vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus űrlapok .

Városházi hírek

A DMRV Zrt. tájékoztatása szerint 2017. március 29-én (szerda) este 21 órától március 30-án (csütörtök) reggel 6 óráig az ívóvízhálózattal kapcsolatos karbantartási munkák miatt nyomáscsökkenés és  az ivóvíz-szolgáltatás szünetelése várható Visegrád több pontján. A részletekért kattintson ide.

Egyéb friss hírek, információk

tovább

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Kultúra

Duna mozi

Örömmel értesítünk minden kedves mozirajongót, hogy 2016. október 7-én újra megnyitotta kapuit a visegrádi Duna mozi! Mint korábban beszámoltunk róla, az „art” mozihálózat digitális fejlesztésének 2015. évi támogatásáról szóló pályázat keretében az Emberi Erőforrások Minisztériumától elnyert támogatásnak köszönhetően új, a kor igényeinek megfelelő vetítő és hangtechnikai berendezések kerültek a moziba.

Mindenkit szeretettel várunk a vetítésekre!

Heti moziműsor (2017. március 30. - április 1.)

Március 30. csütörtök, 19:15

ÉLET
magyarul beszélő amerikai sci-fi, 2017
(16 éven aluliak számára nem ajánlott!)
Rendező: Daniel Espinosa
Főszereplők: Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal

Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket: az idegen életet magukkal viszik. Olyasmi kerül a Földre, ami nem odavaló. Valami elkeveredik a földi életformával, ami addig egészen másképp élt, és másképp gondolkodott. A Föld még sosem volt ekkora veszélyben. És ami a bajt hozza rá, az az élet.

filmelőzetes

Március 31. péntek, 17:00

TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL
magyar játékfilm, 116’, 2017
(16 éven aluliak számára nem ajánlott!)
Rendező: Enyedi Ildikó
Főszereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Örülnél neki? Vagy megijednél? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád? (port.hu)

filmelőzetes

Március 31. péntek, 19:15

LOGAN – FARKAS
magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 2017
(16 éven aluliak számára nem ajánlott!)
Rendező: James Mangold
Főszereplők: Hugh Jackman, Dafne Keen, Patrick Stewart

Minden megváltozik. A nem túl távoli jövőben már nem lesznek mutánsok. Akik még megmaradtak, azok bujkálnak, és egyre fogynak a képességeik. X professzor valahol a mexikói határon bujkál, öreg és beteg. Csak egykori diákja, Farkas gondoskodik róla, pedig ő sem egészséges. Aztán felbukkan valaki, aki mindent megváltoztat. Egy kislány, akinek szintén különös képességei vannak. És akit egy egész hadsereg próbál elrabolni.
A fáradt hősök még egyszer, talán utoljára harcba szállnak. (port.hu)

filmelőzetes

Április 1. szombat, 15:00

HUPIKÉK TÖRPIKÉK - AZ ELVESZETT FALU
magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 89’, 2017
(6 éven aluliak számára nem ajánlott!)
Rendező: Kelly Asbury

A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik - és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló. Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, és Törpfalva legjobbjai nagy expedícióra indulnak, hogy megmentsék a bajba jutottakat. De törpénetesen csak újabb kalandokba keverednek és alig tudnak kikászálódni a csávából. (port.hu)

filmelőzetes

Április 1, szombat, 17:00

A SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG
magyarul beszélő, amerikai musical, 2017
(12 éven aluliak számára nem ajánlott!)
Rendező: Bill Condon
Főszereplők: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Ewan McGregor

A Szépség és a Szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött. (port.hu)

filmelőzetes

Április 1. szombat, 19:15

ÉLET
magyarul beszélő amerikai sci-fi, 103’, 2017
(16 éven aluliak számára nem ajánlott!)
Rendező: Daniel Espinosa
Főszereplők: Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal

Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket: az idegen életet egy tárolóedényben magukkal viszik. Olyasmi kerül a Földre, ami nem odavaló. Valami elkeveredik a földi életformával, ami addig egészen másképp élt, és másképp gondolkodott. A működése ismeretlen, a céljai kideríthetetlenek. A Föld még sosem volt ekkora veszélyben. És ami a bajt hozza rá, az az élet. (port.hu)

filmelőzetes

A teljes március havi moziműsor letölthető: INNEN

Az intézmény története

A mozivilag.com oldal, mely a magyarországi filmszínházak még fellelhető titokzatos értékeit mutatja be, egy képes ismertetőt jelentetett meg a visegrádi Duna moziról Forgács Balázs tollából: "A második világháború után, egy étteremből átalakított épületben nyitották meg Visegrádon a Duna mozit. 1971-ben komolyabb – a kor „ízlésének” megfelelően szocreál - korszerűsítésen esett át a kisebb részben középkori, nagyobb részben barokk alapokon nyugvó 80 cm vastag falú épület, és ekkor természetesen technikailag is megújult a filmszínház." Tovább olvasom

A gyerekek számára alkalmanként matinévetítések és zenei előadások helyszínéül szolgál az épület. Az intézmény vállal különelőadásokat, a vetítőterem alkalmas színpadi előadások tartására is.

Intézmény neve: Duna mozi
Cím:  2025 Visegrád, Fő utca 34.
Telefon: +36 30 210 8580
e-mail: mozi@visegrad.hu