vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek


Ideiglenes telefonszám változás!

Értesítjük a Tisztelt Visegrádiakat, hogy technikai átállás miatt a mai naptól várhatóan 2019. június 27-éig a következő telefonszámokon lesz elérhető a Visegrádi Polgármesteri Hivatal:

Ideiglenes telefonszámok: 06 21 300 6670 és 06 21 300 6671
Fax: 06 21 300 6672

tovább

Hírlevél

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Egyházak

Református templom

 

Visegrád református templomának alapkőletétele 2003 pünkösdjén történt. Hosszadalmas építkezés, engedélyezések, anyagi nehézségek és nagy várakozás után 2008 szeptemberében szentelte fel a harangot Fónagy Miklós, váci esperes. A harangot Gombos Lajos harangöntő mester öntötte dr. Dobos Irma Európa-díjas hidrogeológus mérnök adományából. A templom felszentelése 2009 pünkösdjén zajlott, nagy érdeklődés és felemelő ünnepség keretében. Az Igét dr. Szabó István, dunamelléki püspök hirdette.

A templom a városnak Esztergom felé eső végén, az Újtelepen található, az ún. delta buszfordulónál, jól megközelíthetően mind Budapest, mind Esztergom felől. Templomunk bár funkcionál, még bőven akad tenni- és építeni való: karzat burkolása, választóajtó beépítése, belső berendezések (szószék, úrasztal, bútorzat), külső vakolás, kőburkolat, parkosítás, kerítés. Reménységünk, hogy ha lassan is, de a gyülekezet épülésével az Úrnak háza is elkészül. Adományokat szíves szeretettel és köszönettel fogadunk, mivel a gyülekezet kicsiny és meglehetősen elöregedett.

A belső tér kiváló akusztikájú, kiválóan alkalmas ének- és zenekari hangversenyek megtartására. Ezt bizonyítja az ősz folyamán fellépő norvég és helyi kórusok műsora, valamint a kisebbségi zenekar karácsonyi hangversenye is.

Vasárnaponként 9 órakor rendszeresen tartunk istentiszteletet Vörös Ákos dunabogdányi lelkész szolgálatával. Nagy ünnepeinken – böjt, húsvét, pünkösd, új kenyér, új bor, karácsony – az Úr szent asztalát megterítjük.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, kirándulót az új református templomba!

 

Elérhetőség:

Vörös Ákos lelkész
Telefon: 06 26 / 391-034