vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


A kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók (2019/2020-as év)

Pest megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

ELOLVASOM


Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Visegrádi Polgármesteri Hivatalban 2019. december 14-én, szombaton 8:00-tól 12:00 óráig ügyeletet tartunk.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Kortárs művészek

Zeller József

1925-ben született Visegrádon, szegény földműves családból. Őseit 1760-ig sikerült felkutatnia, akik a mai Baden-Würtemberg tartományból érkeztek. A német nyelvet otthon tanulta szüleitől. A család anyagi helyzete miatt a tovább tanulásra nem gondolhatott, olyan szakmákat kellett választania, melyből eltarthatta a családot. A munka után csak hobbyként foglalkozhatott igazi szenvedélyeivel a különböző kézi munkákkal, a fafaragással, a szőnyeg csomózással és a kertészkedéssel. Nyugdíjas éveiben több időt tud szentelni ezeknek. Külön büszkeség számára, hogy alkotásai nemcsak Magyarországon ismertek, de Európa sok országába, sőt a tengeren túlra is eljutottak.

A fiatalsággal is meg akarja szerettetni az alkotás szépségét, ezért sok középkori kézműves bemutatón vesz részt, ahol az íjjas és bóbitás esztergálás módszerével ismerteti meg őket. A csont, kőzet, borostyán és fa esztergálása iránt mindig van érdeklődés.