-06-13 14:35:23]
Látom, hogy társadalmi vitára van bocsájtva a településképpel kapcsolatos rendelet. Kérdéseim valának:
1. ez megint csak ránk fog vonatkozni, vagy ezúttal az önkormányzat is tesz valamit a lepukkant központi fekvésű ingatlanaival?
2.eltűnnek végre a villanyoszlopra és egyéb helyekre gusztustalan módon feldrótozott "zimmerfrei" táblák?
Dr. Grácer Istvánné [2013-06-07 12:55:27]
K Ö SZ Ö N E T mindenkinek, aki segít ebben a nagy veszélyben. Nagyon megnyugtató, hogy a teljes védvonalon ma már készen áll a megerősített fal! Reméljük meglesz minden munka gyümölcse, és mielőbb levonul az áradat.
Ragó Attila [2013-06-07 02:12:31]
Tisztelt Visegrádiak!

Az árvíz i védekezésben a Mátra Mentőcsoport tagjaként a mi csapatunk is kiveszi a részét a dunai munkából, reméljük hathatós segítséget tudunk adni.

A Füzesabonyi Szent Flórián Tűzoltó Egyesület 5 tagja a kis műszaki mentőnkkel a 11-es út mentén építi a védművet.

Kitartást és sikeres védekezést kívánok,

Ragó Attila
egyesületi elnök
Dr. Balázs Mária [2013-06-04 09:24:07]
TÁJÉKOZTATÁS


Kedves visegrádi lakosok!


Az előre jelzett súlyos árvízhelyzet miatt jelzem, hogy 2013.06.06.-tól állandó orvosi készenlétet biztosítok.
A következő telefonszámokon kérhetnek orvosi segítséget a nap 24 órájában, mindaddig, amíg az árvízvédelmi készenlét tart.

30/22 68 111

30/ 27 80 855

Tisztelettel: Dr. Balázs Mária
lakos [2013-06-03 17:43:37]
hát ezt tényleg jó hallani, Robin Hood....tetszik ez az újabban odafigyelünk egymásra....nagyon
! [2013-06-03 11:48:17]
Egy rendőr nem váltja meg a világot itt sem, főleg ha a kollégája a bevándorló cimborája és hajlamos félre nézni! Ami pozitív a történetben hogy állítólag perceken percek alatt bilincsben volt a "kis elálló fülű", és történt is valami!
? [2013-06-03 11:29:32]
A kéményseprők nálam tavaly kétszer próbálkoztak. Mondjuk másodjára sikertelenül...

Más: óva inteném a fiatalokat az önálló revanstól. A rendőrök a bűnözők ellen tehetetlenek (vagy tétlenek), de ellenünk persze önbíráskodás jogcímén rögtön intézkednek. Erre mindig lesz rendőr, autó, pénz, ügyész, bíró stb.
bravo [2013-06-03 11:25:41]
Én nem aggódom a kis elálló fülű kocsog miatt. Nyilvánvalóan nem kell semmitől tartanunk a közutakon, hiszen rendőreink teszik a dolgukat, és nem csak pénzbehajtással foglalkoznak...
Bártfai Ildikó [2013-06-03 10:38:48]
Kedves Hozzászólók!

Akkor valaki mondja meg, hányszor kell ezt az 1910.-Ft-ot megfizetni évente? Mert nekem egyetlen kéményem van, jött a pasi, megnézte, azt mondta szép tiszta, rendben. Majd fizettem egy nagy papírra (tanúsítvány) 1910.- Ft-ot, majd adott egy picikét, amire az van írva, egyszerűsített számla második alkalom. 1910.-Ft. Kifizettem, majd mondta,jönnek még egyszer, de akkor majd már nem kell fizetnem semmit. Most mi van? Máshol is így történt ez? Annyira gáz, hogy az embernek éjjel nappal toppon kell lennie, különben mindenhol átvágják...
mami [2013-06-03 10:25:17]
Kedves Fiatalok!
Én is nagyon szurkolok, valóban teljes csőd, hogy befogadunk valakit, majd rettegünk tőle/tőlük. Agyrém! Csak nagyon ésszel, nehogy baj legyen, mert az a törvény, aki most esetleg semmit nem csinál, nem lehet tudni ki mellé áll, ha valami baj éri (esetleg néhány pofont kap) az egyébként zaklató bevándorló! Nagyjából egyébként semmi bajom a "vendégmunkásainkkal", az, hogy lassan többen vannak mint mi, az egy dolog, ami felháborít, hogy velünk szemben valamiért, kivételes jogokat gyakorolhatnak és sajnos élnek is vele.... Csak megfontoltan, légyszives....mami
Little John [2013-06-03 09:47:33]
Gratulálok, végre valami összefogás!

