vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Magyar Közút Nonprofit Zrt. - télindító tájékoztató

ELOLVASOM

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Kultúra

Mátyás Király Művelődési Ház

A művelődési háznak a kezdetektől fogva többféle feladatköre van. Fő tevékenysége a közösségek szerve-zése, kisközösségek létrehozása, a közművelődés szervezése, a kultúra széles választékának bemutatása és terjesztése. Ugyanakkor a szórakoztatás, az igényes kikapcsolódás segítése is szerves része a munkának. A művelődési ház otthont ad emellett olyan rendezvényeknek is, melyeket civil szervezetek, magánemberek szerveznek és bonyolítanak le. Itt tartja összejöveteleit többek között a visegrádi Nyugdíjas Klub, a Német Nemzetségi Énekkar és Fúvószenekar, a gyermek és felnőtt sakk-szakkör, a kártyakör, a cserkész szakkör, de könyvkötő és más kézműves foglalkozások is várják az alkotni vágyó felnőtteket és gyermekeket. A művelődési házban jelenleg két egyesület és egy alapítvány is működik:  a Visegrádi Fiatalok Klubja Egyesület, a Soproni Sándor Egyesület, valamint az Ars Danubiana Visegrád Alapítvány. E mellett itt tartja fogadóóráját heti rendszerességgel a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat is.

Rendszeres  programjaink

Péntek esti előadás-sorozat
Több mint egy évtizede rendezzük meg hagyományos előadás-sorozatunkat a könyvtárban (ősztől-nyár ele-jéig, minden hónap utolsó péntekén). Az irodalomtól a földrajzon át a történelmen keresztül egészen a zenéig, változatos témákkal és előadásokkal várjuk az érdeklődőket egy egész estés kikapcsolódásra. Az előadások során komoly témákat könnyedén, ismeretterjesztő jelleggel adnak elő hozzáértő szakemberek, tudósok.

Kiállítások
A művelődési ház kiállításai mostanra rangos helyet vívtak ki a Dunakanyarban. Az évi 5-6 kiállítás tema-tikája igen széles körű, gyermekrajztól a képzőművészeten át a néprajzig, helytörténeti tárgyak és dokumen-tumok bemutatásáig terjed.

Zenés Nyári Esték
A művelődési ház 2000 óta rendezi meg a Zenés Nyári Esték Visegrádon című komolyzenei koncertsoro-zatot. A koncertek összeállításánál fontos szempont, hogy a műsor változatos és magas színvonalú legyen; komoly, mégis könnyed nyár esti kikapcsolódást nyújtva a helybeliek, valamint a Visegrádra látogató vendé-gek számára. A koncertek szervezésében és lebonyolításában 2009 óta Ars Danubiana Visegrád Alapítvány nyújt nélkülözhetetlen segítséget.

Zoller Attila emlékkoncert és díjátadó ünnepség
A világhírű jazzgitáros, a Visegrádon született Zoller Attila örökségének és szellemiségének ápolása szin-tén kiemelt feladatunk. A művelődési ház és Scheili Richárd által 2006-ban alapított Zoller Attila-díjat min-den év januárjában egy arra érdemes zenét tanuló diák kapja meg, az átadást követően pedig jazzkoncertet tartunk. 2009 óta a zenész születésnapjára emlékezve emlékkoncertet is rendezünk, melynek helyszíne – a díjátadóhoz hasonlóan – Zoller Attila szülőháza, ahol ma étterem és pizzéria működik.

Naptár
A visegrádi falinaptár kiadását hagyományosan a művelődési ház végzi. A 2002 óta megjelenő naptár té-mája minden évben Visegrádhoz kötődik, bemutatva a város helytörténeti, képzőművészeti és természeti érté-keit.

A művelődési ház és a könyvtár nyitvatartása:
hétfő-csütörtök: 10:00-18:00
péntek: 10:00-15:00
szombat-vasárnap: zárva

A művelődési ház aktuális programjairól és rendezvényeiről a „Hírek, aktualitások”, a könyvtár működéséről a www.visegrad/konyvtar menüpont alatt, valamint az alábbi címen és elérhetőségeken tájékozódhatnak:

Mátyás Király Művelődési Ház és Városi Könyvtár
2025 Visegrád, Széchenyi u. 11.
Tel/fax: 06-26/398-128
E-mail: mikesytamas@visegrad.hu
 vkonyvtar@gmail.com