vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Útlezárás a Széchenyi utcában

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mátyás Király Művelődési Ház melletti támfal építésével megbízott Geoszolg Kft. 2019. augusztus 21-én szerdán, 08:00 és 13:00 óra között betonozási munkálatokat fog végezni. Az alapozáshoz szükséges beton injektálása a Széchenyi utcáról fog történni, ezért a megjelölt időszakban az utca 8-as és 19-es házszám közötti szakaszán a forgalom teljes körű korlátozására és parkolási tilalomra kell számítani.

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Kortárs művészek

Nádler István

1938-ban született Visegrádon. 1954-58 között a budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban tanul. 1958-63 között a budapesti Képzőművészeti Főiskolán végzi tanulmányait, mestere Hincz Gyula. Ezt követően 1978-ig 12 tanulmányutat tesz Európában, dolgozik Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Finnországban, Csehországban, Hollandiában, Németországban.

Több európai biennálén és fesztiválon kap első illetve különdíjat. 1986-ban megkapja a Munkácsy-díjat. 1992-ben a római Magyar Akadémia ösztöndíjasa. 1993-ban a firenzei Villa Romana vendégművésze. 1995-ben Budapesti ösztöndíjas Lisszabonban. 1997-ben megkapja a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díjat 1999-ben a Los Angeles-i University of California vendégprofesszora. 2001-ben megkapja a Kossuth-díjat (ez Magyarország legnagyobb művészeti kitüntetése).

Kilencvennél is több egyéni kiállítása volt, háromszáznál is több csoportos tárlaton vett részt a világ szinte minden pontján.