Az Isten áldja Önöket Robin Hood!

Hajrá fiatalok!
Név:Robin Hood [2013-06-03 08:30:41]
Tisztelt Visegrádiak!Az ominózus ittas vezetés illetve a renitens család híre a visegrádi fiatalok körébe is elhíresült.Ennek okaként szervezkedés kezdődött és a következő döntés született.A hírhedt család tevékenysége figyelemmel van kísérve és ha a hatóságoknak nem sikerül érdemben fellépni a garázdaságok ellen,úgy fiataljaink igenis megvédik városunkat és polgárait.Amennyiben valakit atrocitás ér ezzel a családdal szemben kérjük jelezze itt a fórumon vagy szóljon a közelségében élő visegrádi fiatalnak!Szorgos népünk győzni fog!
Dr. Grácer Istvánné [2013-06-03 07:49:16]
Tisztelt Visegrádiak,

olvasva a Duna osztrák szakaszán lévő hatalmas áradását, eszembe jutott az itteni
2002-ben átélt időszak. Közel 300.000 homokzsákot töltöttünk meg mindannyian, hatalmas teherautókon hozták a nagy parkolóba a homokot, és a 11-es út 70 cm magas gáttal volt dupla sorosan védve a teljes visegrádi szakaszon. Az utolsó pillanatban érkezett a honvédségi segítség, amikor már mindenki elájult a fáradtságtól. Tény, hogy a sportpálya körül azóta felépült a gát, ez valamennyit segíthet, de tennivalónk sajnos bőven lesz megint!
Van elég zsák, homok, teherautó, rakodógép, és a védelmi munkákhoz nélkülözhetetlen műszaki ismeret?
Dr. Grácer Istvánné [2013-05-31 08:06:38]
Tisztelt Fórumozók,

tegnap az alábbi díjakat számlázta le nekem a kéményseprő.
1.910 Ft/ kémény
Természetesen minden szilárd-tüzelésű kéményt kikotortattam vele. Nem szoktam ugyanis olyan szolgáltatásért fizetni, melyet nem végeznek el.
2.030 Ft/ gáz kémény
A számlázott díj megegyezett a Magyar Kémény Kft. honlapján található 2013-ra kiszabott bruttó díjával.
Akik irreálisan magas díjat fizettek, forduljanak közvetlenül a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez, vagy a helyi jegyzőnél tegyenek bejelentést!
Az egységes, július 1-től érvényes hatósági ár ezután minden árfelhajtó próbálkozást
lehetetlenné tesz.
Visegrádi [2013-05-30 20:51:21]
Mire várunk ?Vagy megvárjuk hogy nagyobb legyen a baj ?Miért kell egy családtól mindenkinek rettegni ?
lakos [2013-05-30 20:20:32]
...és ez az ittas vezető már nem kevés embert inzultált itt Visegrádon....sok embernek okozott már álmatlan éjszakát...és akkor finoman fejeztem ki magam....:-(
Magdolna [2013-05-30 19:47:03]
T Fórumozok. A minap érdekes eseménynek voltam tanuja a Fő utcán.Egy nagypapa és unokája sajnálatos módon belekeveredett egy kőzúti eseménybe.Egy feltehetően ittas vezető felszaladt autójával a járdára.A nagypapa szépen megkérte hogy ne üljőn vissza autójába,amire ő elég agresszivan reagált.A nagypapa és unokája tovább ment. Később arra lett figyelmes hogy nagy sebességgel jőn autojával utána,és csak lélekjelenlétének kőszőnhette, hogy kerékpárjával amin hátul űlt az unoka fel tudott hajtani a járdára.A vezető hirtelen fékezve megállt és neki esett a nagypapának.Szegény gyerek nagyon megijedt és pánikba esett.A nagypapának egy nagy büne volt hogy rosszkor rossz időben rossz helyen volt és merészelt szólni hogy ilyen állapotban talán nem kellene autóba ülni.Minek kell még tőrténni hogy biztonságban tudjunk fényes nappal a városban sétálni ?
? [2013-05-29 11:43:27]
Tisztelt Dr. Grácer Istvánné!

Kérem vegye a fáradtságot, és mindannyiunk nevében tegyen meg annyit, hogy kérdését úgy, ahogy van, kimásolja innen és egy elektronikus levél formájában küldje meg a fogyasztóvédelmi hatóságnak. Ők minden ilyen észrevételre reagálnak.
Véleményem szerint a Magyar Kémény Kft kezd ízléstelen "hatóságosdit" játszani; egyáltalán nem ártana nekik egy vizsgálat....

