vakbarát verzió

AKADÁLYMENTES

Ügyintéző

Nyomtatványok, helyi adó rendeletek, a számlaszámok itt érhetők el:
letölthető nyomtatványok, elektronikus ügyintézés .

Városházi hírek

Elindult az Országos Mentőszolgálat fiatalokat célzó önkéntes programja, melynek keretében 150 fő 18 és 22 év közötti fiatal számára nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjen Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba.

tovább

Galéria

Képeslapküldő

Képeslap küldő
 
 

Városfejlesztés

 
Nyílt nap a Városházán

Nyílt nap a Városházán

"Az Ezeréves Visegrád városközponti fejléesztése - KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0009" Kedves Visegrádiak! Szeretettel várjuk Önöket 2015. november 8-án, vasárnap 9 és 12 óra között a műszaki átadás fázisába lépett régi-új Polgármesteri Hivatalban! A fenti időpontra meghirdetett nyílt napon az érdeklődők kötetlenül megtekinthetik az elkészült Városházát. Visegrád Város Önkormányzata tovább .

Városközpont - 2015. október

Városközpont - 2015. október

Örömteli hír, hogy néhány apró kivételtől eltekintve befejezte a Városháza építését a Halastó Camping Kft. – az épület majdnem kész állapotban áll. Ennek megfelelően megkezdődött a műszaki átadás –átvétel folyamata, melynek során a még hátralévő kisebb munkák, esetlegesen felmerülő minőségi kifogások javítása történik meg. tovább .

Városközpont - 2015. szeptember

Városközpont - 2015. szeptember

Tájékoztató a városháza beruházás jelenlegi állásáról: Előzmény: 2015 májusában lezárult a polgármesteri hivatal befejező építési munkáira kiírt nyílt közbeszerzési eljárás, melynek nyertese a Halastó Camping Kft. (2085 Pilisvörösvár, Deák Ferenc utca 27.) volt, tekintettel arra, hogy ez a cég nyújtotta be a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó árajánlatot.  tovább .

Városközpont - 2015. július

Városközpont - 2015. július

Mint ismeretes, a KMOP 5.2.1/B-09-2f-2010-0009 kódszámú, „Az ezeréves Visegrád Városközponti fejlesztése” címet viselő, több elemből álló projekt „Városháza felújítása” projektelemének kivitelezési munkálatai a kivitelező cég, a FŐV-2 Építőipari és Beruházó Zrt. fizetésképtelenné válása miatt 2014 májusában megszakadtak.  tovább .

Városközpont - 2015. március

Városközpont - 2015. március

Az utolsó tájékoztatás óta eltelt időszak eseményei: Mint arról korábban már többször beszámoltunk, a Városháza felújítását és bővítését kivitelező cég fizetésképtelensége miatt az építkezés félbe szakadt. Egy eredménytelen közbeszerzési eljárás lefolytatása után jelenleg a második eljárás végén járunk.  tovább .

Városközpont – 2014. augusztus

Városközpont – 2014. augusztus

Amint az ismeretes, a teljes beruházás legtöbb elemét sikerült határidőben, megfelelő módon megvalósítani: megújult az Egészségház homlokzata és udvara, az intézmény bővült egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdóval; a Városháza előtti szakaszon új burkolatot kapott a Fő utca; megújult a Mozi-köz, valamint szebb lett a tornacsarnok környéki füves terület. Megépült az új rendezvénypavilon és rendezvénytér, ahol a visegrádi civil szervezetek tavasz óta számos, a pályázat keretében megvalósuló programmal várják a helyieket és az ide látogatókat. Részletek, valamint tájákoztatás a Városháza épületről: tovább .

Városközpont – 2014. július

Városközpont – 2014. július

A Polgármesteri Hivatal épületével kapcsolatos tájékoztatás: A kivitelezést bonyolító vállalkozás fizetésképtelenséget jelző bejelentésével a munkálatok leálltak. Kézenfekvőnek tűnne, hogy az Önkormányzat egyszerűen megbíz valakit a folytatással, de sajnos, a közbeszerzés és az európai uniós finanszírozás adta keretek ezt nem engedik meg, ezért az alábbiakban szeretnénk tájékoztatást adni a várható folytatásról és a jelen helyzetről.  tovább .

Válogatás a Danubia Televízió archívumából

Válogatás a Danubia Televízió archívumából

Kedves Látogatók! Az alábbiakban a Danubia Televízió műsorán szerepelt, "Az Ezeréves Visegrád Városközponti fejlesztése" című projekttel kapcsolatos, a Danubia Televízió műsorán szerepelt anyagokba nyerhetnek betekintést. tovább .

Városközpont – 2014. június

Városközpont – 2014. június

Tisztelt Lakosság! 2014. április 29-én kaptuk kézhez a kivitelezést végző cég (FŐV-2 Zrt.) levelét, melyben bejelentette fizetésképtelenségét és tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy levonul a munkaterületről.  tovább .