Megtenné, hogy majd megosztja velünk a fejleményeket?
Bonfini [2013-05-16 17:23:42]
Tisztelt Dr. Grácer Istvánné,

Köszönet az információért! Én már kinyomtatva az árlistát és figyelve a dupla számlázást, várom a drága delikvenseket!
Még egyszer köszi!
Dr. Grácer Istvánné [2013-05-16 14:08:53]
Tisztelt Hölgyeim/Uraim,

közérdekű kérdésem lenne a kéményseprés díját illetően. Összevetve a Magyar Kémény Kft. internetes honlapján közzétett Pest megyére vonatkozó árait a szomszédomnál beszedett tarifával, szeretném tudni az eltérés magyarázatát.
Ha évente 1 alkalommal jelenik meg a kéményseprő a háznál, akkor miért 2 alkalomra számláz dupla díjat?
Egyszeri, vagy kétszeri díjat kell-e fizetni?
Két éve közvetlenül reklamáltam a cégnek, személyesen kerestek fel, és visszatérítettek nekem a beszedett díjból.
Önöknek is ???
Mivel a pontos tarifa tisztázásáig nem voltam hajlandó fizetni, a cég munkatársa Molnár Zsolt azt mondta nekem, csak ma tudja elvégezni a munkát.
Amikor pedig elmeséltem neki, hogy őrzöm a visszatérítési díjról a nyugtát, letépett egy értesítő lapot, és jelezte, hogy 30-án ismét felkeres.
Nem vele óhajtok vitatkozni, hanem mindannyiunk érdekében szeretnék tisztán látni!
:( [2013-05-16 08:04:24]
Olvasgatom itt a hozzászólásokat és értetlenkedem. Most komolyan: valóban akkora nagy baj az, ha egy lomtalanítást kulturált körülmények között akar egy önkormányzat megvalósítani? Valóban akkora nagy baj az, hogy egy közmeghallgatáson a polgármester megkéri a rendőrség jelen lévő képviselőit - nevezetesen a szentendrei kapitányságvezetőt, hogy használják hétvégén a sebességmérőt, mert a vár felé közlekedő gyorshajtók veszélyeztetik az arra lakó időseket, gyerekeket és kirándulókat????

Mi van veletek, emberek?

Bravo-nak pedig üzenem, hogy nézze figyelmesebben a "közvetítéseket" és akkor kiderül számára is, hogy mi, visegrádiak egyetlen "elöljárót" fizetünk, akit törvény szerint kötelező, a többiek mind lemondanak tiszteletdíjukról valamilyen közcélra. Kíváncsi vagyok, maga csinálná-e?
Név: [2013-05-15 22:47:04]
Újrahasznosítás:
"Az újrahasznosítás a gyűjtőneve mindazon tevékenységeknek, amelyek célja, hogy az ember által készített, tartós, nem természetes, főleg hulladékká váló anyagokat nyersanyaggá alakítsa át és olyan másodlagos, újra hasznosítható anyagokat állítson elő, amelyek segítik a természetes anyagok felhasználásának csökkentését."

/Forrás: Wikipédia/

Valahogy itt nem találtam meg a guberálást!

Ja, és publikálás előtt nem árt, ha kétszer is megnézi: enviroment protektion nem egyenlő environment protektion!!!
:) dőreség!
Bravonak [2013-05-15 21:49:08]
Bravo!

Felhomályosítom, hogy ezt a sebességmérő berendezést - alias traffipax - legalább 5 éve (de lehet, hogy 6) vásárolta az önkormányzat a rendőrség munkáját megsegítendő. Gondolom, most megkérték őket, hogy ugyan, porolják már le azt a készüléket és használják. Gondolom nem "pénzbehajtási" célzattal, hanem azért, hogy az Ön feltételezett gyermekét ne üssék el vasárnap a Fellegvár felé száguldó motorosok.
Ám ha ez a szabályos közlekedést elősegítő törekvés Önt annyira zavarja, hirdethetünk például gyorsulási versenyt is Visegrád utcáin - nehogy már az adóforintjainkat csak úgy eltékozolják mindenféle sebességkorlátozás betartására kényszerítő akciókkal!

Én azt mondom: Autósok, Motorosok! Bojkottáljuk a pénzbehajtást! Közlekedjünk szabályosan! Bravo!
háhá [2013-05-15 16:41:51]
Éljenek a szemét- és vasfelhalmozó gyorshajtók!!!
? [2013-05-15 11:47:06]
Dőreség! A fémre vevő van.

Mr. Enviroment-protection! Ezt hívják úgy, hogy újrahasznosítás.
bravo [2013-05-15 11:45:14]
Látom a közvetítésben, hogy a mi pénzünkből fenntartott elöljáróink a mi pénzünkből olyan eszközöket vásárolnak a szintén mi pénzükből fenntartott rendőröknek, melyekkel még többet tudnak majd elvenni a mi pénzünkből: traffipaxot. Gratulálok! Mi magunk csinálunk egyenruhás pénzbehajtókat a rendőrökből. Most majd még többet lehet foglalkozni a közlekedési szabálysértésekkel (mert ugye, abból bevétel van), és még kevesebbet a bűnügyekkel. Már ha a jelenleginél egyáltalán lehetséges még kevesebbet foglalkozni velük...
Név: [2013-05-14 22:03:53]
Na, pont az ilyen hozzáállás miatt fog minket előbb-utóbb megenni a szemét. Mert az "automatikusan eltűnt" azt jelenti, hogy Ön nem látta többé. Az meg már ki a francot érdekel, hogy a "csomó feleslegessé vált dolog" talán azóta is ott pihen valamelyik patak, vagy folyó fenekén....???? Ön nem látja, tehát nincs. Végül is igaza van, a Föld addig még úgyis kibírja valahogy, ameddig Ön él....
? [2013-05-14 15:43:34]
Az új rendszer biztosan tisztább, de így (névtelenül) azért elárulok egy műhelytitkot: én azért sajnálom. Nem fognak a szorgos hangyák hiányozni, de régen azért egy csomó feleslegessé vált dolgot ki lehetett dobni, ami "automatikusan eltűnt", mert egészen egyszerűen fémből volt. Mostantól majd jön ez: ezt ezért nem, azt azért nem....
Gerstmayer Bea [2013-05-14 15:16:45]
Kedves "Név"!
Elsőre valóban kissé szokatlan az új felület, de ilyen egy "fórum". Én próbaképpen beírtam mindenhová ugyanazt a rövid tájékoztató üzenetet, miután regisztráltam. A "Piactér" menüpontben pedig "Böbe" álnéven írtam egy próba üzenetet - regisztráció nélkül. Valóban kissé megtévesztő, hogy kéri az e-mail címet, de azt írtam be, hogy "böbe@böbe.hu" - tehát egy abszolút fiktív címet - és így tudtam álnéven írni. Jeleztem, hogy ezt akár ki is lehetne hagyni a "Piactér" esetében, hiszen ez az a felület, ahol álnéven is lehet írni.
Összefoglalva nem olyan bonyolult ez, hozzá fogunk szokni szépen, lassan. Remélhetőleg előbb-utóbb valódi "fórum-élet" indul majd be rajta, mert lássuk be: ami alább található, az nem fórum és nem is egy város hivatalos honlapjának mondhatni "központi" részére való.

Jó fórumozást mindenkinek!
Név: [2013-05-14 09:07:25]
Szerintem eléggé áttekinthetetlen lett az új fórum, ezért nem használják az emberek.
Bonfini [2013-05-08 21:36:25]
Tisztelt Sápadtarcú!

Hozzászólásának nem személyemnek szánt részével nagyjából egyet értek!
Magam sem kedvelem az efféle hangulatkeltést.
Bonfini [2013-05-08 21:24:02]
Tisztelt Sápadtarcú!

Nem kenyerem a "szájkarate".
Ezért csak azt javaslom, olvassa el Gerstmayer Bea alábbi, utolsó hozzászólását.
Úgy érzem, ők értették felvetésem lényegét, s azt jogosnak találták!

P.S. Ezúton jelezném, hogy nincs (és nem is állt) szándékomban támadni senkit, semmit. Pusztán mint itt élő (ezért városunkért tenni szándékozó), néha-néha felvetek olyan dolgokat, melyet problémának látok. Ha ezek felszínre kerülnek, s valóban problémák, talán sikerül megoldást is találni rájuk. Ezért érzem azt, hogy Gesi Beáék értették az általam felvetetteket és elindultak annak megoldása felé.
Gerstmayer Bea [2013-05-08 13:14:01]
Kedves Hozzászólók!

Elindult a visegrádi fórum oldal!
Arra biztatjuk Önöket, hogy az új felületet használják véleményük, javaslatik közzé tételére! Kérjük, hogy amennyiben hibát észlelnek, vagy kérdésük van a fórum használatával/működésével kapcsolatban, jelezzék itt, a visegrad@visegrad.hu e-mail címen, vagy az új fórumon!

A fórum eléréhetősége:
forum.visegrad.hu
Név: [2009-01-17 08:34:43]
szép a lapjuk