Városközpont – 2014. május

Városközpont – 2014. május

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a beruházás két elemét sikerült határidőben, megfelelő műszaki tartalommal megvalósítani, ám a „Városháza felújítása” projektelemének kivitelezési munkálatait nem készültek el a március 22-ei határidőre.  tovább .

Városköpont - 2013. december

Városköpont - 2013. december

"Miért kellett mindent egyszerre feltúrni?" Aki mostanság a Fő utca munkaterületté vált szakaszán próbál ügyet intézni, vagy csak egyszerűen közlekedni, abban könnyen megfogalmazódhat a fenti kérdés. De valóban: miért egyszerre?  tovább .

Városközpont – tevékeny várakozás - 2013. február

Városközpont – tevékeny várakozás - 2013. február

Legutóbbi tudósításunk óta számos, kevésbé látványos, ám annál fontosabb ügyben történt előrelépés. Az építési engedélyek jogerőre emelkedtek; a kiviteli tervek elkészültek; jelen pillanatban a közbeszerzési eljárás előminősítése folyik; az Egészségház kivitelezőjének kiválysztására vonatkozó közbeszerzési eljárása megindult. tovább .

Városközpont tervek

Városközpont tervek

A 2012. szeptemberi " Új koncepció " szerint elkészült engedélyezési tervek tömörített ( .zip) fájlokban letölthetők. tovább .

Új koncepció - 2012. szeptember

Új koncepció - 2012. szeptember

Előzmények Visegrád városközpont fejlesztésének gondolata hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Már a 80-as években is voltak elképzelések a Rév utca – Fő utca – Mozi köz – és a 11-es út közötti terület, valamint a községkert területének fejlesztésére, kisvárosias jellegű beépítésére. tovább .

Városközpont – 2011. év fejleményei

Városközpont – 2011. év fejleményei

Az elmúlt év folyamán a Városközpont részeként tervezett „Városháza” épületének funkcióit a bekövetkezett és várható szervezeti változásokhoz, valamint a pénzügyi keret kockázatmentes betartásához igazítottuk. tovább .

Városközpont - dönteni kell

Városközpont - dönteni kell

A 2010. december 2.-i közmeghallgatás fő témája a Városközpont beruházás ismertetése és lakossági véleményezése volt. A pályázat beadási határideje két hét múlva lejár, így - pozitív döntés esetén - az esetleges építészeti módosításokat a kiviteli tervek készítésekor lehet megtenni. tovább .

Városközpont (engedélyezési terv, 1. ütem)

Városközpont (engedélyezési terv, 1. ütem)

2009 őszén Visegrád Város Önkormányzat - a Bíráló Bizottság javaslatának megfelelően - az A+ Építész Stúdiót kérte fel, hogy Visegrád Városközpont 1. ütemének engedélyezési terveit készítse el. tovább .

2. számú pályamű - A pályamű díjazásban részesült

2. számú pályamű - A pályamű díjazásban részesült

A pályamű sikeresen próbált rátalálni egy olyan építészeti nyelvre, ami leginkább alkalmas a hely sajátos hangulatának kifejezésére ezt a nyelvet az adott helyzetben jól használja, aminek segítségével hangulatos, változatos és harmonikus utcaképeket hoz létre. tovább .

Zárójelentés

Készült a „Visegrád kialakítandó városközpontja” című ötletpályázatra beérkezett pályaművek 2008. január 25 és 31 között tartó bírálati munkájáról. tovább .

3. számú pályamű - A pályamű díjazásban részesült

3. számú pályamű - A pályamű díjazásban részesült

A pályamű egységes, kiegyensúlyozott, bár visszafogottabb építészetével figyelemreméltó minőséget képvisel. Kedvező az egyes funkciócsoportok tömbszerű, kompakt összefogása. tovább .

4. számú pályamű - A pályamű díjazásban részesült

4. számú pályamű - A pályamű díjazásban részesült

A pályamű határozott építészeti felfogást tükröz, aminek karaktere elsősorban a Főtérről készül madártávlati képen érzékelhető. Ez a kép egy olyan városépítészeti felfogásnak felel meg, ami leginkább a háború utáni skandináv és angol kisvárosok új központjainak architektúrájára emlékeztet tovább .

5. számú pályamű - A pályamű megvételben részesült

A pályamű az egyes épületcsoportokat helyenként túlságosan megbontja, így az egyébként is rövid utcácskák bizonytalan morfológiájú és kötődésű térségekké esnek szét tovább .

9. számú pályamű - A pályamű megvételben részesült

Építészete artisztikus, egy sajátosan egyéni manír kifejlesztésével változatos térfalakat tud létrehozni. A javasolt kapu-motívum azonban elsősorban léptéke miatt itt idegen gondolat, ami a bemutatott kontextusban sem szimbolikus, sem funkcionális jelentéshez nem jut. tovább .

Ötlet- (2004) és tervpályázat (2008)

Visegrád Város Önkormányzata 2004-ben kiírt és lebonyolított egy ötletpályázatot az új városközpont városépítészeti karakterének és összefüggéseinek megalapozására. tovább .

Logo

Logo

  tovább .

Logo

Logo

  tovább .